Tabără în Străinătate California – Ziua 5

Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10

Ziua 5 – Petrecere la piscină și foc de tabără

Elevii din tabăra de limba engleză au început ziua în forță, după micul dejun cu toții au avut cursuri până aproape de ora prânzului. Școala a pregătit pentru astăzi o petrecere la piscină cu DJ, tobogane gonflabile și BBQ, iar seara am petrecut-o tradițional: foc de tabără pe plajă!

1 tabere internationale engleza 010819

Se pare că toată lumea este acomodată la fusul orar și la ritmul campusului fiindcă elevii nu mai au probleme cu trezitul dimineața. Așadar cu toții au mers la cursurile de la 8:15 de care în continuare se declară a fi foarte mulțumiți. Pentru mâine Andrei are pregătită o activitate didactică foarte interesantă, despre care așteptăm cu nerăbdare vesți. Profesorii folosesc adesea întreg campusul în procesul de predare și nu este pentru prima oară când mă întâlnesc cu elevi în spațiile comune, însoțiți de profesorii lor, participând la diverse proiecte de studiu.

2 tabere internationale engleza 010819

La ora 12 școala a pregătit o petrecere la care toți elevii declaraseră că doresc să participe. Folosindu-se de piscina școlii, petrecerea de astăzi a avut parte de un tobogan uriaș cu apă, un DJ care a pus muzică antrenantă și câteva sute de elevi care au ocupat spațiul din fața piscinei, dar și din jurul acesteia pentru a se relaxa la soare, pentru a socializa și pentru a mânca hot-dog făcut la grătar de către angajații școlii.

3 tabere internationale engleza 010819

Din păcate, elevii din tabără au renunțat foarte repede la ideea de a participa la petrecere și au preferat mai degrabă să viziteze magazinele din jurul campusului. Școala este amplasată lângă trei mari magazine de haine și accesorii care comercializează mărci renumite la prețuri reduse, așa încât au avut de unde alege. Totuși, Daria și mai târziu și Carolina s-au distrat la piscină și au reușit să-și facă și câțiva prieteni noi.

4 tabere internationale engleza 010819

5 tabere internationale engleza 010819

Petrecerea a durat aproximativ trei ore și a fost destul de animată, iar muzica a fost pe gustul celor care au participat. Vremea foarte bună, nu prea caldă a ajutat foarte mult așa încât cei interesați au avut parte de o zi excelentă la piscină.

La cină școala a servit hot dog giganți, pizza sau pui cu ananas și orez și imediat după aceea, în calendarul nostru era planificat focul de tabără alături de colegii din Taiwan și Ecuador. Cu autobuzul și după o plimbare prin portul de la Mission Bay am ajuns în jurul orei 19…

6 tabere internationale engleza 010819

7 tabere internationale engleza 010819

Parcul Mission Bay este chiar lângă parcul de distracții vizitat în ziua de la plajă, mai devreme în această săptămână. Golful acesta este folosit de foarte multe ambarcațiuni pentru a se proteja de valurile oceanului , iar plaja din jurul lui este presărată din loc în loc cu câte o vatră de foc din beton folosită de localnici pentru picnicuri, mai ales pe timp de seară.

10 tabere internationale engleza 010819

11 tabere internationale engleza 010819

Aproximativ 50 de elevi au venit la această activitate, care s-a dovedit a fi foarte interesantă. Școala a adus mese de picnic de pe care elevii au asamblat s’mores, un snack tradițional american ce se face la focul de tabără și care e format din bezele prăjite și ciocolată topită, între doi biscuiți de graham! Am stat pe iarbă și am povestit, am admirat flăcările, am jucat jocuri puse la dispoziție de școală și am ascultat muzică.

12 tabere internationale engleza 010819

13 tabere internationale engleza 010819

14 tabere internationale engleza 010819

Totuși, jocul cel mai apreciat de elevi a fost unul de echipă, ce necesită coordonare și reflexe, iar Luca și Teodora au făcut o echipă invincibilă, păstrându-și titlul oricine ar fi încercat să îi învingă :). O parte din elevi au făcut o incursiune de seară în parcul de distracții de pe malul oceanului, iar la ora 8:30 cu toții ne-am îndreptat înapoi spre campus.

16 tabere internationale engleza 010819

18 tabere internationale engleza 010819

19 tabere internationale engleza 010819

După ce am completat formularele de feedback cerute de școală pe parcursul primei săptămâni, ne-am urat noapte bună și ne-am încheiat ziua fiindcă mâine avem din nou o zi plină care va culmina cu o ieșire la plaja din Coronado, unul din cele mai frumoase cartiere ale orașului!

Mai multe imagini din ziua 5 a taberei internaționale din San Diego aici: Album Facebook California 2019

Jurnalul video al taberei este disponibil aici: Ziua 5 – Jurnal Video Tabără California