Tabăra Engleză California – Ziua 18

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 18 – Cursuri, testul de absolvire și activități sportive

Miercuri a fost ziua ce a marcat testul de absolvire pentru elevii aflați în tabăra de 3 săptămâni la școala EF Los Angeles din Pasadena, California. În plus, câțiva dintre elevi au început ziua cu diverse activități, însă după cursuri și test, fiecare dintre ei au găsit un joc la care să participe, terminând astfel ziua în aceeași notă sportivă – cu un meci de baschet, volei sau fotbal.

 

Câțiva dintre noi ne-am trezit pentru micul dejun și jocul de capturare a steagului, ce urma să aibă loc în campus. Din păcate, pentru acest joc este nevoie de cel puțin 8 – 10 participanți, și cum noi eram doar 4, ne-am reorientat spre alte activități. Așadar, am aflat câteva lucruri noi despre David C, Teodora și Nadina în cadrul unui joc rapid – 2 adevăruri și o minciună, în cadrul căruia fiecare dintre noi trebuia să spună despre sine 2 lucruri adevărate și o minciună, ceilalți trebuind să ghicească care este minciuna. Am mers apoi la sala de sport, unde fetele au jucat mai întâi biliard, acesta fiind unul dintre jocurile lor preferate; a urmat un joc de badminton împreună cu David și relaxare cu jocuri Nintendo.

Ora prânzului a venit destul de rapid, iar aici am început să vedem încet încet cum se alătură și ceilalți elevi, care au profitat de această dimineață pentru a dormi mai mult. La prânz cantina a servit: salată de ton sau țelină, șuncă, roșii, salată, cașcaval pentru sendvișuri, legume la grătar sau la cuptor, orez, bulete de porumb, pâine proaspătă și paste tortellini cu carne de curcan.

La ora 12:50 toată lumea era în sălile de curs, participând la cursurile de limba engleză. Unii dintre elevi au urmărit un film în legătură cu subiectele discutate la curs, alții au făcut exerciții de gramatică sau vocabular, sau au conversat cu ceilalți colegi internaționali pe diferite subiecte de actualitate.

Tie-dye a fost activitatea organizată în această după-amiază, iar Ana a fost încântată să participe, iar rezultatul vorbește de la sine. 😎 Tie-dye este un termen folosit pentru a descrie un set de tehnici de vopsire a materialelor cu pete neregulate de diferite culori. 

Astăzi, Darius și Raul M. ne-au împărtășit impresiile lor de tabără:

The courses are pleasant and interactive, the teachers are friendly and understanding, I went to all the courses with pleasure, the assignments were moderate, and the activities in the class were mostly in teams with international colleagues and this helped us to improve our vocabulary. I can say that in these 3 weeks we improved our English and became more communicative with unknown people. The rooms as well as the modern campus is very well-kept and equipped from all points of view, we didn’t miss anything. The food was acceptable at first, not exactly to our liking, being used to the dishes here, but in the end we came to the conclusion that was good. The activities as a whole were funny and interactive both on campus and outside it, we were not bored for even a second and we visited places that only in movies I would have thought I would see. In conclusion, the most beautiful experience I have ever taken part in and I will definitely come to ef camps again. – Darius

In English classes, I liked the interaction with other people from different countries and that I learned new things. My favorite activity was when I went to San Francisco and visited everything. I chose this activity because I liked it the most and I visited some streets that I never imagined I would see in my life. And I had a unique and excellent experience in San Francisco. – Raul

După ce elevii au terminat cursurile și au mâncat cina, a venit momentul de care cu toții se tem într-un fel sau altul, însă întotdeauna rezultatele sunt mult mai bune decât se așteaptă, și desigur că vorbim despre testul de absolvire. Echipați cu cele necesare susținerii testului: laptop/tabletă/căști ne-am reunit în două dintre clasele clădirii Robinson.

Testul de absolvire a cursurilor durează 50 de minute şi are două secțiuni: una de citire şi una de ascultare. În fiecare dintre secțiuni elevii trebuie să demonstreze abilități lingvistice de înțelegere a subtilităților din context cât și abilități gramaticale. În general, elevii au fost de părere că testul a fost destul de dificil, dar rezultatul va reflecta nivelul actual de cunoştințe, bineînțeles dacă testul a fost tratat cu seriozitate. La festivitatea de absolvire elevii vor primi portofoliul academic, unde vor putea vedea și rezultatul obținut la testul de astăzi.

Rezultatul acestui test va fi utilizat de către școală la eliberarea unei diplome EFCELT, suplimentară, pe care elevii își vor putea vedea nivelul de cunoștințe. Testul este similar celui de la testarea de plasament, însă impresia generală a elevilor a fost că acest test a fost destul de dificil.

Diploma EFCELT s-a demonstrat a fi un punct de pornire a unor discuții foarte interesante în timpul procesului de admitere pentru elevii ce doresc să studieze în străinătate, mai ales atunci când luăm în considerare faptul că EF este pe bună dreptate liderul mondial în educație internațională.

Chiar dacă au susținut astăzi testul de absolvire, acest lucru nu înseamnă că orele nu continuă în mod normal: se pune în continuare prezența și se notează activitatea de la cursuri, așadar elevii vor participa și joi, dar și vineri la cursurile de limba engleză.

Activitățile sportive de seară au trezit interesul multor elevi, astfel încât majoritatea erau în sala de sport la un meci de baschet, badminton sau fotbal, în timp ce restul se jucau volei pe terenul din curtea interioară. Sabina, împreună cu prietena ei din Italia au mers să încerce un desert nou delicios (acai bol) la un restaurant din apropierea campusului, în timp ce împreună cu Andrada, Natalia, Teodora și Brianna am mers să savurăm înghețata noastră preferată. Cu siguranță ne va lipsi acest local cochet cu înghețată pentru toate gusturile – cu arome variate, cupă de mărime tipic americană, gust delicios și angajați foarte prietenoși. 😊

Seara am încheiat-o la check-inul de la ora 22:00 cu o recapitulare a planului zilei de mâine: unii dintre elevi vor merge în vizită la UCLA și Lake Hollywood Park, iar ceilalți vor avea ocazia să participe la petrecerea de la piscină organizată mâine de școală. Mai multe detalii însă în jurnalul de mâine!

Pe curând!

Mai multe imagini din a optsprezecea zi a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles