Tabăra Engleză California – Ziua 2

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 2 – Icebreaker, sesiune de orientare & tur de campus

Fiind prima zi de luni în tabăra internațională din California, astăzi programul a fost dedicat sesiunii de orientare și prezentare, precum și diferitor activități distractive, menite în principal să faciliteze interacțiunea dintre elevii aflați în campus. Am cunoscut așadar celelalte grupuri de elevi venite din Japonia, Italia și Germania, dar și echipa EF Los Angeles; am participat la un tur al campusului oferit de alți cursanți deja familiarizați cu toate clădirile și facilitățile puse la dispoziție; am făcut o plimbare până la un supermarket din apropiere, ne-am distrat la piscină, iar seara am petrecut-o fie vizionând un film în aer liber sau participând la activități sportive – o zi frumoasă în care ne-am bucurat de fiecare moment.

Ziua a început la ora 8:45 când majoritatea ne-am întâlnit în fața clădirii de cazare pentru a porni împreună spre cantină pentru micul dejun. Unii dintre elevi au fost chiar mai matinali, așa că ne-am alăturat și noi, toți ceilalți la ora stabilită. Bufetul din această dimineață a fost compus din omletă, bulete de cartofi, pâine proaspăt prăjită, fructe proaspete, diferite tipuri de cereale cu lapte, iaurt natural sau cu fructe, bagel și pâine cu unt sau cremă de brânză, dulceață și desigur cafea, ceai sau sucuri.

Ne-am îndreptat apoi spre Arena de Sport – clădirea Robinson, unde urma să aibă loc sesiunea de orientare și prezentare pentru toți elevii sosiți cu o zi în urmă. După ce unii dintre noi s-au înviorat cu câteva aruncări scurte la coș, iar grupul de 3 săptămâni a finalizat sesiunea de check-in pentru a putea primi cardurile de studenți, ne-am reunit cu toții în Studioul de Dans, alături de grupul din Italia și cel Germania, unde sala fusese special aranjată pentru prezentările zilei.

Momentul introductiv a constat într-un exercițiu simplu și distractiv, denumit Icebreaker – care, după cum îi spune și numele, a fost organizat pentru a sparge gheața și a-i ajuta pe elevi să discute, chiar și pentru scurt timp cu alți participanți care nu fac parte din grupul lor de prieteni sau colegi. Așadar, fiecare a primit câte o coală unde li se prezentau caracteristicile persoanei pe care trebuie să o găsească și să îi treacă numele în căsuța potrivită. Asemănător puțin jocului de bingo și foarte distractiv, exercițiul s-a încheiat când primii participanți au găsit toate persoanele căutate de pe o linie orizontală și una verticală, premiul lor constând în brățări EF.

Apoi ne-am bucurat să îi cunoaștem pe unii dintre membrii echipei EF Los Angeles, Elinel Atencio – Directoarea campusului fiind cea care a început seria prezentărilor cu urări călduroase de bun venit. Rând pe rând, directorul academic sau directoarea de servicii pentru studenți au preluat microfonul și au intrat în detalii legate de departamentele lor, precum regulile campusului, informații despre programul academic, organizare, activități și multe altele. Ce am apreciat la această prezentare a fost un pop-quiz constând în una-două întrebări despre cele mai importante informații deja menționate – realizat la sfârșitul prezentării fiecărui departament, tocmai pentru a se asigura că elevii acordă atenția necesară acestor detalii importante.

Seria prezentărilor s-a încheiat cu un tur al campusului, pe care ni l-au oferit două studente din Italia. Am descoperit astfel și sălile de clasă, unde elevii urmează să aibă cursuri începând de mâine, am aflat unde ne putem face singuri carduri pentru a ne spăla hainele și am vizitat toate clădirile principale, aflând mai multe lucruri și despre regulamentul fiecărui loc.

Ne-am reunit apoi la masa de prânz, unde cantina a servit: orez, paste, morcov la cuptor, gumbo (tocăniță) cu carne sau vegetariană, pachețele de primăvară  vegetariene, precum și pâine, șuncă, cașcaval și legume pentru sendvișuri.

După masa de prânz, elevii s-au putut relaxa în diferite zone din campus, iar cei mai mulți dintre ei au fost încurajați să participe la ruleta cu premii EF, unde majoritatea a câștigat diferite obiecte marca EF; spre exemplu, Paul a fost foarte încântat de ghiozdanul EF. 🙂

Ne-am hotărât apoi să pornim într-o plimbare până la supermarketul din apropiere pentru ca elevii să se familiarizeze cu zona, unde pot găsi de asemenea cafenele sau alte magazine de interes. Zis și făcut. Ne-am reunit majoritatea în fața cantinei din campus și am pornit împreună într-o plimbare lejeră de aproximativ 15 minute. Le-am arătat elevilor și zona cafenelei de care unii dintre ei erau interesați, după care aceștia s-au organizat în grupuri, unii preferând să meargă direct la cafenea, iar ceilalți să ne însoțească la supermarket.

După ce toată lumea s-a aprovizionat cu toate cele necesare sau poftite :), ne-am regrupat și am pornit înapoi spre campus cu o parte dintre elevi. Împreună am decis să ne oprim la un magazin local de înghețată unde beneficiam astăzi și de o reducere pentru studenții EF. Ceilalți elevi ni s-au alăturat și ei, plecând apoi în grupuri spre campus după ce au savurat o cupă gigant de înghețată delicioasă. Recunosc că neștiind ce înseamnă o cupă de înghețată în America, majoritatea ne-am cumpărat câte 2, însă aromele au fost delicioase așa că le-am savurat din plin. 🙂

În drum spre campus am admirat palmierii și casele tipic americane, străzile largi și magazinele de cartier tradiționale. Odată ajunși, unii dintre elevi au mers direct la cină, iar ceilalți au găsit alte activități de făcut în campus. Pentru cină, cantina a servit astăzi diferite produse pentru sendvișuri, orez cu legume, paste, pui la cuptor cu ierburi aromatice și ardei copți cu conopidă, usturoi și mirodenii.

Elevii au fost apoi invitați la piscină, unde s-au putut bucura de o baie răcoritoare, după care s-au pregătit pentru activitățile de seară: film în aer liber, turneu de fotbal sau volei.

Liderii grupurilor s-au reunit pentru o ședință cu Jasmine, coordonatoarea activităților pentru grupuri, precum și cu Elinel – directoarea școlii și Edwin – Responsabil de cazare și disciplină în campus, iar elevii au avut timp pentru relaxare.

La finalul ședinței, am remarcat că cinematograful în aer liber rula deja un film – animație pentru grupul de juniori, așa că foarte puțini elevi au dorit să-l urmărească.

În schimb majoritatea a mers pe terenul de fotbal împreună cu James – liderul pentru activități EF și arbitrul din această seară. Cei mai mulți dintre băieții din grupul nostru preferă acest sport, bucurându-se astfel foarte tare să poată juca alături de alți elevi internaționali. Cei care nu jucat au fost spectatori, încurajându-și echipele favorite de pe margine sau au participat la un meci de volei pe terenul special cu nisip din campus.

Seara am încheiat-o cu o scurtă ședință în fața clădirii Alder, unde am discutat puțin despre programul zilelor următoare, despre desfășurarea activităților, cât și despre anumite reguli ce trebuie respectate în campus, pentru ca experiența elevilor să fie una dintre cele mai frumoase. Dar desigur despre aceste lucruri veți afla mai multe pe parcursul zilelor următoare. Așadar, nu ratați jurnalul!

Pe mâine!

Mai multe imagini din a doua zi a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles