Tabere în Străinătate California – Ziua 14

Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10

Ziua 14 – Final de tabără

Iată-ne la momentul în care trebuie să ne luăm la revedere de la colegii de tabără, de la noii prieteni și de la campusul pe care l-am numit ”acasă” dimp de două săptămâni, în tabăra internațională din California.

1 tabara internationala 110819

2 tabara internationala 110819

Zilele de sâmbătă și duminică au fost unele dedicate călătoriei spre casă. Sâmbătă dimineață la ora 9 ne-am reunit cu toții în recepția campusului pentru a înregistra eliberarea camerelor și desigur, pentru a ne ridica certificatele și diplomele. Am fost plăcut surprins de rezultatele bune sau foarte bune ale elevilor din tabără, cei mai mulți dintre ei arătând un un nivel superior în urma testului de absolvire, față de cel de plasament.

3 tabara internationala 110819

4 tabara internationala 110819

În general elevii din tabără erau triști la gândul că tabăra s-a încheiat, foarte mulți dintre ei întrebându-ne pe parcursul ultimelor zile dacă nu mai pot să rămână la școală pentru cel puțin încă o săptămână. Ce-i drept, au avut parte de multe experiențe frumoase aici, și au reușit în timpul relativ scurt petrecut în tabără să își facă noi prieteni cu care, sunt convins, vor păstra legătura mult timp de acum încolo.

La scurt timp după eliberarea camerelor și după verificarea certificatelor am împărțit pașapoartele elevilor și ne-am asigurat că nu au uitat nimic important în campus, fiind deja momentul să plecăm spre aeroport…

6 tabara internationala 110819

5 tabara internationala 110819

La ora 10 cele două mașini de transfer așteptau în fața școlii, iar în aproximativ 3 ore ajungeam la LAX, locul de unde urma să decolăm spre casă. A fost destul de mult trafic pe drum, însă mașinile erau programate luând în calcul această posibilitate. Ne-am predat bagajele pe care urma să le ridicăm din București și în scurt timp eram la frontieră. Procedurile de ieșire din țară au fost mult mai simple decât cele de intrare așa încât am avut suficient timp să ne plimbăm prin terminalul internațional, să ne luăm ultimele suveniruri sau micul dejun și în scurt timp eram înapoi la poarta de îmbarcare și în avion.

7 tabara internationala 110819

8 tabara internationala 110819

9 tabara internationala 110819

Călătoria a decurs fără turbulențe prea mari, ceea ce înseamnă că am putut să ne odihnim în voie, să vizionăm câteva filme și să luăm două mese destul de gustoase, având în vedere că era vorba despre mâncare de avion :). Tot pe durata cursei elevii au avut timp suficient pentru a completa formularele cu impresii din tabără pe care le solicităm de la participanți la încheierea șederii.

10 tabara internationala 110819

Escala din Viena a fost de 3 ore, timp în care elevii s-au plimbat prin terminal pentru a se dezmorți după cursa peste ocean sau au mai dat o raită prin magazinele de duty free. Judecând după cumpărăturile făcute, cred că nici unul dintre prietenii rămași acasă nu a fost ratat atunci când vorbim despre suveniruri sau mici cadouri. Am decolat la timp din Viena iar cursa a fost una scurta și ușoară.

11 tabara internationala 110819

12 tabara internationala 110819

Ajunși în București, ne-am recuperat bagajele care au sosit cu bine, chiar dacă mai greu puțin. Probabil erau și ele obosite după atâta drum :).

13 tabara internationala 110819

Reîntâlnirea cu părinții a fost emoționantă, dar parcă mai emoționantă a fost despărțirea de colegii de tabără! Au fost multe îmbrățișări și promisiuni de revedere în taberele următoare – ceea ce mă face să cred că experiența elevilor a fost într-adevăr una minunată!

14 tabara internationala 110819

16 tabara internationala 110819

15 tabara internationala 110819

Mulțumim părinților și prietenilor care au venit cu noi în această călătorie virtuală, urmărind zi de zi jurnalul de tabără. Ne-am bucurat să avem alături de noi tineri care au înțeles să se bucure în mod responsabil de ceea ce are de oferit o tabără internațională. Sper că au reușit să își facă mulți prieteni noi, sper că au realizat ce înseamnă viața într-un campus internațional, cum sunt profesorii Americani, cum este societatea în general și desigur – sper că vor păstra în amintire toate momentele frumoase pe care le-au trăit aici!

Cu drag,

Andrei și Cristina

Albumul acestei tabere este disponibil aici: Album Facebook Tabără California 2019

Albumul video al taberei internaționale aici: Album Video Tabără Internațională America 2019