Tabere Internaționale California – Ziua 10

Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10

Ziua 10 – Lecții, Surf și Gaslamp District

Astăzi, ziua noastră a început foarte devreme, toți elevii din tabără având lecții încă de la 8:15. Programul matinal nu le priește elevilor, la micul dejun elevii fiind mai puțini decât ne așteptam. Profesorii s-au asigurat însă că toată lumea e în formă pentru lecțiile interesante. Astăzi, Teodora ne-a povestit despre cursurile ei:

Teodora: Astăzi am început cursurile la ora 8:15. În prima parte a cursului am lucrat în grupe a câte 5 la un proiect pe care l-am început ieri, care avea ca temă o scenetă. Noi am ales “The Wolf and the Seven Sheep”, munca a fost una plăcută, iar noi ne-am distrat pe parcursul realizării proiectului. În a doua parte a cursului am făcut puțină gramatică și am discutat despre inversiune.
După-amiaza a fost una lejeră, cu toții având parte de primul nostru contact cu placa de surf. Cursul a durat doua ore iar timpul a trecut extrem de repede printre valurile oceanului. Cursurile au fost o experiența nouă, dar una extrem de plăcută.

Masa de prânz a fost din nou cu tematică mexicană, fiind Taco Tuesday – probabil vă amintiți de săptămâna trecută, iar la ora 13:30, firma ce oferă cursuri de surf ne-a așteptat în fața școlii cu o mașină și a preluat toți elevii din grup. Chiar dacă nu toată lumea a participat la lecțiile de surf, cu toții ne-am dus pe plajă și i-am urmărit pe colegii noștri.

1 tabara engleza america 060819

2 tabara engleza america 060819

3 tabara engleza america 060819

Elevii de la surf și-au primit costumele speciale și plăcile – cam de trei metri înălțime și, după câteva instrucțiuni despre poziția potrivită, au intrat în apă. 12 elevi au fost în grupul nostru la lecția de surf, Carolina, Sonja și Cristian urmărindu-i de pe margine. Elevii din apă au fost însoțiți de către 4 instructori. Instructorii treceau de la un elev la altul și îl ajutau să se ridice în picioare pe valuri. Unii au reușit mai ușor decât alții. Unii au plonjat de mai multe ori de pe placă în apă – însă la final, după aproximativ două ore, cu toții s-au declarat întru totul mulțumiți de lecția de surf!

4 tabara engleza america 060819

7 tabara engleza america 060819

6 tabara engleza america 060819

5 tabara engleza america 060819

A fost o sesiune de surf excelentă, elevii arătând destul de mult talent, iar instructorii fiind impresionați de faptul că aceștia erau foarte determinați să domine valurile. Un singur elev a renunțat înainte de terminarea cursului, dar pe final a revenit în apă. Am fost plăcut surprins să văd cât de ușor s-au ridicat pe placă cei mai mulți dintre ei, chiar dacă nimeni din grup nu mai practicase acest sport în prealabil.

8 tabara engleza america 060819

11 tabara engleza america 060819

10 tabara engleza america 060819

9 tabara engleza america 060819

Ce-i drept nici valurile nu au fost foarte mari, și nici soarele nu a fost prea puternic, astfel încât ne-am putut desfășura în apă în voie fără să ne fie frică de arsurile solare. După ce ne-am predat costumele și plăcile, am încercat să mai rămânem pe plajă însă părerile erau împărțite între elevi, iar majoritatea a preferat să se întoarcă în campus. Ne-am luat la revedere la ocean cu o plimbare pe Pacific Beach – cea de-a patra plajă vizitată în această tabără și ne-am întors la școală.

13 tabara engleza america 060819

14 tabara engleza america 060819

12 tabara engleza america 060819

Aproximativ o oră și jumătate au avut elevii timp liber până la următoarea activitate propusă, o plimbare în centrul orașului – Gaslamp Quarter. În acest timp, unii au preferat să își ia cina, iar alții au ales să meargă la cumpărături la unul dintre magazinele din apropiere. Au fost și elevi care și-au comandat pizza în campus. Aceia dintre noi care au luat cina la școală au putut alege dintre vită cu legume în stil asiatic, sandvișuri calde – făcute la comandă, sau cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor, sote de ciuperci cu ardei și sparangel și un sos de mango opțional, dar care se potrivea foarte bine.

15 tabara engleza america 060819

17 tabara engleza america 060819

16 tabara engleza america 060819

Liderii împreună cu Teodora, Victoria, Alexandra, Daria, Radu, Sara, Maria și Carolina au explorat o nouă parte a orașului – Gaslamp Quarter. Pentru a ajunge aici am folosit autobuzul și apoi tramvaiul. În mai puțin de 30 de miunute ajungeam la destinație, fiindcă nu a trebuit să așteptăm mai deloc după mijloace de transport.

18 tabara engleza america 060819

În 1867 a început construcția acestui cartier ce cuprinde nu mai puțin de 94 de clădiri istorice ocupate încă de chiriași și de mici buticuri, cafenele, baruri ori restaurante. Se spune că mâncarea aici este foarte gustoasă! Noi nu ne-am oprit aici pentru cină însă într-adevăr arătau foarte bine restaurantele. Am luat totuși o pauză, la un uriaș magazin de bomboane ? dar și la impresionantul magazin de ciocolată și înghețată Ghirardelli.

23 tabara engleza america 060819

22 tabara engleza america 060819

21 tabara engleza america 060819

20 tabara engleza america 060819

Din păcate, galeria lui Chuck Jones, creatorul faimoaselor personaje de desene animate, era în închisă deja. Chuck Jones este numele celui ce a creat numeroase desene animate, părintele animației moderne de care se leagă printre altele: Porky Pig, Donald Duck, Bugs Bunny, Tom și Jerry, Wile E. Coyote, Roadrunner, Dr. Seuss și multe, multe alte personaje!

19 tabara engleza america 060819

Horton Plaza Park este în apropiere de un centru comercial cu același nume. Piațeta foarte frumoasă este construită ca un spectacol de lumini, muzică și jocuri de apă în fântâna arteziană! Un loc deosebit în care merită să te urmărind fântână care parcă dansează. Tot aici am văzut un hotel impresionant – US Grant.

24 tabara engleza america 060819

Am sosit înapoi în campus imediat după ora 22, unde ne-am întâlnit cu colegii noștri din tabără pentru a pune la cale ziua de mâine după care elevii au rămas în spațiile comune pentru a se distra alături de colegii lor.

Mai multe imagini din ziua 10 de tabără aici: Album Facebook Tabără California

Jurnalul video al zilei 10 de tabără este aici: Jurnal Video Tabără California Ziua 10