Tabără Internațională California – Ziua 3

Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10

Ziua 3 – Belmont Park, Mission Beach și Seaport Village

Astăzi a fost prima zi de cursuri, iar câțiva elevi din grup ne-au oferit deja impresiile lor! După amiaza am petrecut-o la plajă, iar seara în Seaport Village, de care toți copiii din tabără s-au declarat foarte încântați!

După micul dejun, de la ora 8:15, toți participanții și-au găsit clasele pentru a începe lecțiile. Și-au cunoscut profesorii de la clasă și colegii, au primit manuale și au experimentat, unii pentru prima oară, modelul de predare EF. Unii dintre elevi au folosit sălile de calculatoare pentru a lucra la diverse proiecte, așa cum a fost cazul lui Luca și al Aliciei. Cei mai mulți dintre elevi totuși, au avut cursuri în clasă, lucrând pe teme de vocabular sau pe exerciții de comunicare.

1 tabara in america 300719

Radu ne-a povestit despre ziua lui:

Today was the first camp day with lessons. It was so much fun. Out teacher was very kind and supportive. He talked to each one of us individually about our essay ideas and gave valid feedback. We also went to the Belmont park and experienced the awesome attractions, the climbing wall, mini golf and last but not least the roller coaster. I rode it 3 times and each time it was better. Then, we went to Downtown San Diego and spent the evening together, talking and enjoying the atmosphere and the spirit of the city.

5 tabara in america 300719

Impresii am primit și de la Sonja!

Incepand primul meu curs de engleza la EF San Diego am fost placut surprinsa de complexitatea cursului si felul in care oameni diferiti, din locuri diferite, pot forma potentiale prietenii. Activitatile au fost peste asteptarile mele, lasandu-ma cu o impresie pozitiva. Dupa cursuri ne-a fost oferita deosebita sansa de a vizita un parc de distractii si o plaja, unde am reusit sa cream amintiri frumoase impreuna.

11 tabara in america 300719

În timp ce elevii erau la cursuri, ca lideri de grup am participat la o ședință cu șefii de departamente, unde am revizuit programul pentru zilele următoare și am reluat împreună cu directorii diverselor departamente din școală, modul în care putem lucra împreună pentru a ne asigura că experiența elevilor este cea mai bună cu putință. Astfel, am discutat cu echipa de la școală și posibilele activități opționale pentru elevi așa încât imediat după cursuri am început să definitivăm opțiunile elevilor pentru activități suplimentare.

Sigur, programul propus de școală acoperă foarte multe activități, atât ca parte a planului pregătit pentru grupul nostru, cât și în ceea ce privește activitățile de seară din campus, însă mulți dintre elevii din grup s-au înscris la lecțiile de surf, la excursia cu vaporul în care vor căuta balenele albastre care migrează pe lângă țărmul Californiei de Sud, dar și la meciul de baseball din ultima vineri unde ne-am înscris cu toții.

Împreună cu liderul local pus la dispoziție de către școală ne-am îndreptat imediat după masa de prânz către Belmont Park și Mission Beach, o nouă plajă superbă din San Diego! După aproximativ 10 minute cu autobuzul am ajuns la destinația ce arăta precum o micuță stațiune: căsuțe de lemn înșirate pe stradă cu mici cafenele ori restaurante sau magazine cu produse pentru plajă.

2 tabara in america 300719

3 tabara in america 300719

Pe plajă, destul de multă lume și căsuțe de salvamar la fiecare câteva sute de metri. Și noi ne-am instalat lângă una dintre căsuțe și ne-am relaxat câteva ore pe nisipul fin. Ne-am făcut curaj și, odată intrați în apă cu greu ne-am mai lăsat convinși să ieșim pe mal. Am avut parte și de cer acoperit, numai bun pentru a ne feri de razele puternice, dar și cer senin, excelent pentru baia în ocean. Chiar lângă plajă este un micuț parc de distracții pe care elevii l-au explorat în voie.

4 tabara in america 300719

6 tabara in america 300719

Parcul de distracții Belmont Park a fost inaugurat în 1925 și este un loc reprezentativ pentru orașul San Diego. Cochet, cu marele roller coaster ce tronează asupra lui și fiind chiar lângă plajă, parcul atrage milioane de vizitatori în fiecare an. Deja știți că lui Radu i-a plăcut foarte mult roller-coasterul însă nu a fost singurul… Acest roller-coaster de lemn există încă de la inaugurarea parcului, și care acum este clasificat drept obiectiv istoric. De sus din trenuleț se vedea o imagine foarte frumoasă cu plaja lungă și aurie mărginită de faleza șerpuită plină de oameni ce păreau a fi micuțe puncte de acolo de sus.

 

7 tabara in america 300719

8 tabara in america 300719

9 tabara in america 300719

Drumul înapoi în campus a fost destul de simplu și, odată ajunși, ne-am reîmprospătat și ne-am îndreptat spre cină. Specialitatea în această seară au fost cartofii dulci prăjiți cu carne de porc ori pui în stil mexican. Imediat după cină, ne-am pus la drum spre centrul orașului unde am ajuns foarte ușor cu autobuzul și apoi cu metroul ușor (San Diego Trolley), un sistem de transport ce străbate întreg orașul. De îndată ce am coborât în centru, am fost impresionați de zgârie norii de aici, blocuri foarte noi și moderne construite din piatră și sticlă, ce se înălțau spre cer. În port, am văzut nu doar multe ambarcațiuni private, una mai frumoasă decât alta, dar și un portavion gigantic plin cu avione de luptă – muzeu, desigur, însă care nu se mai putea vizita având în vedere faptul că era deja seară.

12 tabara in america 300719

13 tabara in america 300719

14 tabara in america 300719

Ne-am continuat plimbarea pe faleza portului ce onorează militarii căzuți în lupte până la Seaport Village, un micuț complex de buticuri cu bunătățuri și suveniruri ori produse de manufactură, unde elevii au avut ceva mai mult de o oră de timp liber pentru a explora magazinele.

18 tabara in america 300719

19 tabara in america 300719

20 tabara in america 300719

Ne-am delectat cu înghețată, burgeri și ne-am cumpărat mici suveniruri, după care am pornit spre casă și nu mică ne-a fost mirarea să fim întârziați de un tren marfar care a traversat orașul încărcat cu nu mai puțin de 85 de tancuri de luptă… Într-adevăr ceva ce nu am mai văzut până acum și totodată un lucru foarte neașteptat.

21 tabara in america 300719

Ne-am încheiat seara în campus destul de repede fiindcă cei mai mulți dintre elevi vor pleca în expediție de dimineață, pentru a surprinde balenele din largul coastei!

Mai multe imagini din ziua 3 de tabără veți putea vedea aici: Album Facebook Tabără California

Jurnalul video al taberei este disponibil aici: Jurnal Video Tabără California – Ziua 3