Tabere în Străinătate California – Ziua 6

Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28

Ziua 6 – Lecții, plajă, surf și muzică

Joi a fost o nouă zi frumoasă în tabăra din California! Ne-am distrat la cursuri, am experimentat lucruri noi, am descoperit o nouă plajă și am cântat la seara de karaoke!

Astăzi, ziua noastră a început foarte devreme, toți elevii din tabără având lecții încă de la 8:15. Programul matinal nu le priește elevilor, la micul dejun cu toții fiind puțin cam somnoroși, însă profesorii s-au asigurat că toată lumea e în formă pentru lecțiile interesante. Astăzi, Mark, Tudor și Alexandra ne-au spus despre cursurile lor:

Mark: Astăzi la cursurile de C2.1, capitolul pe care tocmai îl începusem, “business and management”, profesorul nostru Adam Davies ne-a dat ca proiect de clasă sa ne imaginăm un produs pe care a trebuit să îl prezentăm unui așa numit “Shark” care e interesat să cumpere o parte din proiectul nostru pentru a ne sprijini afacerea. Am fost împărțiți în 3 grupe de câte 5 persoane, iar împreună cu cei din grupă ne-am organizat în așa fel încât i-am vândut cu succes acestui investitor business-ul nostru.

Tudor: Astăzi a fost o zi foarte diferită. La clasă am  dezbătut teme cărora nu le acordam un interes deosebit până acum: politică, clickbait și importanța acordată știrilor false, ceea ce a făcut ca orele să fie foarte interesante. De asemenea, comunicarea cu colegii de clasă din Polonia, Germania, Mexic, Belgia, Italia și Elveția mă ajută să îmi îmbunătățesc abilitățile de a vorbi în engleză.

Alexandra a fost mai scumpă la cuvinte: Astăzi la cursuri am făcut un quiz pe echipe despre diferite destinații turistice și tradiții din toată lumea, am jucat Kahoot, unde am avut întrebări pe aceeași temă-travel. Am câștigat și eu o rundă, iar apoi ne-am uitat la un film de Crăciun.

Crăciunul a fost un subiect în total contrast cu ziua de afară – foarte cald și foarte senin. Imediat după prânz, firma ce oferă cursuri de surf ne-a așteptat în fața școlii cu o mașină și a preluat toți elevii din grup. Chiar dacă nu toată lumea a participat la lecțiile de surf, cu toții ne-am dus pe plajă și i-am urmărit pe colegii noștri.

1 tabere internationale 190718

2 tabere internationale 190718

3 tabere internationale 190718

Elevii de la surf și-au primit costumele speciale și plăcile – cam de trei metri înălțime și, după câteva instrucțiuni despre poziția potrivită, au intrat în apă. 11 elevi au fost în grupul nostru la lecția de surf, și au fost însoțiți în apă de către 4 instructori. Instructorii treceau de la un elev la altul și îl ajutau să se ridice în picioare pe valuri. Unii au reușit mai ușor decât alții. Unii au plonjat de mai multe ori de pe placă în apă – însă la final, după o oră și jumătate, cu toții s-au declarat întru totul mulțumiți de lecția de surf!

3_1 tabere internationale 190718

4 tabere internationale 190718

4_1 tabere internationale 190718

A fost o sesiune de surf excelentă, elevii arătând destul de mult talent, iar instructorii fiind impresionați de faptul că aceștia erau foarte determinați să domine valurile. Nimeni nu a renunțat înainte să se termine timpul alocat lecțiilor. Am fost plăcut surprins să văd cât de ușor s-au ridicat pe placă cei mai mulți dintre ei, chiar dacă nimeni din grup nu mai practicase acest sport în prealabil.

5 tabere internationale 190718

7 tabere internationale 190718

8 tabere internationale 190718

9 tabere internationale 190718

Ce-i drept nici valurile nu au fost foarte mari, asta spre bucuria elevilor din tabără care nu s-au înscris la lecții, fiindcă au putut să intre liniștiți în apă și să-și urmărească de aproape colegii. Așadar, după o oră și jumătate ne-am predat costumele și plăcile și am îmbrăcat tricourile primite de la școala de surf ca suvenir. Dar ziua nu era gata, fiindcă ne-am mutat mai sus pe plajă, acolo unde era permisă intrarea în apă doar fără plăci de surf. Sub privirile atente ale salvamarilor, elevii s-au relaxat în apă și s-au bucurat de ocean.

10 tabere internationale 190718

11 tabere internationale 190718

12 tabere internationale 190718

24 tabere in strainatate 190718

13 tabere internationale 190718

Tudor, Ruxi, Alexandra și Diana au dorit să continue surf-ul așa încât ne-am îndreptat cu ei către un magazin specializat de unde și-au închiriat plăci. Acestea erau ceva mai mici, și mai greu de manevrat, motiv pentru care nu au avut așa de mult succes. Totodată, am aflat importanța costumului special de neopren – pentru a nu aluneca de pe placă, acestea sunt acoperite cu un material ușor abraziv care, bineînțeles lasă urme pe piele. :). Ne-am amuzat apoi pe această temă, mai ales că Alexandra i-a păcălit pe colegii ei cum că dezinfectantul de mâini ar ajuta. A usturat :).

14 tabere internationale 190718

15 tabere internationale 190718

16 tabere internationale 190718

17 tabere in strainatate 190718

La ora 17:30 ne-am îndreptat cu autobuzul înapoi spre campus unde am ajuns în timp util pentru cină: pizza și sandwich-uri rulate cu pui, salată și chipsuri. În loc de desert, școala a organizat o sesiune de degustare de înghețată – elevii au fost invitați să își construiască singuri înghețata, primind două arome: vanilie și ciocolată, dar și foarte multe decorațiuni: migdale, alune și prăjiturele sfărâmate, sos de ciocolată, de caramel și desigur, cireșe confiate. În paralel cu această activitate, școala a pregătit pentru elevi și un campionat de șah în recepția școlii. Tot azi, Ruxi și-a primit premiul pentru câștigarea concursului de limbo de ieri: un card cadou pentru consumație la Starbucks.

18 tabere in strainatate 190718

19 tabere in strainatate 190718

20 tabere in strainatate 190718

Poate că înghețata nu ne-a ajutat să ne încălzim vocile pentru sesiunea de karaoke care a urmat de la ora 20 în sala de cinematograf. Nu toți elevii din tabără au participat, unii dintre ei fiind ocupați cu spălarea hainelor folosindu-se de mașinile de spălat și uscat puse la dispoziție de către școală.

La karaoke au participat aproximativ 50 de elevi din școală, dar nu cu toții au cântat. Cei care au ales să preia microfonul sau să cânte liber au făcut spectactol, iar noi, ceilalți am intonat refrene alături de ei. Totuși, elevii din România și-au făcut curaj și au cântat – împreună – o piesă românească foarte bine cunoscută de străini, drept dovadă, un coleg din Taiwan s-a grăbit să li se alăture!

21 tabere in strainatate 190718

22 tabere in strainatate 190718

23 tabere in strainatate 190718

După ședința de seară în care am bătut în cuie programul de mâine, cu toții ne-am îndreptat spre camere pentru a ne culca – ziua de plajă de azi dovedindu-se mai solicitantă decât ne așteptam. Pe curând!

Mai multe imagini din ziua 6 a acestei tabere aici: Tabără California Album Facebook

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără California 2018 – ziua 6