Tabăra Engleză California – Ziua 14

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 14 – Excursie în Los Angeles și relaxare în campus

În timp ce o parte a grupului își încheie tabăra după două săptămâni petrecute în Los Angeles, o altă parte a grupului – cea care săptămâna trecută a vizitat San Francisco – își continuă experiența cu o excursie de o zi la principalele obiective din Los Angeles, în timp ce restul elevilor care au vizitat deja LA au rămas în campus pentru o zi relaxantă!

La ora 8:50 ne-am reunit în fața sălii de sport, cei care urmam să plecăm în turul orașului Los Angeles, unde ne-am întâlnit și cu alți câțiva elevi internaționali care ni s-au alăturat. Tommy – ghidul nostru de astăzi, ne aștepta deja cu micul dejun la pachet pentru fiecare elev, în weekend brunch-ul începând de la ora 11:00. Autocarul era și acesta pregătit pentru noi, așa că ne-am găsit rapid locuri confortabile.

Pentru grupul de două săptămâni, întâlnirea a fost stabilită pentru 9:30, oră până la care au trebuit să termine de împachetat, să aranjeze și să elibereze camerele. La ora 10:00 sosea și autocarul pentru transfer ce urma să îi conducă la aeroport, unde toate procedurile de check-in, control de securitate și verificarea pașapoartelor au decurs fără probleme. La ora publicării acestui jurnal, grupul de două săptămâni a decolat de aproximativ șapte ore.

Noi ceilalți ne-am respectat programul zilei, astfel încât jumătate dintre elevii grupului de trei săptămâni rămasă în campus au putut dormi mai mult, mai ales că abia așteptau această ocazie, după cum mi-au mărturisit săptămâna trecută. Mai târziu unii dintre elevi au făcut o vizită la magazinele din zonă, alții au mers la piscină, restul timpului fiind petrecut în campus, alături de alți elevi internaționali care nu au dorit să participe la excursiile organizate în acest weekend.

Cealaltă jumătate, în schimb, a avut o zi plină cu excursia în Los Angeles. După aproximativ 45 de minute, timp în care elevii și-au luat micul dejun primit la pachet de la școală, ajungeam la primul nostru obiectiv: The Grove & Farmer’s Market. Itinerariul urmărit a fost același ca la turul organizat săptămâna trecută, astfel încât nu am ratat nici noi niciunul dintre obiectivele mult așteptate.

Istoricul Los Angeles Farmer’s Market este un loc preferat atât de turiști, cât și de localnici încă din 1934. Situat în districtul Fairfax și având peste 100 de magazine cochete cu produse locale, Farmer’s Market este plin de viață și culoare. Chiar lângă aceste am găsit The Grove – un complex comercial și de divertisment în aer liber. Aici elevii au avut la dispoziție aproximativ 2 ore în care au putut încerca cea mai bună mâncare locală sau au putut face cumpărături la magazinele cochete și populare din zonă. Un spațiu foarte primitor, cu o atmosferă destinsă, unde ne-am putut relaxa fiecare în stilul propriu.

Timpul a trecut destul de rapid, iar la ora 12:00 porneam spre următorul punct de interes: Primăria Beverly Hills, Beverly Hills și Rodeo Drive.

Clădirea Primăriei Beverly Hills este o clădire foarte frumoasă și impunătoare, construită în stil Renascentist, care găzduiește administrația locală, dar și biroul Primarului – Julian A. Gold M.D., precum și o galerie de artă.

Beverly Hills este un oraș foarte cunoscut în toată lumea datorită numărului mare de vedete ce locuiesc aici, dar și popularului serial din anii ’90, cu același nume. Acesta a rămas propriul său oraș cu organizare administrativă, fiind totodată unul dintre cele mai bogate din America. Orășelul este înconjurat de Los Angeles, însă își păstrează propria sa identitate. Aici am avut timp să ne plimbăm pe faimoasa stradă Rodeo Drive, unde am admirat magazine scumpe făcând puțin window shopping și nu numai, dar am fost impresionați și de mașinile luxoase ce parcă erau la fiecare colț. Împreună cu Sabina, am explorat puțin și cartierul de case din apropiere, unde am găsit o casă care ne-a atras atenția și pe care am admirat-o îndelung, aducându-ne cumva aminte de căsuța din povestea Hansel și Gretel.

Semnul de Beverly Hills a fost principala oprire pentru sesiunea foto. Plimbarea s-a încheiat înapoi în fața primăriei, de unde am fost din nou preluați de către șofer pentru următoarea oprire de astăzi – Hollywood Boulevard și Walk of Fame.

Aici am avut timp suficient pentru a explora și a lua masa de prânz. Fascinați de forfota din zonă, dar și de diversitatea și multiculturalitatea ce ne înconjura, am pornit în descoperirea stelelor artiștilor faimoși: actori, regizori, cântăreți – cu entuziasm am identificat pe jos nume cunoscute. La Old Chinese Theatre am găsit și urmele din asfalt ale actorilor și cântăreților faimoși, iar la Dolby Theatre am pășit pe urmele actorilor faimoși care participă anual la Ceremonia de decernare a Premiilor Academiei Americane de Film – Premiile Oscar.

 

Elevii au avut și timp liber pentru a se plimba în locurile preferate. Unii dintre noi s-au oprit la Babylon Court Yard – un complex de magazine și spațiu recreațional, care are și o zonă de unde se poate admira semnul Hollywood.  Alți elevi s-au plimbat pe la magazine sau au admirat stelele artiștilor preferați, pentru ca la final toată lumea să fie pregătită pentru ultima oprire a turului: Griffith Observatory.

Aici am putut admira cu toții priveliștea panoramică asupra orașului, precum și bine cunoscutul semn Hollywood. Los Angeles nu este neapărat un oraș tradițional, este în schimb un spațiu vast plin de cartiere, orășele, zone comerciale, zone industriale, plaje, și orice altceva vă mai puteți imagina.

Observatorul Griffith, situat pe versantul sudic al Muntelui Hollywood, este de asemenea o atracție populară, ce oferă celor curioși o mulțime de informații științifice interesante. Spre exemplu, am putut vedea Pendulul lui Foucault – sistem conceput pentru a demonstra mișcarea de rotație a Pământului.

La ora 19:30 toată lumea era înapoi în campus – la fix pentru a lua cina, cantina prelungindu-și orele de funcționare pentru cei aflați în excursii. După cină cei mai mulți dintre elevi s-au îndreptat fiecare către camere, bucurându-se de un moment de relaxare înainte de încheia seara cu binecunoscutul check-in de la ora 22:00.

Sabina M. și Victor T. ne-au împărtășit astăzi impresiile lor:

Today was a wonderful day in LA. What I liked most about it were definitely all the beautiful houses and streets in beverly hills. The people I have interacted with have also been amazing. Just like our teachers. They motivate me more and more as the days go by, this is what I like most about the courses. – Sabina

Today was an amazing day. I got to see some of the most famous places in LA, walk on the streets, get beautiful stuff from the shops, and generally enjoy my time there. I only wish I had more time to do everything around there. The classes were and still are great. The teacher is very friendly and talkative. I enjoy talking to him and being in his class. – Victor

Nu ratați jurnalul de mâine! Pe curând!

Mai multe imagini din ziua paisprezece a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles