Tabere Internaționale California – Ziua 14

Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28

Ziua 14 – Absolvire și baseball

În această dimineață elevii au avut mai mult timp pentru odihnă, cursurile începând numai la ora 12. Astfel, s-au putut bucura de micul dejun în voie, au putut merge la piscină, și-au putut face bagajele ori au putut să doarmă mai mult. După amiaza a fost rezervată pentru două activități foarte interesante!

Așadar, la ora 12 toți elevii și-au început ultimele cursuri de limba engleză din această tabără și a fost rândul lor să primească urările colegilor la despărțirea de aceștia. Am înțeles de la elevii din tabără că la mai multe grupe de studiu s-a plâns astăzi, despărțirea de colegii și prietenii noi de aici fiind destul de grea! Până la ora 15 cu toții au fost la cursuri și, așa cum v-am obișnuit deja, am luat și impresiile lor după lecțiile de azi:

Mark: După 2 zile through fire and flames cu febră de “102°F” în care majoritatea timpului am zăcut în pat, am decis să fiu prezent la ultima oră a domnului Davies. Ca și de alte dăți, astăzi am participat la un debate, cele două tabere fiind împărțite pe o temă controversată: pro- și contra-fumători. După aceea mi-am luat rămas-bun de la Adam și colegii mei.

Diana: Cursurile de astăzi au fost exact pe placul meu, tema fiind sportul. Am început prin a spune fiecare ce sport practică sau ce am vrea să încercăm pe viitor. Spre uimirea mea, toți vor să încerce sporturile extreme. După aceea, am avut ca proiect să inventăm un joc și să facem un mic videoclip în care să explicăm regulile, ceea ce s-a adeverit să fie chiar foarte distractiv. La final, fiind ultima zi de cursuri ☹ , am facut poze, ne-am dat numărul de telefon între noi ca să păstram legătura și ne-am luat la revedere. O sa-mi fie dor de toți! Mami, dacă citești asta, vreau în New York la anul! ❤

Unii dintre elevii din campus, dar și unii dintre elevii din grupul nostru de tabără și-au cumpărat steaguri cu California Republic, pe care colegii și noii prieteni făcuți în campus să le poată semna și pe care să le păstreze ca suvenir pentru a-și aminti cu drag de aceștia și de perioada petrecută aici. Steagurile se pot achiziționa de la biroul de activități din școală iar semnificația titulaturii de California Republic trebuie să o aflați de la elevi – deja după două săptămâni aici sunt sigur că o cunosc :).

1 - tabara california 270718

La ora 15 ne-am reunit în holul școlii fiindcă urma ceremonia de absovire a cursurilor, iar liderii locali, angajații școlii ne-au pregătit o supriză – împreună cu grupul din Brazilia și cu cel din Argentina, ne-am dus cu toții la plajă pentru a sărbători simbolic absolvirea cursurilor. Ceremonii de absolvire se organizează de regulă numai pentru grupuri, elevii care călătoresc individual neavând parte de ele.

Am ajuns așadar după scurt timp la plajă, iar Paradise împreună cu alte două colege, s-au asigurat că avem tot ceea ce ne trebuie pentru o mini petrecere în aer liber – sucuri, chipsuri, jocuri, mingi de fotbal și de fotbal american, dar bineînțeles și un tort foarte mare, special comandat pentru această ocazie. A fost muzică și ne-am distrat, iar vremea parcă a fost îngăduitoare, în sensul în care fix în perioada în care am fost noi la plajă, norii au acoperit cerul, permițându-ne să ne bucurăm de toate jocurile aduse de școală.

2 - tabere california 270718

3 - tabere san diego 270718

7 - tabara sua 270718

Fiecare elev a primit câte o tocă și au avut parte bineînțeles de momentul tradițional în care și le aruncă în aer! Desigur, ne-ar fi plăcut să păstram tocile însă acestea se întorc la școală pentru ca și alți elevi să poată să le folosească la poze.

6 - tabere america 270718

5 - tabara america 270718

Nu am rămas mult timp la plajă findcă trebuia să ne întoarcem în campus la cină, iar imediat după aceea trebuia să plecăm la ultima noastră activitate din această tabără: baseball!

 

San Diego Padres au întâlnit acasă pe Arizona Diamondbacks, iar stadionul Petco din centrul orașului a fost destul de plin de fanii veniți să își încurajeze favoriții. Petco Parc este un stadion relativ nou, inaugurat în 2004 în urma unei investiții de aproximativ 450 de milioane de dolari! În prezent capacitatea stadionului este puțin peste 40,000 de spectatori. Au fost într-adevăr și locuri goale pe stadion, însă erau totuși suficient de mulți oameni prezenți încât întreg evenimentul să devină spectaculos!

8 - tabere sua 270718

12 - tabere california cu insotitor 270718

Pentru cei mai mulți dintre noi a fost prima oară la un meci de baseball așadar ne-a luat puțin să ne familiarizăm cu regulile jocului însă odată ce le-am înțeles, jocul a devenit destul de clar.

Elevilor din tabără le-a plăcut foarte mult în această seară la meci, chiar dacă Padres au pierdut. Și-au luat suveniruri, dulciuri de la vânzătorii care se plimbau printre scaune, au discutat cu localnicii și s-au înghesuit să prindă mingile care ajungeau în tribune, atât în timpul meciului, cât și în pauze.

9 - tabara engleza california 270718

14 - tabere san diego cu insotitor 270718

  11 - tabara california cu insotitor 270718

Întregul meci a fost un spectacol în stil american – s-a început cu un solist de muzică country ce a intonat imnul, s-au ridicat în picioare veteranii care au fost filmați și proiectați pe ecranul gigant de pe stadion pentru a fi aplaudați, publicul a apărut și el pe ecranul mare, în ipostaze haioase, iar cele două momente în care s-a marcat home-run (mingea a fost lovită afară din stadion) s-au transformat într-un spectacol pirotehnic!

Puteți vedea video aici: Link video YouTube

13 - tabara san diego cu insotitor 270718

10 - tabere engleza california 270718

După trei ore la stadion, ne-am retras înapoi spre campus chiar dacă meciul a mai continuat pentru încă 20 de minute. Am optat să evităm îmbulzeala, tramvaiul fiind destul de mic – și bine am făcut, am nimerit în stație la timp și am schimbat cu autobuzul de legătură fără să așteptăm prea mult, așa încât drumul a fost foarte scurt și plăcut.

Înapoi în campus elevii și-au terminat bagajele, iar apoi s-au relaxat la un film într-unul dintre saloanele comune! Mâine începe călătoria spre casă, și vom avea nevoie de multă energie!

Pe curând!

Mai multe imagini din această zi de tabără aici: Album Facebook Tabără California

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără California 2018 – ziua 14