Tabăra Engleză California – Ziua 20

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 20 – Ceremonie de absolvire și petrecere de rămas-bun

Iată că am ajuns la finalul taberei noastre de limba engleză din EF Los Angeles, iar astăzi a fost și ultima zi de cursuri pentru elevi. După-amiaza am participat cu toții la ceremonia de absolvire, mai apoi ne-am relaxat în campus sau la cumpărături, încheind seara cu o petrecere de rămas-bun alături de ceilalți prieteni internaționali cărora cu siguranță le vom simți lipsa.

Vinerea, în prima parte a zilei, elevii participă la cursurile de interes special, așadar, după micul dejun, unii dintre elevi au continuat cursurile despre probleme globale, iar ceilalți au lucrat exerciții de vocabular din manual.

Timpul parcă a trecut mai repede astăzi, și nu după mult timp, m-am revăzut cu toată lumea la sala de sport. La ora 11:00 avea loc ceremonia de absolvire, astfel că ne-am reunit și cu celelalte grupuri din Germania, Italia, Japonia, precum și alți elevi internaționali individuali, care își încheie șederea în același timp cu noi.

 

Sala de sport s-a umplut rapid de elevi purtând tocile de absolvire EF – pe care le-au și păstrat ca suvenir de tabără :). După ce Kate Jauregui – Manager Academic – i-a felicitat pe elevi, fiecare grup, împreună cu liderul sau liderii săi, a fost chemat în fața tuturor pentru o poză de grup, diplomele fiind înmânate ulterior de către liderii de grup. Bineînțeles că la final nu a lipsit momentul aruncării tocilor, Jasmine – Manager pentru activități – învățându-i pe elevi metoda folosită de americani în acest sens – ciucurele tocii se mută din partea stângă în partea dreaptă pentru a arăta faptul că aceștia au absolvit cursurile, după care urmează aruncarea acestora.

Ne-am reunit apoi cu toții afară pentru a le oferi elevilor portofoliile academice și desigur, pentru a imortaliza momentul. Entuziasmați și curioși să afle rezultatele testelor de absolvire, elevii au deschis imediat portofoliile.:) Portofoliul academic include, pentru elevii care au participat la cel puțin 80% din cursuri, un certificat de curs – care atestă urmarea unui curs de 3 săptămâni la școala EF Los Angeles, un raport de curs – unde este detaliată prezența, participarea la curs și nivelul de studiu, iar ultima diplomă este cea cu rezultatul de la test.

Majoritatea s-a descurcat foarte bine, având o prezență de peste 80% și rezultate variate. Felicitări tuturor, indiferent de rezultat! A urmat o nouă sesiune de poze desigur, iar mai apoi masa de prânz.

 

Cantina a avut astăzi în meniu: pizza cu carne de vită sau vegetariană, cartofi prăjiți și paste tortellini cu carne de curcan și sos roșu.

A urmat o după amiază relaxantă, în care elevii și-au putut organiza propriul program. Majoritatea s-au apucat de bagaje, iar mai apoi au mers la magazinele și supermarketurile din zonă pentru ultimele cumpărături.

Ana și Raul M. au ales pentru această după-amiază o excursie la Disneyland, astfel încât la ora 13:30 erau gata de plecare alături de unul dintre grupurile din Japonia care de asemenea avea astăzi programată această activitate. Ajunși la destinație după o oră, aceștia au avut timp suficient pentru a se distra în acest parc de distracții spectaculos, mai ales că s-au întors în campus foarte târziu, fiindcă parcul este deschis și seara, mai ales pentru spectaculoasele artificii. Așteptăm mâine impresiile lor!

Liderii grupurilor aflate în campus au contribuit la organizarea petrecerii de rămas-bun ce urma să aibă loc în campus. Astfel că la ora 18:00 am dat startul distracției. Muzica răsuna din boxe, gustările erau din belșug pentru toată lumea – înghețată cu vanilie, ciocolată sau căpșuni cu biscuiți oreo, popcorn, conuri cu gheață zdrobită și siropuri cu diferite arome sau vată pe băț, iar jocurile organizate au fost menite să faciliteze interacțiunea și distracția.

Cup Pong, cornhole, tag of war, cursa cu oul ținut în lingură și cursa cu obstacole(pe un traseu gonflabil) au fost jocurile la care elevii puteau participa individual sau în echipe pentru a câștiga bilete, pe care apoi le puteau folosi pentru a câștiga steagul american mult dorit(10 bilete pentru un steag). Desigur că elevii s-au putut juca și alte jocuri precum ping-pong, foosball, baschet, volei sau fotbal american.

Majoritatea elevilor a participat la cel puțin două dintre jocurile organizate în campus în cadrul petrecerii, declarându-se încântați mai ales de obținerea steagului, pe care mulți dintre ei și-l doreau foarte mult pentru ca prietenii lor din grupul nostru sau din alte țări să îl semneze cu mesajele dorite. Nu după mult timp, gazonul din fața biroului de activități era plin de steaguri americane și elevi care semnau și își luau astfel rămas-bun. O idee foarte bună și un suvenir pe care cu siguranță toți elevii îl vor păstra cu drag în cutia lor cu amintiri internaționale.

În timpul petrecerii, elevii au putut mânca și cina, unde au putut alege între: wrap cu pui și legume, sendviș cu șuncă, cașcaval și salată, salată cu ton, orez, paste cu carne de vită, iar ca desert churros.

După ce petrecerea s-a încheiat, elevii fie s-au retras în camere pentru finalizarea bagajelor, fie s-au întâlnit cu prietenii lor internaționali pentru a-și lua la revedere și a mai aduna niște mesaje pe steagurile lor.

Răzvan și Christoph ne-au împărtășit și ei impresiile lor de tabără:

I like the classes in the campus because they are fun, more interesting and makes me want to study more. The teachers make us interact with children from a lot of other nationalities and thats make us interact with others. My favourite activity was at the Universal Studios, because I couldn’t believe where film were made. I like also the roller coasters very much. – Răzvan

It was a very wonderful experience with Ef and I will definitely come again. The courses were very good because of the teachers who are very good. The campus is very beautiful and clean. – Christoph

Ultimul check in al acestei tabere din Los Angeles a avut loc la ora 22:00 în lounge-ul de la etajul 3 al clădirii Alder – clădirea noastră de cazare. Am profitat de ocazie pentru a le reaminti tuturor programul pentru ziua de mâine: la ora 9:30 trebuie să eliberăm camerele, la ora 10:00 putem mânca micul dejun, iar la ora 10:30 vom pleca din campus cu autocarul ce urmează să ne conducă la aeroport. Mâine revenim acasă. Puțin triști pentru că s-a terminat…bucuroși pentru tot ce am trăit pe parcursul acestor 3 săptămâni!:)

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua douăzeci a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles