Tabără în Străinătate California – Ziua 4

Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10

Ziua 4 – Whale Watching, cursuri și Sunset Cliffs

Ziua de miercuri a început foarte devreme fiindcă azi avea loc activitatea la care s-au înscris 10 dintre elevii din tabără – turul de observare al balenelor, sau Whale Watching. Toți elevii din tabără s-au trezit devreme pentru a participa la această activitate și la ora 8:30 plecam grăbiți din campus pentru a prinde barca!

1 tabara in strainatate america 3107819

La ora 10 fix ne urcam pe barcă împreună cu alți aproximativ 100 de turiști înscriși la acest program. Eram entuziasmați fiindcă săptămâna trecută, cei care au fost în această excursie au văzut o balenă uriasă care a sărit din apă în apropierea lor. Biologul marin care a însoțit grupul pentru a răspunde la întrebările legate de animalele pe care urma să le vedem ne-a anunțat că suntem chiar în sezonul balenelor albastre, respectiv perioada în care acestea vizitează țărmurile din Sudul Californiei.

5 tabara in strainatate america 3107819

2 tabara in strainatate america 3107819

Călătoria pe barcă avea să dureze aproximativ trei ore, timp în care unii dintre elevi au descoperit faptul că au rău de mare. Din fericire, angajații de pe barcă aveau la îndemână suc de ghimbir și diverse tablete pentru rău de mare. Totuși, nu le-a fost așa rău încât nu au putut să se bucure măcar puțin de călătorie. Încă de la început am fost anunțați că suntem în căutarea unor animale sălbatice, așa încât nu există nicio garanție asupra faptului că vom vedea într-adevăr balene în excursia noastră! Totuși, am rămas optimiști.

3 tabara in strainatate america 3107819

7 tabara in strainatate america 3107819

După nici o jumătate de oră am început să vedem delfini! Mai întâi doar câțiva, după care tot mai mulți care înconjurau barca! Mai mici, mai mari, care se hrăneau sau care se luau la întrecere cu barca! Ghidul ne-a explicat faptul că este vorba despre delfinul comun, întâlnit în toate oceanele temperate ale lumii. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu văzusem niciodată delfini în realitate, în sălbăticie și așa de aproape de noi. Ne-am bucurat de spectacolul făcut de către aceștia!

4 tabara in strainatate america 3107819

Călătoria ne-a dus la 24 de km de țărm, în ape adânci de aproximativ 900 de metri, în căutarea belenelor iar ghidul excursiei ne-a explicat faptul că atunci când sunt multe păsări în același loc în largul oceanului, înseamnă o activitate subacvatică foarte mare, așadar șanse mari pentru animale marine! Totuși, până la urmă, am reușit să vedem clar un singur exemplar din specia Minke Whale, atunci când aceasta a venit la suprafață să ia aer. Balena a fost vizibilă pentru foarte puțin timp, însă nu ne-a părut rău, spectacolul delfinilor și experiența navigării pe ocean a meritat din plin!

6 tabara in strainatate america 3107819

Tot în această excursie, biologul ce ne-a însoțit ne-a arătat o specie de albatros care nu a mai fost văzută în California de cel puțin doi ani. Acum se pare ca s-a întors în această zonă. Ne-am întors la școală pentru lecțiile de după amiază.

Iată și impresiile elevilor pentru ziua de azi:

Victoria:

Astazi de dimineata am fost cu barca sa vedem balene, dar nu am avut prea mult noroc. În schimb am vazut o multime de delfini si chiar un albatros, ceea ce aparent este foarte rar. Dupa ce am ajuns in campus am reusit sa stam pentru 20 de minute, iar apoi am mers la cursuri. Acestea au fost lungi mai ales dupa calatoria pe care am facut-o de dimineata.

Daria:

Azi a fost o zi foarte interesantă in cadrul școlii EF. De dimineața, după ce am luat micul dejun, am plecat cu o barca in larg, unde am privit delfinii și balenele cum săreau și intrau in apa. Când ne-am întors, am stat puțin să ne odihnim și am început cursurile. In clasa mea, toți colegii sunt prietenoși, iar profesorul nostru este foarte dragut, ajutându-ne sa asimilam lecția cu tot felul de jocuri interactive și explicându-ne fiecare cuvânt nou. La începutul fiecărei lecții, făceam diverse activități cu ajutorul cărora ne cunoșteam mai bine între noi. Pana acum, aceasta tabăra mi-a plăcut foarte mult și sper sa ne distram in continuare așa cum am făcut-o pana acum.

După cursuri, școala ne-a invitat la Ocean Beach Market – în fiecare miercuri între 4 și 8 după amiaza, toată strada principală din Ocean Beach se transformă într-o zonă dedicată bucătarilor și fermierilor din zonă, care vin aici să își vândă produsele. Exista și foarte multe produse de artizanat iar adesea, și foarte mulți artiști stradali. Aveam să ne întoarcem aici după ce prindeam apusul în Parcul Național Sunset Cliffs.

9 tabara in strainatate america 3107819

10 tabara in strainatate america 3107819

Am ajuns la fix pentru a surpinde apusul însă norii din larg au luat din spectacol. Totuși, ne-am propus să ne întoarcem aici într-o altă zi pentru a prinde apusul acela minunat. Sunset Cliffs fac parte dintr-un parc natural protejat, în partea de sud a orașului San Diego, în Ocean Beach. Am stat aproximativ o jumătate de oră la poze pe stâncile sculptate de valuri de sute ori mii de ani. Peisajul este într-adevăr frumos, iar de pe stânci se vede neobstrucționat oceanul. Elevii din tabără s-au bucurat de  zecile de poze pe care și le-au făcut aici, pentru ca mai apoi să ne plimbăm înapoi spre Ocean Beach.

11 tabara in strainatate america 3107819

12 tabara in strainatate america 3107819

13 tabara in strainatate america 3107819

Aproximativ o oră ne-am bucurat de Ocean Beach pe timp de noapte – tarabele de la OB Market erau în curs de a fi adunate, dar mai erau încă destui comercianți pentru a ne face o idee despre ceea ce reprezintă această piață stradală săptămânală.

15 tabara in strainatate america 3107819

16 tabara in strainatate america 3107819

Înapoi în campus, după ședința zilnică ce are loc seara, i-am încurajat pe elevi să meargă cât mai repede la culcare fiindcă ultimele zile pline i-au obosit, iar în weekend avem o super excursie de care trebuie să ne putem bucura!

18 tabara in strainatate america 3107819

19 tabara in strainatate america 3107819

Pe mâine!

Mai multe imagini din această zi de tabără aici: Album Facebook tabără California

Jurnalul video este disponibil aici: Jurnal Video Tabără California