Tabere în Străinătate California – Ziua 12

Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10

Ziua 12 – În vizită la Zoo

De dimineață nu toți elevii au ales să meargă la micul dejun, însă cu siguranță erau la cursuri la ora 8:15. Elevii au descoperit și astăzi lucruri interesante pe parcursul lecțiilor de limba engleză, oferind diferite subiecte de discuție pe placul tuturor. O bine meritată pauză după cursuri ne-a purtat pașii în vizită la Gradina Zoologică, pentru că – cine nu iubește animalele?!

1 tabara in strainatate america 080819

2 tabara in strainatate america 080819

După lecții elevii au avut aproape două ore pentru a se pregăti de plecarea la Zoo, pentru a-și lua masa de prânz sau pentru a se relaxa la piscină ori în campus. Astfel, la ora 13:15 eram cu toții adunați în recepția școlii și, împreună cu alți elevi din campus, dar și cu doi lideri locali de activități am pornit spre Grădina Zoologică din San Diego, una dintre cele mai impresionante atracții ale orașului.

Am rugat-o pe Carolina să ne scrie astăzi despre ceea ce a impresionat-o la curs. Iată ziua de azi pe scurt:

Astăzi de dimineața am fost la cursuri iar la curs am făcut debate, după terminarea cursurilor am mâncat apoi am fost la zoo. La zoo am văzut multe animalele iar acolo ne am urcat in tele-cabina și am avut o imagine panoramică a orașului. A fost o experiența foarte frumoasă la zoo.

3 tabara in strainatate america 080819

4 tabara in strainatate america 080819

Excursia a fost super! Amplasată în parcul Balboa, San Diego Zoo este una dintre cele mai mari grădini zoologice din SUA și printre cele mai inovatoare! A fost înființată în 1916 folosindu-se modelul de organizare al Grădinii Zoologice din Bronx. Este grădina zoologică ce a inovat modul de expunere al animalelor, renunțând la gratii și construind spații pentru animale ce reproduc mediul înconjurător din care provin acestea.

5 tabara in strainatate america 080819

7 tabara in strainatate america 080819

6 tabara in strainatate america 080819

Peste 650 de specii locuiesc aici, de la insecte la mamifere mari și foarte mari! Am avut șansa să vedem țestoase uriașe și șerpi care mai de care mai colorați, păsări extraordinare și maimuțe ce se țineau de șotii. Am văzut urangutani și gorile, iar mai apoi un hipopotam pitic. Am urcat și am coborât scări și pante, ne-am furișat printre copaci ca să vedem animalele și ne-am distrat de fiecare dată când ne dădeam seama cât de întortocheată este grădina zoologică.

8 tabara in strainatate america 080819

11 tabara in strainatate america 080819

10 tabara in strainatate america 080819

9 tabara in strainatate america 080819

Am văzut pinguini africani, și rechini într-o piscină imensă, ne-am minunat de Okapi, un animal ce arată ca o girafă cu gâtul scurt și partea din spate a unei zebre. Am văzut și hipopotamii în apă – puiul de anul trecut este deja un hipopotam mare, atât de mare încât cu ușurință îl puteam confunda cu o piatră imensă. Ne-am oprit periodic pentru apă, dar și pentru a sta pe bancă – una dintre activitățile preferate ale elevilor din tabără :).

 12 tabara in strainatate america 080819

11 tabara in strainatate america 080819

Nu toți elevii au făcut turul cu liderii de grup, unii dintre ei alegând o rută scurtă prin grădina zoologică, iar Teodora alegând să facă turul împreună cu câțiva dintre prietenii internaționali făcuți aici. Cert este că toată lumea a avut aproximativ 3 ore și jumătate pentru a explora grădina.

16 tabara in strainatate america 080819

15 tabara in strainatate america 080819

Am sperat să vedem urșii panda uriași însă am aflat de la unul dintre voluntarii din Grădina Zoologică despre faptul că programul de reîntregire a speciei s-a încheiat anul acesta, ursul panda uriaș nemaifiind considerată a fi o specie pe cale de dispariție. Aici a fost unul dintre puținele programe de întreținere a urșilor panda, grădina lucrând intensiv timp de 20 de ani la repopularea speciei. Apoi am văzut girafele și koala, lângă alte marsupiale. Ne-am distrat găsind marsupiali koala ce dormeau leneși în copaci sau care mâncau cu poftă frunze de eucalipt.

17 tabara in strainatate america 080819

19 tabara in strainatate america 080819

18 tabara in strainatate america 080819

Am mers apoi în zona cu elefanți și condori, o altă specie salvată de către această grădină zoologică. În momentul înscrierii în programul de salvare al condorului, în sălbăticie mai existau doar 22 de exemplare, care erau totodată bolnave, suferind de intoxicație cu plumb – cel mai probabil din cauza vânătorilor care utilizau alice de plumb, animalele rănite și necolectate de către aceștia ajungând hrană pentru condor. Un voluntar foarte pasionat de acest subiect ne-a explicat felul în care specia a fost salvată, aproximativ 500 de exemplare fiind născute în cadrul programului de la această grădină zoologică.

 19 tabara in strainatate america 080819

20 tabara in strainatate america 080819

Am putut vedea aici și un urs polar uriaș care se răcorea stând pe un maldăr de gheață, în timp ce gheață nouă cădea pe el. Ne-a părut puțin rău pentru acesta, căldura din San Diego fiind probabil foarte greu de suportat pentru această rasă. Chiar dacă era întins și la o distanță destul de mare de noi, ne-am putut da seama cu ușurință că e vorba de un specimen foarte mare.

21 tabara in strainatate america 080819

23 tabara in strainatate america 080819

22 tabara in strainatate america 080819

Înapoi la punctul de întâlnire am venit cu gondola ce traversează întreg parcul, dintr-un colț în altul, și ce noroc am avut fiindcă nu am fi putut ajunge la timp înapoi pe jos. Suprafața grădinii zoologice este de aproximativ 40 de hectare. Priveliștea din gondolă a fost extraordinară, parcul Balboa, centrul orașului și grădina zoologică putând fi văzute dintr-o perspectivă complet nouă și foarte interesantă.

25 tabara in strainatate america 080819

24 tabara in strainatate america 080819

Autocarul ne aștepta și după ce s-a îmbarcat toată lumea am pornit înapoi spre școală. Am ajuns puțin înainte de ora 19, ceea ce ne-a dat timp suficient pentru cină: și aici, elevii au avut multe variante din care să aleagă – trei feluri de pizza, carne de vită cu legume la wok și ”grits” cu brânză, o mâncare specifică sudului Statelor Unite ale Americii. A treia variantă era compusă din cartof copt cu diverse umpluturi: brânză, bacon, legume sau alte sosuri.

Radu a dorit și el să ne împărtășească modul în care a văzut această zi:

Today was probably the best day of the camp, we went to the zoo. In the morning, I was feeling tired and a bit under the weather, but as soon as I stepped foot onto the zoo ground, I was a zoology machine. Minute by minute, more wonderful animals started to appear, and at the end of the tour, I was confident that this was the best zoo I had ever seen. I am very proud to announce that I have seen: grizzlies, condors, koalas, red pandas, meercats, panthers, giraffes, ant eaters and lots, lots more!! This was an unforgettable day filled to the brim with happines and love for wildlife! Thank you, Qdays for this wonderful opportunity!

Seara în campus elevii au ales cum vor să își petreacă timpul – cei mai mulți dintre ei au stat în curtea campusului la focul ornamental existent aici, socializând unii cu alții, dar și cu elevi internaționali. Alții au ales să își termine cumpărăturile însă cu toții ne-am văzut pentru scurta ședință de seară puțin înainte de ora 10.

Mâine după cursuri școala ne-a pregătit o ceremonie de absolvire, iar mai apoi vom merge împreună la un meci de baseball – specific locului în care ne aflăm! Nu ratați jurnalul!

 Mai multe imagini din ziua 12 a taberei aici: Album Facebook Tabără California

Jurnalul video al taberei din California aici: Jurnal video ziua a 12-a de tabără