Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10

Tabără Internațională California – Ziua 1

Ziua 1 – A început tabăra din California!

Relaxați, entuziasmați și doar puțin somnoroși ne-am întâlnit în această dimineață la aeroport pentru a începe tabăra internațională din San Diego, California! Deja tabăra din San Diego este printre preferatele elevilor Qdays așa încât nu e de mirare că și anul acesta a fost una dintre cele mai căutate tabere!

1 tabără în america 280719

Elevii din tabăra Qdays California sunt din toată țara, iar unii dintre ei se cunosc deja din taberele trecute, cum este cazul lui Luca, Sara, Alicia, Victoria și Andrei ce au fost anul trecut colegi la Cambridge, sau al Dariei care anul trecut a fost cu noi în New York! Emoțiile se puteau citi pe fețele părinților, fiindcă pe fețele elevilor puteam vedea entuziasmul.

Formalitățile de începere a acestei tabere au mers foarte repede și astfel, în scurt timp, ne-am predat bagajele, ne-am luat la revedere de la părinți ori de la cei dragi și ne-am îndreptat spre poarta de îmbarcare. Aveam să călătorim puțin peste o oră și jumătate până la Viena, prima oprire din itinerariul nostru.

2 tabără în america 280719

3 tabără în america 280719

După o gustare și un pui de somn am aterizat pe o vreme ploioasă la Viena. Aeroportul foarte bine organizat ne-a ajutat să ajungem repede la poarta de plecare spre SUA așa încât am avut timp să ne tragem sufletul și să ne pregătim pentru cea de-a doua cursă. Aceasta avea să fie una dintre cele mai lungi pe care mulți dintre noi au făcut-o până acum, cu aproape 12 ore de zbor continuu.

5 tabără în america 280719

6 tabără în america 280719

Chiar dacă am decolat cu întârziere, timpul estimat pentru sosire ne indica certitudinea pilotului cum că va recupera întârzierea. Am dormit, am povestit cu colegii de tabără, ne-am împrietenit, am râs și desigur, nu am uitat să ne întindem picioarele și să facem plimbări pe culoarele avionului ca să nu amorțim prea tare. Cursa a fost confortabilă și lipsită de turbulențe. Prima masă a fost fie o opțiune de paste cu sos, așadar variantă vegetariană, fie pui cu orez și broccoli. Desigur, desertul a fost delicios de fiecare dată!

4 tabără în america 280719

Sucuri, apă și gustări au fost disponibile pe tot parcursul zborului, iar elevii din tabără s-au distrat alegând din peste 100 de filme și alte câteva zeci de seriale disponibile pe sistemul multimedia din avion. Ne-am asigurat că ne și odihnim, care mai de care în poziții hazlii, așa cum ne permitea spațiul.

Înainte de aterizare am primit a doua masă – paste cu sos carbonara și desert, suficient pentru doza de energie necesară ultimului segment de călătorie.

7 tabără în america 280719

8 tabără în america 280719

Am aterizat puțin după ora locală 13 și după aproximativ o oră și jumătate de control de frontieră, recuperarea bagajelor, opriri la baie și la magazin pentru apă sau snack-uri, grupul a început călătoria spre San Diego.

Elevii s-au împărțit în cele două mașini așa încât a fost spațiu suficient pentru a dormi sau pentru a ne întinde picioarele cât timp am stat la povești admirând autostrăzile late și ocazionalele blocaje de trafic.

10 tabără în america 280719

11 tabără în america 280719

Cazarea în campus a mers fără probleme, totul find pregătit din timp de angajații școlii. Elevii sunt cazați cu toții la etajul 4 al clădirii, și unii dintre ei au și colegi internaționali în camere! Mulți dintre elevi sunt cazați în camere triple, însă unii sunt cazați în camere cvadruple. Camerele sunt spațioase și aerisite, cu aer condiționat în fiecare cameră, ce se și reglează independent, pentru fiecare cameră. Unii dintre elevii din tabără și-au cunoscut deja colegii, în timp ce alții îi vor cunoaște la noapte, când se cazează ori când se întorc din excursiile de peste weekend.

9 tabără în america 280719

12 tabără în america 280719

Impresiile despre camere sunt bune și așteptăm cu nerăbdare și impresiile despre colegii de cameră, pe care le voi culege și le voi parcurge mâine. Seara a fost pentru o cină delicioasă cu piftie de carne, orez,  broccoli, taco de pui, supă de pui și multe tipuri de salate! Apoi am despachetat, ne-am instalat în camere și am dat o fugă la cel mai apropiat supermarket pentru cartelele de călătorie și  pentru unele provizii în cameră. Diferența mare de fus orar își spune cuvântul, iar mâine începem programul academic și de activități! Somn ușor din San Diego!

14 tabără în america 280719

13 tabără în america 280719

Mai multe imagini din prima zi de tabără aici: Tabără internațională California

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără California 2019 – ziua 1

Pe curând!