Tabără Internațională California – Ziua 2

Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10

Ziua 2 – Prima ieșire la plajă!

Astăzi, ziua noastră de tabără a început foarte devreme și a fost destul de încărcată! Am intrat din plin în program cu înregistrarea, prezentarea școlii și a campusului și o sesiune plăcută la plajă.

Elevii și-au luat micul dejun oricând după ora 7:30, oră la care se deschide cantina, însă cu toții ne-am reunit la 8:20 pentru a ne asigura că știm unde avem de mers și că avem toate documentele necesare la noi. După ce am verificat orarul fiecărui elev, ne-am împărțit în diversele săli pregătite de către școală pentru sesiunea de înregistrare. Aproximativ 160 de elevi au sosit ieri la școală, din totalul de aproape 1,000 ce se află acum înscriși în diversele programe lingvistice oferite de EF San Diego.

1 tabere america 290719

2 tabere america 290719

Unii dintre elevi au intrat imediat la sesiunea de înregistrare, în timp ce alții au mai avut câteva minute libere sau au început ziua aceasta cu turul de campus. Elevii din grupul nostru au fost împărțiți în una dintre cele 4 serii de elevi, dar cu toții au trecut până la urmă prin toate sesiunile zile.

La sesiunea de înregistrare, elevilor le-au fost evaluate și abilitățile lingvistice printr-o serie de întrebări sub forma unei conversații informale. Desigur, aceasta este doar o mică parte din evaluarea lor completă pentru plasarea într-una din grupele de studiu de limba engleză. Cea mai importantă evaluare a fost testul de plasament pe care toți elevii l-au dat înainte de sosirea în campus.

3 tabere america 290719

4 tabere america 290719

Pe parcursul acestei sesiuni am aflat și de unde sunt alți elevi din campus: Olanda, Danemarca, Suedia, Elveția, Turcia, Japonia, Argentina, Panama, Canada, Taiwan, Germania, Franța, Austria, Rusia, Spania, Italia, Portugalia sunt doar câteva dintre țările de unde am concluzionat că au mai sosit ieri elevi. Totuși, încă mai cunoaștem colegi și din alte părți ale lumii!

6 tabere america 290719

În turul de campus, rând pe rând am descoperit facilitățile din clădire, ghidați fiind de către unul dintre angajați. La parter, sunt săli de clasă, birourile administrative, biroul de activități, poșta din campus (unde elevii pot să primească scrisori ori colete), camera unde se schimbă așternuturi în fiecare săptămână, cantina și, desigur, piscina și terenurile de sport.

5 tabere america 290719

Nivelul doi este împărțit între săli de clasă și dormitoare. La etajul 3 sunt alte spații utile precum cinematograful (sala de proiecții cu bean bags, canapele și un ecran imens), sala de jocuri cu două console, bucătăria comună, fussball, biliard și ping-pong, sala de forță deschisă non-stop și studioul de yoga.

Etajele 4 până la 10 sunt strict pentru dormitoare, pe fiecare etaj fiind desigur toalete și dușuri, spălătorie, cameră de așternuturi și un salon comun mare cu chicinetă, canapele și televizor unde elevii pot să socializeze în voie. Priveliștea de la ultimul etaj este foarte frumoasă, campusul fiind amplasat într-o zonă foarte bună a orașului, la scurtă distanță atât față de centru, cât și față de plaje.

A urmat apoi o prezentare ținută de către directoarea școlii, unde au fost invitați jumătate dintre elevii noi. Cealaltă jumătate a luat parte la prezentare imediat după terminarea primei sesiuni. Prezentarea a avut loc în amfiteatrul școlii – un spațiu destul de încăpător pentru toată lumea. Am aflat așadar informații practice despre diferitele zone ale orașului, despre mijloacele de transport în comun, despre legi și siguranță. În campus există paznici 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, precum și peste 200 de camere de filmare, atât în clădire, cât și în zonele adiacente. Mai apoi, directoarea academică ne-a explicat regulile legate de prezență și ce înseamnă întârzierea la cursuri.

7 tabere america 290719

8 tabere america 290719

La ora 12:30 am mers la masa de prânz, unde am putut alege dintre club sandwichuri cu chipsuri, hamburger, cheeseburger sau specialitatea bucătarului, quesadilla cu brânză ori pui cu orez și legume gratinate, două supe, multe salate și desert. Toată mâncarea este pregătită în școală de către bucătarii foarte simpatici ce lucrează aici. Ne-am mirat să vedem faptul că hamburgerii erau gătiți pe loc. Sigur, hamburgerii fiind proaspeți și foarte apreciați de toată lumea, s-a format o coadă destul de mare, însă a mers repede și așteptarea a meritat – delicios!

9 tabere america 290719

Ziua a continuat cu turul împrejurimilor campusului oferit de către angajați ai școlii care au preluat fiecare câte 30-40 de elevi și au plecat împreună în zonele adiacente campusului. Am descoperit mai multe centre comerciale din apropiere de școală de unde elevii își pot procura cele necesare sau unde pot lua masa atunci când doresc. Tot acum am văzut și unde sunt stațiile de autobuz pe care le vom folosi în această tabără.

10 tabere america 290719

După turul zonei din jurul școlii ne-am reunit în campus, pregătiți și entuziasmați de vizita ce era planificată pentru această după amiază. Prima ieșire la plajă – Ocean Beach sau OBE, cum îi spun localnicii, fiindcă aceasta este una dintre plajele folosite cel mai des de către localnici, spre deosebire de celelalte plaje ale orașului, ce sunt mai căutate de către turiști.

11 tabere america 290719

12 tabere america 290719

Ocean Beach este o plajă pe care nisipul alb gălbui este amestecat cu particule negre. Unii pot crede că plaja e murdară! Nici pe departe – nisipul negru vine tocmai din Sierra Nevada si este de fapt, magnetită! Uneori cantitatea de nisip negru este mai mare decât alte dăți, acesta fiind adus de râul ce se varsă în ocean în apropiere de această plajă

13 tabere america 290719

14 tabere america 290719

15 tabere america 290719

16 tabere america 290719

Printre surferi și înotători ori familii ce se relaxau la plajă, ne-am făcut poze, ne-am bucurat de Oceanul Pacific, am râs, am jucat cărți și ne-am relaxat la soare! Cristina și Teodora au făcut chiar și o plimbare pe faimosul ponton, reprezentativ pentru Ocean Beach.

17 tabere america 290719

Drumul înapoi în campus a fost destul de simplu și, odată ajunși, ne-am îndreptat direct spre cină. Specialitatea în această seară au fost puiul prăjit la cuptor cu piure de cartofi noi și legume la wok. Alternativ, elevii au putut comanda hamburgeri, bucățele de pui pane sau diverse salate proaspete.

18 tabere america 290719

19 tabere america 290719

În această seară, curtea campusului a fost foarte animată, mulți elevi înghesuindu-se pe terenurile de sport. Se pare că cei mai mulți dintre elevii din grupul nostru nu au înclinații sportive ori nu au fost tentați încă să încerce tot ceea ce campusul are de oferit. Daria și Radu în schimb au petrecut mai bine de o oră la sala de fitness, spre surprinderea lui Radu ?

20 tabere america 290719

Seara am încheiat-o destul de repede fiindcă mâine toți elevii își încep cursurile la 8:15! Așa încât după ce ne-am asigurat că știm sălile la care avem de ajuns dimineață și după ce ne-am arătat interesul pentru câteva dintre activitățile ce urmează zilele acestea, elevii din tabără s-au retras în camerele lor sau în sălile pentru studenți ca să își încheie seara.

Nu voi mai divulga acum din planul zilei de mâine, sperând că veți reveni pentru o nouă filă de jurnal!

Mai multe imagini din ziua 2 de tabără aici: Album Facebook Tabără California

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără California 2019 – ziua 2