Tabere Internaționale California – Ziua 8

Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28

Ziua 8 – Welcome to Los Angeles

Ziua de astăzi a fost, pe cât de lungă, pe atât de interesantă. La ora 07:15 ne-am reunit la recepție, fiecare cu bagajul făcut pentru excursia de weekend din Los Angeles. Recepția era plină de elevi, unii dintre ei luând parte la excursii de o zi sau de două zile, iar alții pregătindu-se să se întoarcă acasă. Această activitate a fost foarte căutată de către elevi, astfel că două autocare pline au pornit la drum.

După o călătorie de 2 ore, timp în care liderul de la școală ne-a comunicat programul pentru astăzi și ne-a organizat în camere, iar elevii și-au luat micul dejun primit la pachet de la școală, ajungeam la primul nostru obiectiv de astăzi: renumita Venice Beach. Venice a fost înființat ca un oraș stațiune în 1905 și a rămas oraș independent până în 1926 când s-a unit cu Los Angeles. Venice Beach, zona vizitată de noi este caracterizată prin faleza lungă și plină de vânzători ambulanți ori mici buticuri.

1 - tabara los angeles 210718

16 - cursuri engleza los angeles 210718

Ne-am plimbat pe faleză, ne-am făcut poze pe plajă, am admirat Muscle Beach – un loc unde lumea face exerciții în aer liber, dar și terenurile de baschet de unde mulți jucători profesioniști au fost recrutați, și am avut timp liber pentru masă și suveniruri. Cele 2 ore petrecute aici parcă au zburat și în curând ne reîntâlneam cu toți elevii din tabără pentru a ne întoarce la autocar.

2 - tabere los angeles 210718

La ora 11:30 toată lumea era la autocar – spre încântarea ghidului nostru de astăzi, astfel că am putut porni spre următoarea oprire: Beverly Hills. Beverly Hills spre deosebire de Venice, a rămas propriul său oraș cu organizare administrativă, fiind totodată unul dintre cele mai bogate din America. Orășelul este înconjurat de Los Angeles însă își păstrează propria sa identitate. 90210 cum i se mai spune a pornit de la o modestă fermă și s-a transformat într-una dintre cele mai afluente și scumpe zone din lume. Aici am admirat magazine scumpe făcând puțin window shopping dar am admirat și mașinile luxoase ce parcă erau la fiecare colț. Plimbarea s-a încheiat în fața primăriei de unde am fost din nou preluați de către șofer.

6 - tabere internationale los angeles

Ne-am continuat drumul spre Griffith Observatory – zona pe care elevii imediat au recunoscut-o din filmul LA LA Land. Aici am putut admira priveliștea panoramică asupra orașului și ne-am dat seama că acesta este extrem de întins! De altfel, Los Angeles nu este neapărat un oraș tradițional, este în schimb un spațiu vast plin de cartiere, orășele, zone comerciale, zone industriale, plaje, și orice altceva vă mai puteți imagina. Los Angeles, spre deosebire de New York nu a avut limite naturale atunci când s-a extins, astfel încât a devenit acest oraș tip lego, cu mai multe “centre”. Tot de aici am putut admira și semnul Hollywood – ne-am făcut poze și ne-am întrebat cu toții de ce e așa de mic?

4 - tabere engleza los angeles 210718

3 - tabara engleza los angeles 210718

13 - tabere cu insotitor los angeles 210718

17 - curs engleza los angeles 210718

La ora 3:30 am pornit spre hotelul unde urma să petrecem această noapte. Traficul nu a fost foarte aglomerat, astfel că în scurt timp am ajuns și ne-am primit camerele. Elevii au fost cazați în camere de 4 persoane și baie proprie. Marele avantaj al hotelului este amplasarea chiar lângă Hollywood Blvd. și Walk of Fame. Așa că am lăsat repede bagajele și am făcut un duș rapid, și am pornit în descoperirea stelelor artiștilor faimoși: actori, regizori, cântăreți – cu entuziasm am identificat pe jos nume cunoscute. La Old Chinese Theatre am găsit și urmele din asfalt ale actorilor și cântăreților faimoși.

5 - tabara internationala los angeles 210718

14 - tabara engleza pentru elevi los angeles 210718

7 - tabara vara los angeles 210718

Am luat apoi o scurtă pauză pentru masă ori pentru cumpărături – fiecare a ales cum să își petreacă timpul liber, iar după aceea elevii au ales prin vot democratic următoarea activitate – Madame Tussaud’s, la care au vrut cu toții să participe! Le-am negociat elevilor un tarif redus cu 50% astfel încât prețul a fost de numai 15 dolari – astfel încât într-adevăr a meritat vizita, mai ales comparând cu prețul aceluiași muzeu din Londra.

15 - tabere vara los angeles 210718

Madame Tussaud’s – una dintre cele mai populare atracții din Hollywood și probabil din întreaga lume (muzee găsindu-se în principalele orașe turistice), nu a fost ratat așadar nici de către elevii noștri. Au ieșit foarte încântați de calitatea figurinelor de ceară și de autenticitatea fotografiilor realizate. Madame Tussaud’s este ocazia de a face poze cu persoane faimoase, atunci când versiunile lor reale nu sunt disponibile.

8 - tabere in strainatate los angeles 210718

9 - tabara in strainatate los angeles 210718

10 - tabara pentru elevi los angeles 210718

11 - tabere pentru elevi los angeles 210718

12 - tabara cu insotitor los angeles 210718

Am continuat plimbarea mai bine de o oră, apoi o parte dintre elevi au optat să se întoarcă la hotel pentru a se odihni, ceilalți alegând să mai exploreze puțin orașul. Mai bine de 10 km am mers astăzi pe jos, în încercarea noastră de a explora cât mai mult din acest oraș renumit. Elevii au remarcat că LA este plin de turiști din toate colțurile lumii, mult mai aglomerat decât San Diego și mult mai obositor!

Reveniți mâine pentru a citi impresiile de la Studiourile Universal!

Mai multe imagini din Los Angeles aici: Facebook Album Tabără în Străinătate California

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără California 2018 – ziua 8