Tabăra Engleză California – Ziua 17

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 17 – Cursuri interesante și activități distractive de vară

Astăzi a fost o zi încărcată, dar distractivă în tabăra internațională din Los Angeles, Pasadena: cursuri de limba engleză, participarea la întâlnirea organizată de școală pentru a ne oferi detalii legate de plecare, vizită la UCLA, bătaie cu apă, distracție la piscină, vânătoare de comori – în cazul nostru fotografii, film și o seară distractivă cu 5$ game sau Secret Santa de vară – cum l-au numit elevii.

După un mic dejun copios, care a inclus și clătite americane cu sirop de arțar – preferatele noastre:), elevii s-au dus cu toții la cursuri, deoarece majoritatea sunt pe același flux orar, în grupa de activități Y. Ana a dorit să rămână în aceeași grupă de studiu și activități, ea având astăzi dimineață disponibilă. La fix pentru a participa alături de grupul din Japonia la vizita la University of California Los Angeles – UCLA.

La ora 8:45 autobuzul școlar care a condus grupul pornea spre UCLA, 45 de minute mai târziu ajungând la destinație. James – liderul de activități din partea școlii, care a fost și ghidul acestei excursii, a început turul campusului acestei Universități emblematice americane.

Ana mi-a povestit câteva dintre lucrurile interesante, reținute pe parcursul turului: UCLA este cea mai populară Universitate din SUA și a fost înființată în 1919. Clădirea ce găzduiește Biblioteca Powell este cea mai mare dintre clădirile Universității, în timp ce Royce Hall este cea mai veche dintre acestea, fiind și locul unde diverse celebrități au susținut discursuri sau reprezentații variate. Scările ce conduc la cel mai înalt punct din campus au fost gazda pentru nenumărate evenimente semnificative, ca spre exemplu un discurs al lui Martin Luther King Jr. la care au participat peste 1000 de oameni. De asemenea, legenda spune că unul dintre arhitecții scărilor a fost atât de încântat de munca sa, într-un mod obsesiv chiar, ajungând să fie îngropat sub a șasea treaptă din capătul scărilor – și cine calcă pe această treaptă este urmărit de ghinion.

La ora 11:45 ne-am reunit cu toții în studioul de dans din clădirea Robinson, unde împreună cu grupurile din Germania, Italia și Japonia, precum și alți elevi individuali, am participat la o scurtă sesiune organizată de școală înaintea plecării noastre pentru a ne oferi câteva informații importante.

După ce elevii au primit ochelari de soare EF, întâlnirea a început cu un exercițiu în care câte un elev din fiecare grup a fost invitat să răspundă la câteva întrebări legate de experiența în campus, primind la sfârșit un mic premiu pentru participarea lor. Ianis și Sabina au fost cei care au reprezentat grupul nostru și s-au descurcat foarte bine, Ianis primind un frisbee, iar Sabina un tricou, ambele marca EF.

Mai apoi au urmat informații despre organizarea camerelor înainte de plecare, predarea cardurilor, ora la care vom pleca spre aeroport, precum și o evaluare pe care elevii au făcut-o pentru a-și exprima părerea față de serviciile oferite atât de școală, cât și de noi, reprezentanții școlii EF. Am fost așteptați cu pizza și sucuri, pentru masa de prânz, însă doritorii au putut desigur să mânânce și prânzul de la cantină.


După ce le-am oferit elevilor timp suficient pentru a se organiza după cursuri, la ora 14:00 ne-am reunit cu toții, Ana fiind și ea în pauză, pentru a le comunica tuturor în ce constă 5$ game – jocul pe care urma să-l desfășurăm pe parcursul după-amiezii. Fiecare dintre ei a extras un bilețel conținând numele unui coleg din grup, căruia trebuia să îi cumpere un mic cadou – nu mai scump de 5$. La ora 21:00, urma să ne revedem pentru a împărți darurile, fiecare dintre ei motivând alegerea cadoului, iar noi ceilalți încercând să ghicim persoana căreia îi este adresat cadoul respectiv.


Până la ora 16:30 toată lumea a avut timp liber, astfel încât unii dintre noi s-au relaxat la umbră sau în camere, alții au mers la supermarket pentru a cumpăra cadouri sau au socializat cu alți elevi internaționali.

Și pentru că au fost niște zile foarte călduroase, iar elevii s-au arătat entuziasmați de o nouă bătaie cu apă, asta am și făcut. Echipați cu diferite pistoale cu apă sau alte recipiente necesare, ne-am alergat, ne-am udat și ne-am distrat timp de o oră. Alți elevi internaționali ce erau în trecere prin zona unde ne desfășuram activitatea s-au arătat și ei interesați, astfel că nu a durat prea mult până să se alăture distracției.

 

 

Desigur că după bătaia cu apă, ne-am mutat la piscină, unde apa caldă era perfectă pentru relaxare. Unii dintre elevi s-au întrecut în sărituri și giumbușlucuri în apă, alții s-au jucat volei sau au stat la soare pentru a se bronza, în timp ce restul complotau și plănuiau cum să mă “ajute” și pe mine să intru în apă. Fără îndoială, au și reușit, buna dispoziție fiind descrierea perfectă a după amiezii noastre.

Între timp, Victor și-a dorit foarte mult să ajungă astăzi la filmul Oppenheimer cu un prieten din Germania, lucru care s-a și întâmplat de altfel. La început au fost mai multe persoane interesate, însă desfășurarea zilei le-a schimbat planurile, astfel că cei doi au fost singurii care au bifat acest film foarte interesant, după cum mi-a mărturisit chiar Victor.

După cină, elevii au fost invitați la o vânătoare de comori – în cazul acesta fiind vorba de fapt de o vânătoare de poză. Și pentru că nu au fost foarte mulți interesați, am avut două grupuri participante – grupul nostru din Romania – Raul, Ana, Teodora și Nadina și un grup din Italia. Fiecare dintre acestea avea o listă cu descrierea pozelor ce trebuie făcute în cel mai scurt timp pentru a ieși câștigătoare. A fost o activitate foarte distractivă, însă elevele din Italia au fost mai rapide decât noi, așa că ele au ieșit câștigătoare, primind câte un tricou EF. Noi, ceilalți am primit ca premiu de consolare delicioasele S’mores. 😊

Secret Santa de vară cum l-au numit majoritatea a fost și acesta primit destul de bine de către toată lumea, drept dovadă faptul că toată lumea s-a organizat și a cumpărat un cadou. Unele dintre acestea au fost mai creative sau amuzante – după cum puteți vedea în pozele de astăzi, însă toată lumea s-a descurcat de minune. De la struguri și pensule de make-up, dulciuri, o pernă, prime – mult prime 😎 și până la șireturi sau semințe David, cadourile nu s-au încadrat neapărat în limita celor 5 dolari, însă cel mai important lucru este că toată lumea s-a distrat. Felicitări tuturor!

Desigur că le-am spus La mulți ani și noi Mariilor noastre din grup și ne-am delectat cu niște biscuiți americani delicioși din partea Anei! Fetele sunt invitate mâine la o cupă de înghețată delicioasă la un magazin local din apropierea campusului. 🤗

Încheiem jurnalul de astăzi cu impresiile lui Paul J, Astrid și Ianis:

Today, my favorite activity was the pool party because I liked to refresh after a hot day. În classes, the teacher improved our english by teaching us new verbs and then play a game to see what we learned. My favorite activity in class was playing games about what we have learned. – Paul J.

Today was a relaxing day, I had all kinds of activities. We played soccer together and went to Target to buy gifts for secret santa. The morning classes were beautiful because we had to do a project about a festival in our country. – Astrid

Today was very nice. We had the graduation with pizza and juice and we switched presents with each other. We fought with water and had lot of fun at the pool. The classes are very interactive and interesting. The teachers are professional, sociable and nice with the students. The classes helped me to develop my English and also to interact with people from all around the world.
My favorite activity was at the Universal Studios. The activity learned me a lot of new things about the cinematography and we saw how a movie is made.
I had a good time in LA and I hope to come here again. – Ianis

Pe mâine!

Mai multe imagini din a șaptesprezecea zi a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles