Tabăra Engleză California – Ziua 12

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 12 – Cursuri interactive, Eaton Canyon Falls, Redondo beach & Neon Party

Chiar dacă pentru unii dintre noi tabără se apropie de final, încă mai avem lucruri interesante de bifat în agenda noastră. Astăzi a fost rândul elevilor din grupul X să meargă în drumeție la Eaton Canyon Falls în prima parte a zilei, elevii din grupul Y având programată după-amiază vizita la Redondo Beach. Bineînțeles, cursurile au continuat în aceeași manieră interactivă pentru toată lumea, iar seara s-a încheiat cu o petrecere mult așteptată, unde distracția a fost în toi.

După un mic dejun copios, în urma căruia ne-am încărcat cu doza necesară de energie pentru ziua ce tocmai începuse, elevii din grupul Y s-au grăbit spre lecții, unde au finalizat unele din proiectele începute sau au jucat trivia și kahoot pe diferite teme interesante, o parte din elevii grupului X s-au adunat în fața sălii de sport pentru o drumeție pe cinste.

Majoritatea elevilor din grupul X au preferat să doarmă mai mult, astfel că doar 8 elevi s-au alăturat acestei activități, care pe cât de obositoare li se părea la început, pe atât de frumoasă și bine-venită s-a dovedit a fi la final. Alături de alte 5 eleve din Germania și liderul acestora de grup, am pornit ușor spre intrarea în canionul ce ne conducea la cascadă.

Pe traseu, atmosfera a fost una relaxantă, elevii ascultând muzică și admirând casele cu arhitecturi diferite ce oferă un aer deosebit întregului cartier, iar la întoarcere încercau chiar să ghicească țara de unde proveneau aceste diferite stiluri arhitecturale. Norii ce acopereau cerul în această dimineață ne-au dat ceva emoții la început, însă pe parcurs am realizat că a fost vremea perfectă pentru mișcare.

O oră mai târziu ajungeam la intrarea în canion, unde adevărata aventură începea. Un peisaj destul de diferit de traseele de drumeții din România, de care ne-am bucurat din plin. Cele mai distractive momente au fost cele ale traversării râului ce șerpuia pe traseu. Unii dintre noi ne-am mai răcorit puțin și la picioare, însă majoritatea am realizat că abilitățile noastre de echilibristică sunt mai bune decât ne așteptam.:)

Am fost de asemenea plăcut surprinși să întâlnim și alți drumeți pe traseu, de toate vârstele, toată lumea cu o energie pozitivă și multă voie bună. Jumătate de oră mai târziu ajungeam la cascadă, unde băieții au intrat rapid în apă, iar fetele, mai precaute au testat puțin terenul, însă nu s-au lăsat nici ele mai prejos. Evident a urmat o sesiune de poze și relaxare, după care am revenit în campus, încadrându-ne foarte bine în timpul alocat pentru ca elevii să poată mânca prânzul și mai apoi să se pregătească pentru lecțiile de după amiază. Toții elevii s-au declarat mulțumiți de activitate, lucru care nu a putut decât să mă bucure.

La masa de prânz, cantina ne aștepta cu un meniu variat, unde am putut alege între diferite tipuri de salate, orez simplu sau cu legume și ou, pachețele vegetariene de primăvară, chiftele de pui în sos ușor picant de portocale și conopidă la cuptor cu mirodenii orientale.

Ariana M. și Larisa S. ne-au împărtășit astăzi impresiile lor de tabără:

This summer school I had a lot of fun by attending the numerous activities that the school arranged for us.
I loved the beaches that we went to, the evening activities and the classes that I took.
But the most I liked meeting people of different nationalities and becoming friends with them.
Almost everything was perfect, except one thing, staying in rooms with strangers, I wish we could have stayed with people from our grup. It was an amazing experience and for sure it will be a beautiful memory. – Ariana

American classes are very different from romanian ones…here I descovered the pleasure of learning English or other subjects! My favourite activities was going to The Universal Studios. That was a lot of fun, thanks to all of the roller coasters and unic designs of the buildings. I felt like I was living in a fairytale and I could say it’s one of the best turist attractions I’ve ever visited! – Larisa

La ora 13:30, elevii grupului Y se reuneau în fața sălii de sport pentru mult așteptata vizită la Redondo Beach, cu care elevii din grupul X și-au început de altfel săptămâna. O oră mai târziu, au ajuns la plajă.

După cum vă povesteam și luni, Plaja Redondo este una dintre cele mai atractive și bine cotate plaje din zona Los Angeles. O plajă largă, curată, un port cu atmosferă vibrantă, restaurante pescărești, magazine cochete, posibilitatea de a face surf – această locație este ideală pentru o după amiază departe de zgomotul orașului.


Aici elevii au avut la dispoziție 3 ore și jumătate pentru a explora zona. Pentru început, toată lumea s-a plimbat pe ponton, în zona magazinelor și a restaurantelor, de unde unii dintre elevi au mai achiziționat suveniruri sau au gustat delicioasele gogoși crocante – churros.

Mai apoi, fie că au ales să stea la plajă, să facă baie în ocean sau să viziteze centrul comercial din apropierea acesteia, cu toții au avut o după amiază relaxantă, bifând astfel încă una dintre plajele de top ale coastei de Vest.

La ora 18:30 au pornit înapoi spre campus, unde au sosit la timp pentru cină. Între timp, după finalizarea cursurilor, elevii din campus au participat la diferite activități sau antrenamente sportive precum volei, fotbal sau baschet, ori au mers la supermarket și la mall pentru a mai tăia de pe listă din cadourile pentru cei dragi.:)

Iată ce ne-au scris Szabolcs T,  Zsigmond T și Robert R. despre experiența lor:

Today was very good. Morning I had class. After class we have a trip to Redondo beach. There we visited the pier and also we go to sea to swim. The way home was very funny. The class was very good. The teacher was very good and funny. We do a lot of funny things in the class. The class it was very funny and I learn a lot of things. – Szabolcs

Today I had classes in the morning. I enjoyed the class because my classmates are very friendly and we had to do a group project. After classes, we went to Redondo Beach. It was so much fun. I tried to swim but the water was a little bit cold and the waves were big. – Zsigmond

I enjoyed the classes because we didn’t only do bookwork but also played games like Kahoot. The teacher was also friendly and listened to suggestions from the students. The activity I enjoyed the most was going to Huntington beach because we also got to swim in the ocean and the water wasn’t cold. – Robert

Seara a urmat o petrecere tematică – Neon Party! Elevii au fost încurajați să se îmbrace cu haine de culoare albă, pentru ca efectul luminilor ce au fost folosite pentru decor să aibă impactul dorit. De asemenea, au existat stații cu markere în culori fosforescente, cu accesorii precum: brățări, ochelari, coliere, bentițe și o pânză pe care toți elevii ce au vizitat campusul EF Los Angeles în această vară – au lăsat diferite mesaje scrise, transformându-l la final într-un adevărat tablou plin cu amintiri de neuitat.:)

Melodiile preferate de dans ale elevilor au răsunat în boxe și nu am fost surprinsă să îi aud pe toți fredonând versurile celor mai populare dintre acestea, iar uneori introducând chiar și dansuri specifice. Toată lumea prezentă s-a distrat, fiecare în stilul propriu, opțiunile de petrecere fiind destul de variate, acesta fiind principalul avantaj într-un campus cu elevi veniți din colțuri diferite ale lumii.

Ziua s-a încheiat la ora 22:00 când ne-am reunit cu toții pentru curfew și pentru o recapitulare a programului zilei de mâine, când unii dintre elevi vor avea ceremonia de absolvire, iar apoi am planificat pentru tot grupul nostru o excursie la Malibu Beach, o altă plajă populară din California. Mâine însă este o nouă zi în care vă voi povesti mai pe larg aventurile noastre într-o nouă filă de jurnal!:)

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua doisprezece a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles