Tabăra Engleză California – Ziua 15

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 15 – Despre filme la Universal Studios, California

Ziua de astăzi a fost dedicată Studiourilor Universal, pentru ca și elevii care au lipsit la excursia de săptămâna trecută să se poată distra și învăța cum se fac filmele! În timp ce restul colegilor rămași în campus au dormit până mai târziu, noi ceilalți ne-am întâlnit în fața sălii de sport la ora 9:00, după ce am trecut pe la cantină pentru a ne ridica pachetele cu mic dejun. Așteptam cu nerăbdare o incursiune pe platourile de filmare, unde urma să petrecem una dintre zilele de neuitat din tabăra noastră în Los Angeles!

În acest timp, elevii care și-au încheiat șederea de două săptămâni în Los Angeles călătoreau spre România, unde au ajuns cu bine, fără întârziere și cu amintiri minunate din tabără, numai bune de împărtășit cu familia și prietenii.

Autocarul a sosit la puțin timp după întâlnirea noastră și împreună cu alți elevi japonezi care ni s-au alăturat ajungeam la intrarea în parcul Universal în numai 30 de minute! După o coadă scurtă și o verificare a bunurilor aduse în parc, eram la intrare și magia cinematografului ne aștepta! I-am rugat pe elevi să mergem prima dată împreună la turul studiourilor, deoarece fiind una dintre atracțiile principale, tinde să se aglomereze foarte tare pe parcursul zilei, timpul de așteptare crescând considerabil de la 15-20 minute până la 1-2 ore. Așadar, zis și făcut!

Studiourile Universal sunt un parc de distracții, însă înainte de toate sunt platouri de filmare! Turul original, cel al studiourilor se face cu trenulețe cu patru vagoane și o capacitate de aproximativ 200 de persoane simultan. Turul în sine durează aproximativ o oră și trece pe lângă mai multe platouri de filmare active – unde se filmează producții cinematografice ori pentru televiziune, The Voice fiind una dintre emisiunile faimoase ce se filmează aici. Așadar, de la spectacole cu public la filme pentru marele ecran – multe își au începutul aici.

Am vizitat de asemenea zonele special amenajate în aer liber pentru a recrea străzi din diferite orașe ale lumii, zone pitorești suburbane sau cabane montane, în funcție de nevoile regizorului și combinând ceea ce vedeam în fața ochilor cu imagini pe ecrane. Din vagon înțelegeam cât de diferit este totul atunci când e trecut prin filtrele camerelor de filmat și ale tehnicienilor.

Într-un garaj imens ne-am pus ochelarii 3D primiți când ne-am urcat în trenuleț și ne-am lăsat prinși în mijlocul unei scene de luptă între dinozauri și King Kong. Este cel mai mare și mai complex cinematograf 3D din lume, fiind nevoie de o nouă tehnică de proiecție pentru a putea fi deschis publicului.

Am văzut și noi multe alte platouri de filmare – pentru Jurassic Park, Jaws, filme western sau spații multifuncționale, ce se transformă foarte ușor în funcție de ceea ce este filmat. Am trecut pe lângă mașini folosite în filme și diverse recuzite, inclusiv una dintre cele mai scumpe scene de film făcute vreodată, în care s-a folosit un avion real și funcțional, Boeing 747 pentru ca Steven Spielberg să poată reproduce urmările unui accident aviatic peste un orășel în filmul War of the Worlds.

Un tur cu adevărat interesant care ne-a fascinat cu absolut toate noutățile aflate, precum și lucrurile văzute sau scenele experimentate! Cu siguranță nu vom mai vedea cu aceeași ochi filmele!:)

Cireașa de pe tort a fost partea finală a turului nostru, când am intrat într-un platou de filmare ce reproduce 3D o scenă din filmul Fast and Furious, în care și noi eram parte din întreaga acțiune. După câteva clipe au început efectele speciale ce au fost un amestec de apă, zgomot și mișcare! Foarte intens, însă de-a dreptul spectaculos și interesant!

Turul s-a încheiat și am avut timp pentru celelalte atracții – de această dată din partea cu parcul de distracții.

Cum fiecare dintre noi are preferințele sale și desigur șansele să vedem întreg parcul împreună erau destul de mici, ne-am decis să ne împărțim în grupuri mai mici pentru a ne fi mai ușor. Parcul are o singură ieșire – care a constituit și punctul nostru de întâlnire pentru plecare, dar și o piață centrală și radial, diverse tematici legate de filme Universal, pentru a fi vizitate în funcție de interesul fiecăruia!

Seria Harry Potter este reprezentată pe o porțiune foarte mare din parc. Aici elevii din tabără au putut să se pozeze alături de faimosul tren cu tot cu conductor, au putut încerca un roller coaster, au trecut virtual prin diverse scene de film în simulator sau au putut participa la o demonstrație a modului în care baghetele magice își aleg stăpânul. Un loc de poveste construit foarte bine pentru a ne aduce aminte de scenele spectaculoase din film.

În Jurassic World eram plimbați într-o barcă prin lumea fascinantă a dinozaurilor, o plimbare plăcută unde am descoperit diferite specii interesante până la momentul culminant când Indominus Rex ne urmărea prin junglă, fiind confruntată în final de rivalul T-Rex, într-o bătălie epică 3D, care s-a terminat cu o plonjare neașteptată și rapidă în apă. O experiență cu adevărat distractivă după cum au menționat și elevii, pe care unii dintre ei au repetat-o de câteva ori, mărturisindu-mi că a fost una dintre preferatele lor.

La Mario Kart Challenge, în secțiunea Nintendo World, cei pasionați au fost parte activă din jocul pe care cu toții l-am experimentat într-un moment sau altul. Trecând prind diferite provocări, fiecare participant al experienței aduna bănuți, câștigători fiind cei ce la final aveau peste 100.

Revenge of the Mummy – Răzbunarea Mumiei – a fost de departe favorita noastră – o experiență mult prea scurtă într-adevăr, însă pe atât de distractivă și intensă. Adrenalina ne-a urcat și a a coborât de mai multe ori în timpul acestei curse pe parcursul căreia creaturi înfricoșătoare încercau să ne atragă atenția și să ne sperie cât mai tare, pentru ca în final să fim catapultați cu o viteză de până la 72 km/h într-un întuneric virtual înfricoșător.

Waterworld  este o experiență de 20 de minute, clasată pe locul 1 al Universal Studios, care a recreat una din scenele filmului cu același nume – echipe de cascadori luptându-se pentru controlul atolului. Aici, spectatorii din primele rânduri au fost udați până la piele de actori pe scutere acvatice ori bărci cu motor! Totul a culminat cu efecte speciale care mai de care mai spectaculoase, de la explozii masive și până la prăbușirea unui avion, ce au ținut spectatorii cu sufletul la gură până la finalul întregului show!

Similar, existau scene pentru Minions, Transformers, The Simpsons, Kung Fu Panda – toate cu roller coastere virtuale și diverse alte atracții tematice.

Până la ora 18:30 ne-am bucurat de parc, am luat masa în restaurante tematice și ne-am distrat la toate atracțiile, la unele dintre acestea chiar de mai multe ori. Am învățat despre filme, cum și unde se fac și am combinat totul cu soare, vreme frumoasă și voie bună! Singurul regret pe care l-au avut elevii a fost faptul că unele atracții aveau cozi cam mari la intrare, însă cei mai mulți dintre ei s-au descurcat folosind fie opțiunea de single rider sau faptul că erau parte a unui grup, așadar au fost foarte mulțumiți de ziua de azi!

Hori și Andrada au fost cei care ne-au împărtășit astăzi impresiile lor:

I liked it the most today the adventure we had at the Universal Studios!

My favourite part is when I went on a ride named “Revenge of the mummy”. It was very interesting and it kept me very entertained🥳

My second favourite part was the “Jurassic Park Ride” 🦕, because at the end was something I didn’t expect! The ride was very slow until the end but then surprisingly we had a drop into the water 💦🌊.

My third favourite ride was the “Transformer Ride”🤖. It was 3D that’s why it was interesting 🧐.

My most liked thing in class were the activities, because I had some challenges with my classmates 🥇and last Friday we had some sports competitions ⚽️🏀⛹️‍♂️. – Hori

 

This weekend was our last in Los Angeles but it was the most memorable, well let me tell you a little about todays adventure.

Our day started off by getting on the bus. Luckily it was only about 30 minutes away.
As I was eating my packed lunch that was provided by the school, I was getting more and more excited. After we arrived, me and my friends went straight to one of the most interesting and unique tour ride of the whole theme park. We had to get in a little wagon and it took us through a lot of film sites. For example, we saw multiple cars from movies like ‘’Fast & Furious’’, a train station from the series ‘’Good Life’’. It is a very popular ride since not only you can see famous sites from movies and tv series, but the ride is very entertaining, because it has elements like no other.

After that we had free time to explore the park, so we decided that we want to go on as many rides as we could. Some of my favorites were “Jurassic World” and “Revenge of the Mummy”. Universal Studio is the perfect place for people who love adrenaline, but also for die hard fans who want to experience their favorite movies on their own skin.

All in all I’m so glad I visited Universal Studios, because now I have more knowledge about movies and tv series. It was a great experience and I would strongly recommend all of those who have the opportunity to visit this amazing theme park to do it. – Andrada

Am revenit în campus la ora 19:00, la timp pentru cină. Aici ne-am reîntâlnit cu colegii noștrii rămași în campus, care și astăzi au petrecut o zi relaxantă în campus. Am încheiat desigur ziua cu bine-cunoscutul check-in, în cadrul căruia am discutat puțin despre zilele ce urmează, după car ne-am spus noapte bună. Mâine începe ultima săptămână de tabără în campusul EF Los Angeles, așadar nu ratați jurnalul!

Pe curând!

Mai multe imagini din a cincisprezecea zi a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles