Tabăra Engleză California – Ziua 13

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 13 – Cursuri, prima ceremonie de absolvire & Malibu

Vineri a fost ultima zi de școală pentru elevii grupului de 2 săptămâni și totodată ultima zi petrecută de întreg grupul împreună în tabăra internațională din Los Angeles. Elevii grupului de 2 săptămâni vor călători mâine spre casă, iar ceilalți vor mai continua cursurile și activitățile până sâmbăta viitoare, petrecându-și acest weekend în campus sau vizitând Los Angeles și Universal Studios.

De dimineață unii dintre elevi au mers la micul dejun, în timp ce alții au preferat să ajungă direct la cursurile de limba engleză. Vinerea, în prima parte a zilei au loc cursurile de interes special, așadar, după micul dejun, elevii au continuat să învețe lucruri interesante despre sport, expresii uzuale în limba engleză sau Business English.

La ora 11:00, plini de energie și entuziasm, ne-am prezentat la ceremonia de absolvire a elevilor grupului de două săptămâni, alături de alte câteva grupuri din Japonia, China, Franța, Spania și alți elevi individuali, care de asemenea își încheie șederea în cursul zilei de mâine. Sala de sport – Robinson era plină de elevi, ce purtau cu mândrie tocile de absolvire – pe care le-au și păstrat ca suvenir de tabără – și așteptau emoționați să primească diplomele de curs.

După ce Elinel Atencio – Directoarea școlii EF Los Angeles – i-a felicitat pe elevi, fiecare grup, împreună cu liderii săi, a fost chemat în fața tuturor pentru o poză de grup, diplomele fiind înmânate ulterior de către liderii de grup. Bineînțeles că la final nu a lipsit momentul aruncării tocilor, Edwin – angajat EF responsabil pentru cazare și disciplină – învățându-i pe elevi metoda folosită de americani în acest sens.

Ne-am reunit apoi cu toții afară pentru a le oferi elevilor portofoliile academice. Entuziasmați și curioși să afle rezultatele testelor de absolvire, elevii au deschis imediat portofoliile.:) Portofoliul academic include, pentru elevii care au participat la cel puțin 80% din cursuri, un certificat de curs – care atestă urmarea unui curs de 2 săptămâni la școala EF Los Angeles, un raport de curs – unde este detaliată prezența, participarea la curs și nivelul de studiu, iar ultima diplomă este cea cu rezultatul de la test.

Majoritatea s-a descurcat foarte bine, având o prezență de peste 80% și rezultate variate. Felicitări tuturor, indiferent de rezultat, ați dat dovadă de perseverență și ați tratat cu seriozitate atât testul, cât și cursurile!

A urmat o nouă sesiune de poze desigur, iar mai apoi masa de prânz.

Cantina a avut astăzi în meniu: salată de țelină sau ton, șuncă, cașcaval și legume pentru sendvișuri, cartofi la cuptor, dar și foccaccia pepperoni pizza sau vegetariană cu brânză.

Fiind ultima zi petrecută împreună, am organizat astăzi o excursie într-un alt oraș faimos din California – Malibu – Surfrider Beach – la care au participat toți elevii grupului nostru. Așadar, la ora 13:30, eram cu toții așezați confortabil în autocarul ce urma să ne conducă la destinație. Timp de aproximativ o oră cât a durat călătoria, elevii au avut timp pentru un pui de somn, au povestit sau au admirat traseul ales de șoferul nostru prin canionul Red Rock.

Malibu este un oraș celebru în care își au reședința sau casele de vacanță vedetele și oamenii extrem de bogați din SUA. Întinzându-se de-a lungul a zeci de kilometri de coastă, acesta are multe plaje faimoase – Zuma Beach, Malibu Surfrider Beach, Topanga State Beach, El Matador, Malibu State Beach și multe altele. Punctul nostru de oprire și explorare a fost zona Malibu Pier. Acesta este un ponton construit mai ales pentru pescuit, unde acum se regăsesc și câteva restaurante și magazine cochete, conturând farmecul local al acestui loc.

În aceeași zonă am putut explora Malibu Surfrider Beach, laguna Malibu sau centrul comercial Malibu Country Mart. Malibu Surfrider Beach face parte din Malibu Lagoon State Beach și este situată chiar în centrul peisajelor uimitoare din Malibu, acolo unde muntele se întâlnește cu oceanul. După cum sugerează și numele, această plajă are valuri excelente pentru surf, fiind renumită în întreaga lume pentru lungimea valurilor și condițiile optime pentru formarea acestora. Bineînțeles că unii dintre băieții din grupul nostru au fost mai curajoși și au încercat și ei să călărească valurile cele mai potrivite, alături de alți surferi profesioniști din zonă care așteptau răbdători valurile perfecte pe care parcă dansau. 🙂

Alți elevi s-au răcorit cu o baie în ocean sau au făcut o vizită la centrul comercial din zonă. Malibu Country Mart este un centru comercial în aer liber sau un “boutique mall” situat în zona centrală a orașului Malibu. Acesta include 67 buticuri și restaurante dintre cele mai cochete și de calitate superioară, unde cei interesați pot achiziționa de la plăci de surf profesionale până la suveniruri, cosmetice sau haine ale designerilor locali.

Cele trei ore și jumătate avute la dispoziție le-au permis elevilor să se relaxeze și să profite din plin de această locație deosebită, dar și de timpul petrecut împreună cu restul colegilor și prietenilor ce mâine vor călători spre casă.

La ora 18:30 porneam înapoi spre campus, unde timpul rămas a fost suficient pentru cină, bagaje, un joc de baschet sau volei în sala de sport și pentru unii dintre noi – ultimele momente de socializare cu prietenii internaționali făcuți aici.

Paul F. și Brianna R. au fost cei care ne-au scris astăzi impresiile lor de tabără:

Today was a great day!
We started in the morning with some communication classes where we played lots of fun games to communicate as much as we could. Then in the afternoon we went to Malibu beach were we ate and some went to the beach or surfing.
This day was beautiful like all the others from this trip. – Paul

We started our day with our spin classes where we all had a great entertaining morning. Afterwards lunchtime came and after that we went to Malibu beach. Me and my friends got into the freezing ocean. Before leaving we ate at a restaurant on the pontoon. – Brianna

Ziua am încheiat-o la curfew-ul de la ora 22:00, când ne-am spus noapte bună, grupul de 2 săptămâni urmând să se întâlnească dimineață pentru a elibera camerele și a porni spre aeroport, jumătate din grupul de la 3 săptămâni pentru a porni în turul orașului Los Angeles, iar ceilalți urmând să se relaxeze în campus la piscină sau în zonele de activități sportive. Cei care nu și-au luat la revedere de la colegi, o vor face mâine dimineață, înainte de plecarea acestora. Nu ratați jurnalul de mâine!

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua treisprezece a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles