Tabăra Engleză California – Ziua 16

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 16 – Prezentarea campusului EF Los Angeles

Ultima săptămână de tabără a debutat cu o zi relaxantă, elevii petrecând ziua în campus, cu un program lejer ce a inclus: participarea la cursuri, relaxare la piscină, baschet, biliard și socializare cu prietenii internaționali făcuți aici. Desigur că nu am ratat ocazia de a-l sărbători pe David C., care astăzi a împlinit 14 ani.

Programul elevilor s-a schimbat puțin, unii dintre ei fiind schimbați pe grupele de activități, însă de mâine am reușit să ne organizăm astfel încât marea majoritate să fie în aceeași grupă – Y. Astăzi însă au respectat orarul avut, elevii din grupul X având lecții de dimineață, iar cei din grupul Y după-amiază.

Cursurile continuă desigur într-o manieră interactivă și interesantă, elevii învățând în fiecare zi lucruri noi. De asemenea, am observat că pregătirile pentru începerea unui nou an școlar al Academiei EF sunt în toi, cursurile începând pe 29 august.

Deoarece mai avem doar câteva zile de petrecut în campusul EF Los Angeles, Pasadena – gazda acestei tabere în străinătate, vă invit la o prezentare detaliată a acestuia. Campusul este deținut în întregime de către Education First și a fost deschis în septembrie 2022, fiind un campus nou, ultramodern, construit special pentru a pune la dispoziția elevilor toate facilitățile necesare unei experiențe memorabile.

Campusul este amplasat în Pasadena, al doilea cel mai vechi oraș din zona Los Angeles, iar drumul până în centrul LA durează între 20 și 45 minute, în funcție de mijlocul de transport și trafic. Spațiul ocupat de către campus este în San Gabriel Valley, cu priveliște spre munții și dealurile San Gabriel!

Fiind un campus nou, toate clădirile campusului au un aspect modern și fiecare dintre ele poartă numele unei familii de arbori, precum: Cedar, Douglas, Robinson etc.  În total, campusul are o capacitate de cazare pentru aproximativ 800 de elevi și include 9 clădiri dintre care 4 sunt clădiri de dormitoare, cu trei sau patru paturi în cameră. Cele mai multe dintre clădiri au băile pe coridor, similar cu campusurile universitare din întreaga lume.

Elevii din grupul nostru sunt cazați într-o singură clădire, unii dintre ei având în cameră și colegi internaționali. Clădirea Alder, căci acesta este numele clădirii noastre de cazare, are spații comune la fiecare etaj, unde elevii se întâlnesc seara pentru socializare, camere unde elevii găsesc mașini de spălat și uscat, precum și tonomate cu sucuri și gustări pe care elevii le pot folosi oricând.

Cantina (Cena Building) este împărțită la parter – între spațiul destinat cafenelei din campus și cel unde se organizează bufetul pentru elevi, la fiecare dintre mese; iar la etaj și în fața clădirii găsim mese și spații special amenajate pentru servirea mesei.

În prelungirea acestei clădiri se află și biroul de activități, cu o cameră de depozitare unde elevii pot primi sau de unde pot trimite pachete și un spațiu pentru întâlnirile angajaților EF. De asemenea, spațiul cochet amenajat în fața acestei clădiri, cu mese de ping-pong și foosball, leagăne și mese este locul unde se desfășoară majoritatea activităților și petrecerilor din campus.

Strong Hall este clădirea principală din campus, aici regăsindu-se clasele elevilor și birourile administrative sau academice, iar sala de sport cuprinde terenul de baschet, sala de fitness, studioul de dans sau yoga, spații pentru relaxare, dar și câteva săli de curs. În apropierea sălii de sport se află un teren de baschet și unul de volei pe nisip în aer liber, precum și piscina. Terenul de fotbal se află la cinci minute de mers pe jos de campus.

În total, campusul cu toate clădirile sale ocupă o suprafață considerabilă, ceea ce permite spații verzi foarte generoase între clădiri, organizate de asemenea cu multe spații de relaxare ce includ șezlonguri sau hamace.

Stațiile de unde elevii pot bea apă sau își pot umple sticlele reutilizabile sunt și acestea prezente în apropierea clădirilor principale, cât și în interiorul acestora.

Per total, un campus foarte frumos, bine organizat, cu foarte multe facilități puse la dispoziția elevilor, de care aceștia se bucură din plin.

După încheierea cursurilor, unii dintre elevi s-au reunit astăzi la piscină pentru puțină distracție răcoritoare. Adevărul este că am avut parte de niște zile foarte călduroase și o baie în piscină a fost bine-venită. Cei 5 elevi care au ales să își petreacă timpul astfel, s-au distrat timp de o oră, întrecându-se în sărituri care mai de care mai distractive, supravegheați desigur, în permanență, de un salvamar certificat.

 

Distracția s-a încheiat în timp util pentru ca elevii să poată ajunge la cină, în seara aceasta cantina având în meniu diverse tipuri de salate, orez, cartofi copți, dovlecei la cuptor, paste, friptură de porc sau tofu la cuptor și pâinici proaspete.

Și pentru că astăzi a fost ziua de naștere a lui David C., căruia îi urăm încă o dată “La mulți ani”, am complotat împreună cu părinții lor pentru a îi face acestuia o surpriză – astfel încât la ora 19:00 ne-am adunat cu mic, cu mare la locul nostru obișnuit pentru curfew și i-am cântat acestuia Happy Birthday, după care am mâncat fiecare câte o brioșă în cinstea lor. Desigur că a primit și David un mic cadou din partea școlii de care sperăm că s-a bucurat și care îi va aminti peste ani atât de școala din Los Angeles care ne este gazdă în această experiență minunată, cât și de grupul de prieteni cu care a sărbătorit la vârsta de 14 ani.

I-am rugat astăzi pe David C, Diana P și David B să ne împărtășească impresiile lor:

I really liked about the courses that we had now how the teacher, Dave, thaught us. I really liked when we visited Beverly Hills and the Walk of fame. – David C.

Today’s classes were interesting, because the first part of the classes we played kahoot. I liked most when we went to the Universal Studios because there were many things to do. – Diana

Classes in general are interactive, because we play, talk and communicate with children from other countries, and this develops our ability to communicate and dialogue, and besides, it will be easier for us in the future. About the campus experience we can say that it is the most pleasant so far, the campus being modern and to the liking of the students. The most beautiful activity was the tour from Los Angeles which pleased us all and the shopping session was also pleasant. At the same time, the interactive activities inside the campus are fun. Overall the camp is successful, we learn, have fun and meet new people and the experience is unforgettable. – David B.

Activitățile din programul acestei seri nu au fost printre cele preferate de elevii din grupul nostru, neavând niciun doritor pentru sesiunea de dans organizată în studioul de dans sau pentru filmul “Despicable me”, proiectat în aer liber. I-am regăsit însă pe mulți dintre elevi la sala de sport unde unii dintre ei jucau baschet, alții biliard sau alte jocuri puse la dispoziție în sala de sport, iar ceilalți ascultau muzică sau socializau în spațiile de relaxare din campus.

Ziua s-a încheiat din nou la ora 22:00, când ne-am reunit cu toții pentru check-in și ne-am spus noapte bună.

Pe curând!

Mai multe imagini din a șaisprezecea zi a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles