Tabere Internaționale California – Ziua 5

Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28

Ziua 5 – Jocuri la piscină, lecții interesante și foc de tabără!

Pentru această zi, școala ne-a pregătit o sesiune de jocuri pe terenul de fotbal și la piscină la care, chiar dacă inițial elevii au fost reticenți, s-au distrat de minune! Cursurile de după prânz au fost foarte interesante, iar seara am petrecut-o la un foc de tabără organizat de către școală în Mission Bay.

Dimineața erau nori grei și gri pe cer, vântul bătea destul de tare și cu toții eram reticenți în privința sesiunii de ”rațele și vânătorii” cu baloane cu apă pe care școala ne-a pregătit-o pe terenul de fotbal. Cât de tare ne-am înșelat! La ora 10 cerul s-a înseninat brusc și la 10:30 deja căutam cremele de soare pe care le lăsasem în camere având în vedere prognoza. Prognozele se mai înșală, fiindcă azi a fost o zi foarte frumoasă și foarte călduroasă!

1 tabara internationala california 180718

Așadar la 10:30 am ieșit pe terenul de fotbal împreună cu două grupuri din Taiwan, unul din Argentina și unul din Brazilia, școala organizând acest joc pentru a ne ajuta să ne destindem. Regulile au fost simple, două echipe aruncau cu baloane cu apă, una spre cealaltă încercând să elimine, rând pe rând ceilalți jucători. Desigur, la final jocul s-a transformat într-o fugă cu ligheanele cu apă pentru a stropi echipa adversă, dar totul a fost distractiv și relaxant.

2 tabara internationala california 180718

3 tabara internationala california 180718

4 tabara internationala california 180718

Au continuat apoi jocurile de lângă piscină cu diverse accesorii – mingi, hula hoop, și balonul ocazional umplut. Elevii din tabără asigurându-se că și subsemnatul își primește porția de baloane cu apă ? Dimineața a continuat la piscină cu elevii care au dorit să se răcorească. Apa are temperatura ideală și piscina e un loc foarte apreciat de elevi.

5 tabara internationala california 180718

6 tabara internationala california 180718

7 tabara internationala california 180718

Cursurile au început imediat după masa de prânz (la care elevii și-au putut alege dintre sushi proaspăt făcut, paste carbonara sau bolognese ori meniul de la grill, despre care v-am povestit și ieri). Din nou, am selectat trei elevi care să îmi vorbească despre cursurile lor de astăzi. Iată ce ne-au spus:

Alexandru: Astazi a fost o zi foarte relaxantă, orele fiind unele extrem de interesante cu colegi din toată lumea: Brazilia, Danemarca, Norvegia și Portugalia. La clasa am imitat o dezbatere. Erau mai multi jurați, acuzatul, apărătorii, și desigur, avocatul. A fost o zi frumoasă și interesantă!

9 tabara internationala california 180718

Heleny ne-a spus: Astăzi a fost teoretic prima mea ora de curs deoarece astăzi am schimbat grupele din cauza că nivelul grupei precedente era prea ușor. La curs am discutat despre noutăți din mai multe clase, ca de exemplu (entertainment, sport, politica,etc), la următoarea oră am discutat despre grafice și am făcut exerciții cu acestea, ca la finalul orei sa jucam un joc adică “never have I ever”. Mi-a plăcut mult!

David: Cursurile mele de azi au fost foarte interesante. Am avut activități în echipe și mi-am cunoscut mai bine colegii din Argentina, Canada și Rusia. Fetele din celelalte țări sunt foarte simpatice și prietenoase, iar băieții sunt amuzanți și buni colegi.

La ora 17:45 toți elevii din această tabără au terminat lecțiile și s-au îndreptat direct spre cină fiindcă urma să ieșim la focul de tabără, una dintre activitățile de seară organizate azi de către școală. În Mission Bay am ajuns cu autobuzul la ora 19.

Parcul Mission Bay este chiar lângă parcul de distracții vizitat în ziua de la plajă, mai devreme în această săptămână. Golful acesta este folosit de foarte multe ambarcațiuni pentru a se proteja de valurile oceanului , iar plaja din jurul lui este presărată din loc în loc cu câte o vatră de foc din beton folosită de localnici pentru picnicuri, mai ales pe timp de seară.

12 tabara internationala california 180718

8 tabara internationala california 180718

Aproximativ 70 de elevi au venit la această activitate, care s-a dovedit a fi foarte interesantă. Școala a adus mese de picnic de pe care elevii au asamblat s’mores, un snack tradițional american ce se face la focul de tabără și care e format din bezele prăjite și ciocolată topită, între doi biscuiți de graham! Am stat pe prosoape și am povestit, am admirat flăcările, am jucat fotbal și am ascultat muzică.

17 tabara internationala california 180718

14 tabara internationala california 180718

15 tabara internationala california 180718

16 tabara internationala california 180718

Tot cei de la școală au adus și alte jocuri de echipă pe care elevii să le încerce transformând focul de tabără într-un exercițiu de socializare foarte apreciat de elevi. Totuși, jocul cel mai apreciat de elevi a fost cel de Limbo – în care elevii trebuiau să trecă pe sub un băț așezat orizontal la diverse înălțimi, fără a-l atinge. Ruxi a dovedit coordonare și flexibilitate, câștigând concursul în fața unei gimnaste din Danemarca.  Bravo Ruxi! Mâine își va primi și premiul de la școală și așteptăm cu mult interes să aflăm ce este acesta.

18 tabara internationala california 180718

19 tabara internationala california 180718

20 tabara internationala california 180718

Ne-am întors în campus în timp util pentru verificarea de seară – toți elevii trebuie să fie în clădirea principală a campusului cel târziu la ora 22, în fiecare zi. Cei mai mulți dintre elevii din tabără au ales să se retragă în camere pentru restul serii, așa încât să se poată odihni, ziua de mâine anunțându-se din nou, una destul de plină!

21 tabara internationala california 180718

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua 5 de tabără aici: Jurnal Tabără Qdays California

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără California 2018 – ziua 5