Tabăra Engleză California – Ziua 10

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 10 – Venice & Santa Monica Beach, cursuri și activități

Marți a fost o zi plină în tabăra din Los Angeles. Dimineața mulți dintre elevii grupului X s-au distrat la o bătaie cu apă, iar după-amiază au fost la cursuri; grupul Y a participat dimineață la cursuri, iar după-amiază a vizitat două dintre cele mai faimoase plaje din zona Los Angeles: Venice și Santa Monica. Seara, unii dintre noi au mers la baschet sau fotbal, alții la supermarket pentru cumpărături, cei mai mulți dintre ei încheind ziua la sesiunea de karaoke pe ritmurile bine-cunoscutei melodii “Dragostea din tei” alături de alți prieteni internaționali.

După cum spuneau și elevii, timpul zboară foarte repede când ai parte de zile pline, într-un loc nou, departe de casă, unde în fiecare zi se întâmplă ceva diferit: un nou proiect pe o temă de actualitate ca spre exemplu călătoriile, o vizită la o plajă nouă, o petrecere tematică etc.

Astăzi, după micul dejun, mulți dintre noi ne-am reunit lângă zone piscinei, pentru o bătaie cu apă. La început puțin reținuți, atât elevii din grupul X, cât și alți elevi internaționali, din Japonia, China, Italia sau Germania, s-au dezlănțuit mai apoi și timp de o oră, s-au distrat de minune, răcorindu-se pe săturate. Nimeni din acea zonă nu a scăpat fără o baie bună, inclusiv liderii de grup și James – liderul de activități al școlii – intrând în jocul elevilor.

Desigur că nu au avut nicio șansă în a le rezista elevilor, însă buna dispoziție a condus această activitate, care s-a terminat cu o bine-meritată baie în piscină. Trebuie să menționez că apa din piscină era atât de caldă și relaxantă, încât elevii au mai petrecut cel puțin o jumătate de oră, continuând distracția și aici.

La masa de prânz, i-am revăzut și pe colegii noștrii din grupul Y, care terminaseră cursurile avute dimineață, iar acum se pregăteau de vizita la faimoasele plaje Venice și Santa Monica. Cantina a servit astăzi la prânz diferite salate, enchiladas cu carne de curcan sau fajita cu tofu, diferite tipuri de orez și fasole, broccoli gratinat și sfeclă roșie.

Lucia V, Vanessa D și Teodora C. ne-au împărtășit astăzi impresiile lor:

I liked today’s activity because I had the opportunity to visit a beach that I might not see again. I stayed with the group to eat and after that we walked on the pontoon. I liked about my English classes the fact that my teacher, Sylvia, teaches us English in a lot of different methods such like projects, reading, kahoots etc – Lucia V.

Today I started my day by going to Robinson. Than I had classes which were very interesting because we played Kahoot. I liked it when we were at Universal Studios. We experienced a lot of fun things. – Vanessa D.

Today was nice; the courses were ok as usual, but i was pretty tired while attending them. I was disappointed by Venice beach because it had a weird vibe and smell to it. Santa Monica was better though, and I really enjoyed staying in the water and reading on the beach – Teodora C.

După prânz, elevii din grupul Y se reuneau în parcarea de lângă sala de sport, unde erau așteptați de autocarul ce i-a condus la două dintre cele mai populare plaje de pe coasta de Vest. După o călătorie de aproximativ o oră, ajungeau la primul lor obiectiv de astăzi: renumita Venice Beach.

Venice a fost înființat ca un oraș stațiune în 1905 și a rămas oraș independent până în 1926 când s-a unit cu Los Angeles. Venice Beach și implicit zona vizitată este caracterizată prin faleza lungă și plină de vânzători ambulanți ori mici buticuri.

 

Elevii au avut timp liber să exploreze plaja și împrejurimile, așadar au făcut poze pe plajă, au admirat diversitatea oamenilor întâlniți, casele cu vedere la ocean, și mai apoi Muscle Beach – un loc unde lumea face exerciții în aer liber, dar și terenurile de baschet de unde mulți jucători profesioniști au fost recrutați. Unii dintre elevi au și jucat chiar un meci de baschet, iar alții s-au relaxat la plimbare și s-au răcorit savurând înghețată.

Ora avută la dispoziție a zburat foarte repede și iată-i din nou reuniți la autocar pentru următoarea destinație: faimoasa Santa Monica Beach & Pier.

La fel ca multe dintre cartierele Los Angelesului, Santa Monica a început ca fiind un oraș de sine stătător – o stațiune turistică, ce a devenit foarte căutată la începutul secolului 20. Pontonul turistic este unul dintre cele mai cunoscute din America, similar celui din Coney Island, pe coasta de est.

Caruselul de aici există din 1909 și este un obiectiv istoric foarte important. Tot pe ponton putem găsi nenumărate restaurante, printre care Bubba Gump (celebru din filmul Forrest Gump) dar și alte atracții cum ar fi un roller coaster, o roată imensă și foarte multe jocuri – tipic pentru un parc de distracții de genul acesta. În Santa Monica sunt și multe magazine fiind o zonă comercială foarte căutată. Unii dintre elevi s-au distrat în parc, alții au luat masa pe ponton sau chiar la restaurantul Bubba Gump și desigur s-au plimbat prin zona comercială, unde au putut observa din nou multiculturalitatea și diversitatea locului.

Nu trebuie să uităm că suntem într-un oraș emblematic american, cel mai mare din statul California. Acest loc este profund influențat de industria cinematografică, având un rol deosebit de semnificativ, iar identitatea sa este conturată în jurul celebrităților de la Hollywood și a modului lor de viață luxos. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți că realitatea urbană cuprinde și aspecte mai puțin agreabile, întâlnite în majoritatea marilor orașe – precum problema persoanelor fără adăpost. Desigur că nu este foarte plăcut să realizăm că nu totul se rezumă la visul american prezentat la televizor și în mass-media, însă este una dintre lecțiile pe care le primim fiecare dintre noi – să fim recunoscători pentru experiențele și oportunitățile inedite care ni se oferă, fără a ne lăsa influențați de aspecte ce sunt strict legate de lucruri ce nu se află în controlul nostru.

După trei ore, grupul Y s-a reunit în locul unde era așteptat de autocar pentru a se întoarce înapoi în campus, unde ziua încă nu se terminase. După cină, toată lumea din campus a fost invitată la diverse activități precum: un turneu de fotbal, baschet, badminton sau exerciții fizice la sala de fitness, volei în aer liber și bineînțeles karaoke.

Ne-am bucurat să îi auzim pe unii dintre elevi cântând la karaoke, unde li s-au alăturat și alți prieteni internaționali, ce cunoșteau și ei refrenul popularei melodii – “Dragostea din tei”. Au urmat apoi și alte melodii populare în limba engleză, elevii dansând și cântând împreună până aproape de ora 22:00.

La 22:00 ne-am reunit pentru curfew, încheind încă o zi frumoasă de tabără. Mâine este rândul grupului X să viziteze aceste plaje faimoase, în timp ce grupul Y va avea o dimineață activă. Pentru mai multe detalii însă, citiți jurnalul de mâine! Pe curând!

Mai multe imagini din ziua zece a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles