Tabără în Străinătate California – Ziua 6

Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10

Ziua 6 – Cursuri inedite și o vizită în Coronado

Vineri a fost din nou o zi foarte interesantă în tabăra internațională din San Diego, California. Asta fiindcă elevii au început cursurile numai la ora 12, așa încât au avut toată dimineața să se organizeze, să se odihnească sau să își facă noi prieteni în campus. Seara am petrecut-o bucurându-ne de minunata priveliște asupra orașului, pe care am avut-o din Coronado!

Micul dejun a fost unul energizant și variat, cu omletă, cârnăciori, crochete de cartofi, ovăz cu lapte, trei feluri de iaurt, foarte multe fructe și legume proaspete. Nu toți elevii au coborât la mic dejun – unii dintre ei alegând să se odihnească puțin mai mult în această dimineață. Spre deosebire de aranjarea clasică a lecțiilor cu care ne-am obișnuit deja, vinerea elevii au cursuri de la 12:00 la 15:00, așadar nici dimineață nici după-amiază :).

1 tabere in strainatate 020819

Excepție au făcut Andrei și Sonja care au mers împreună cu profesorul lor și cu elevii din grupa de studiu la tribunal pentru a asista la un proces real și pentru a trăi atât o experiență culturală, cât și un exercițiu de ascultare activă foarte interesant pentru ei. Uneori, așa cum am spus și în trecut, școala folosește campusul sau comunitatea locală pentru a preda lecții relevante, captivante și educative elevilor.

2 tabere in strainatate 020819

Astăzi, dupa ce am luat micul dejun, am fost sa vedem un proces despre un cuplu de homosexuali care erau depedenți de droguri si alcool. Cei 2 au avut un conflict care mai târziu a evoluat in violenta, aruncând cu pietre unul in altul…unul dintre ei a decedat, iar celălat a fost găsit de polițe injunghiat cu un cutit. Procesul a fost interesant fiindca am putut lua parte la administrarea probelor – mai interesant ca in filme. In a doua jumătate a zilei am plecat la una dintre cele mai renumite plaje din San Diego si am rămas uimiți de frumusețea locului – ne-a spus Andrei, despre experiența lui de astăzi.

Și Alexandra ne-a transmis impresiile ei de azi: O noua zi in San Diego, noi lucruri de descoperit. Mi-am inceput ziua luand micul dejun care m-a umplut de energie necesara pentru toate activitatile pe care le-am avut azi, pe urma am fost la cursuri  care de altfel sunt foarte diferite fata de cele din Romania. Profesoara ne-a pus sa lucram pe echipe, sa comunicam cu partenerul si am invatat lucruri noi legate de limba engleza. Pe urma am fost cu ferryboat-ul pana pe plaja Coronado unde am facut baie si am fost la magazine. Am petrecut in jur de 2 ore si me-am intors inapoi in campus unde va incepe din nou distractia. Imi place aici, e altceva fata de ce traiesc de obicei, e exact ca in filme.

3 tabere in strainatate 020819

4 tabere in strainatate 020819

Da, așa cum v-au spus și elevii, excursia de azi a fost în Coronado! Până acolo am utilizat un autobuz, un tramvai și un ferryboat, deci este mai dificil de ajuns la această plajă. Drumul cu ferryboatul oferă o imagine impresionantă asupra orașului, dându-ne perspectiva necesară pentru a observa toate blocurile înalte și strălucitoare din centrul San Diego-ului. Odată ajunși ne-am decis să rămânem două ore aici, chiar dacă asta însemna că vom pierde cina din campus.

5 tabere in strainatate 020819

6 tabere in strainatate 020819

Am rămas pe micuța plajă dinspre golf fiindcă aceasta oferă cea mai frumoasă priveliște. Coronado este o fâșie de pământ – o peninsulă atașată de oraș printr-o movilă de pământ pe care însă nu se poate circula. Orașul Coronado a fost fondat în 1880 ca o stațiune nouă pentru sudul Californiei. Foarte rapid a devenit una dintre cele mai apreciate destinații de vancață mai ales fiindcă avea plajă pe ambele părți ale insulei.

7 tabere in strainatate 020819

8 tabere in strainatate 020819

9 tabere in strainatate 020819

Plaja dinspre ocean este una dintre cele mai apreciate din Statele Unite, însă timpul nostru limitat de venirea serii și lăsarea răcorii a însemnat că trebuia să ne ”mulțumim” cu priveliștea dinspre golf. Încă de cum am ajuns elevii s-au grăbit să intre în apă. Fiind plaja dinspre golf, aceasta era lipsită de valurile mari ale oceanului, apa fiind mult mai liniștită, ceea ce o făcea și puțin mai caldă. După o baie bună elevii din grup s-au dus la micile magazine din această parte a orașului, care arătau exact ca un mic sat de vacanță, pentru a lua cina. Pizza, steak sau chiar fast food au fost printre opțiunile elevilor.

10 tabere in strainatate 020819

11 tabere in strainatate 020819

12 tabere in strainatate 020819

Două ore mai târziu urma să ne întoarcem pe ferryboat pentru călătoria înapoi în campus care ni s-a părut tuturor mult mai ușoară decât călătoria spre insulă. Nu am părăsit portul fără să mai vedem o dată yachturile foarte impresionante de aici! Apoi, la pas ne-am îndreptat spre stația de tramvai de la Petco Park, stadionul unde vom asista la meciul de baseball și Gaslamp District, faimosul cartier pe care îl vom vizita și noi săptămâna viitoare.

13 tabere in strainatate 020819

14 tabere in strainatate 020819

15 tabere in strainatate 020819

Ajunși în campus, cei mai mulți dintre elevi au făcut o vizită la supermarket, iar cei ce nu au apucat să mănânce la Coronado și-au luat mâncare. Cu proviziile pentru excursia din weekend făcute, ne-am întâlnit ca de obicei puțin înainte de ora 22 pentru a pune la cale plecarea de mâine și detaliile organizatorice.

16 tabere in strainatate 020819

Weekendul acesta va fi unul foarte frumos și plin de lucruri noi pe care de-abia așteptăm să le vedem! Nu ratați jurnalul de mâine și de duminică!

Mai multe imagini din ziua a 6-a de tabără aici: Album Facebook Tabără San Diego 2019

Jurnalul video al taberei este disponibil aici: Jurnal Video Tabără California Ziua 6