Tabăra Engleză California – Ziua 11

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 11 – Drumeție, plaje faimoase, cursuri & teste de absolvire

Ziua de astăzi a fost, pe cât de lungă, pe atât de interesantă. Dimineața a fost din nou dedicată cursurilor pentru grupul X, urmând ca mai apoi să viziteze și ei cele două plaje faimoase din zona Los Angeles: Venice și Santa Monica. Grupul Y a început dimineața cu o drumeție la o cascadă din vecinătatea campusului – Eaton Canyon Falls, iar după-amiaza au participat la cursurile de limba engleză. Seara, elevii a căror ședere se încheie sâmbăta aceasta au susținut testele de absolvire, iar ceilalți au participat la diferite activități sportive ori s-au relaxat în campus.

După un mic dejun copios, grupul Y s-a reunit în fața cantinei pentru a porni într-o drumeție lejeră la o cascadă aflată la aproximativ o oră distanță de campusul EF Los Angeles, Pasadena. Echipați cu încălțăminte adecvată și apă, elevii alături de liderii de grup au pornit într-o plimbare lejeră, povestind și admirând casele tipic americane și străzile largi, mărginite de palmieri. După o oră de mers prin oraș au ajuns la intrarea pe traseul relativ ușor, dar cu un peisaj spectaculos care i-a condus până la cascada ce reprezenta punctul final și de interes pentru mica lor aventură.

Sigur că toată lumea s-a bucurat din plin de cascadă, unii dintre elevi îndrăznind chiar o baie în apa cristalină, alții profitând de moment pentru poze sau relaxare înainte de a se reîntoarce în campus.

La întoarcere, grupul a avut parte de o surpriză foarte plăcută: două fete vindeau limonadă și biscuiți în fața casei lor, iar elevii noștrii au fost foarte prietenoși și generoși, cumpărându-le acestora tot stocul de produse. Elevii au prins forțe noi pentru drum, fetele s-au bucurat de vânzarea reușită și toată lumea s-a declarat fericită la finalul experienței. 🙂

Întorși în campus, elevii din grupul Y au mâncat prânzul, unde au avut de ales între diferite legume pe grătar, salată de ton, șuncă, cașcaval și legume pentru sendvișuri, orez, tocăniță de linte, tocăniță de vită sau tofu și dovlecei la cuptor asezonați cu ierburi aromatice; iar apoi au mers direct la cursuri.


Între timp, grupul X s-a organizat alături de alte două grupuri din Japonia și Franța, pentru a participa la vizita faimoaselor plaje Venice și Santa Monica. Vremea părea să nu fie cea mai potrivită pentru plajă la momentul plecării noastre, o ploaie măruntă pornindu-se încă de la plecarea din campus.

După o călătorie de aproximativ o oră și o ploaie torențială de doar câteva minute, ajungeam la primul nostru obiectiv de astăzi: renumita Venice Beach. Ne-am bucurat că ploaia s-a oprit pentru a putea explora în voie această locație inedită plină de culoare și diversitate.

Terenul de skateboarding a fost prima atracție a zonei la care ne-am oprit pentru a admira profesioniști ce nu ratează momentele de a oferi un “spectacol” gratuit tuturor celor interesați. Chiar lângă zona aceasta, ritmurile unor melodii antrenante ne-au atras atenția – iar acestea veneau de la o zonă folosită de câteva personaje foarte pricepute în a dansa chiar pe patine cu rotile.

Am continuat plimbarea pe plaja largă, cu nisip fin și ne-am întors pe la faimoasa Muscle Beach, oprindu-ne apoi la terenurile de baschet, unde băieții din grupul nostru au vrut să participe la un meci de baschet, însă ora noastră de explorare se încheiase astfel încât a trebuit să ne reîntoarcem la autocar pentru a ne îndrepta spre următoarea destinație: Santa Monica Beach & Pier.

Ajunși aici, ne-am bucurat să vedem că norii încep să se risipească, astfel încât, împărțiți în grupuri mai mici am început să vizităm această zonă foarte animată, cu restaurante, magazine, artiști stradali, turiști și localnici în același perimetru plin de viață și culoare.

Unii elevi au încercat fructele de mare de la un restaurant select din zonă, alții au făcut o baie în ocean sau o plimbare pe pontonul plin de lume, iar ceilalți s-au plimbat pe la magazinele din apropiere. După două ore și jumătate ne reuneam cu toții la autocar pentru a ne reîntoarce în campus, unde colegii noștrii din grupul Y și care își încheie șederea sâmbătă, începuseră deja susținerea testului de absolvire.

Maria D. ne-a spus cum a fost ziua ei de astăzi:

Today was very nice. In the morning I had classes and in the afternoon, me and my colleagues went to Venice Beach and Santa Monica. When we were at Venice Beach, me and my friends went to a very nice cafe and we had the best coffee ever!

Odată ajunși în campus, ne-am organizat rapid pentru a mânca cina, iar mai apoi echipați cu laptopuri, tablete și căști ne-am reunit într-una din sălile de clasă ale clădirii Robinson pentru testul de absolvire.

Testul de absolvire a cursurilor durează 50 de minute şi are două secțiuni: una de citire şi una de ascultare. În general, elevii au fost de părere că testul a fost destul de dificil, iar rezultatul va reflecta nivelul actual de cunoştințe, bineînțeles dacă testul a fost tratat cu seriozitate. La festivitatea de absolvire elevii vor primi portofoliul academic, unde vor putea vedea și rezultatul obținut la testul de astăzi.

Chiar dacă au susținut astăzi testul de absolvire, acest lucru nu înseamnă că orele nu continuă în mod normal pentru toată lumea: se pune în continuare prezența şi se notează activitatea de la cursuri.

Elevii ce continuă experiența pentru încă o săptămână vor susține și ei testul la momentul potrivit, în cursul săptămânii viitoare, însă în seara asta au avut program de voie pentru relaxare, un meci de volei sau baschet, după preferințe.

Am încheiat astfel o zi lungă, dar foarte frumoasă, check-inul de seară fiind făcut după terminarea testului. Și mâine ne trezim dis-de-dimineață, grupul X urmând să meargă în drumeție, iar grupul Y în vizită la Redondo Beach. Mai multe detalii însă în jurnalul de mâine!

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua unsprezece a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles