Tabăra Engleză California – Ziua 21

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 21 – Until next time, California!

Iată că se încheie șederea noastră în tabără de limba engleză de trei săptămâni în Los Angeles, California și astăzi pornim la drum spre casă. Ultimele momente petrecute în campusul de la școala EF Los Angeles, Pasadena au sosit, iar noi, grupul taberei internaționale de limba engleză ne luăm la revedere de la una din cele mai populare destinații ale lumii, cu gândul că într-o zi, cu siguranță, ne vom revedea.

Sâmbătă dimineața ne-am reunit la ora 10 la clădirea Robinson – sala de sport, unde am mai cântărit o dată bagajele pentru a ne asigura că ne încadrăm în limita de kilograme acceptată de compania aeriană. Înainte de asta, am făcut o verificare rapidă a camerelor, asigurându-ne că nimeni nu uită nimic și camerele sunt lăsate în ordine.

Ni s-a alăturat desigur și Sebastian, entuziasmat și pregătit de această dată de călătoria înapoi spre casă, alături de grupul nostru.

Destul de mulți participanți urmau să plece astăzi, atât individuali, cât și grupuri, grupul din Italia având plecarea programată chiar în același timp cu grupul nostru, spre bucuria elevilor din ambele grupuri deoarece s-au legat prietenii frumoase între aceștia. Elevi din Japonia, Germania și Franța, cât și liderul din Germania, au venit de asemenea să ne conducă, iar eu personal m-am bucurat să văd ce oameni minunați ne-au fost alături pe parcursul acestei experiențe pe care nu o vom uita prea curând. Chiar dacă toată lumea era nerăbdătoare să plece spre casă, despărțirile sunt aproape întodeauna neplăcute, însă așa cum menționa și lidera grupului din Italia, nu ne spunem rămas bun, ci pe data viitoare – Until next time, California! Until next time international friends and amazing experiences! ❤️

Până la sosirea transferului către aeroport, programată la ora 10:30, elevii au avut timp suficient la dispoziție pentru a mânca gustările puse la dispoziție de școală sau pentru a petrece ultimele momente în compania prietenilor internaționali pe care și i-au făcut aici. Deoarece plecarea noastră către aeroport a avut loc înainte de deschiderea cantinei pentru brunch la ora 11:00, școala ne-a pregătit diferite gustări pentru mic-dejun: iaurturi cu fructe, cornuri, fructe, batoane cu muesli, ceai, sucuri și compot de piersici.

Ana Maria și Raul, care au vizitat Disneyland chiar ieri într-o excursie organizată de școală, împreună cu alți elevi internaționali, ne-au povestit că întreaga experiență a fost foarte frumoasă și s-au bucurat din plin de această oportunitate. Acest parc tematic de distracții include 8 zone distincte – tărâmuri, fiecare dintre acestea oferind experiențe inedite ce oferă vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de o imersiune completă în mediul înconjurător. Desigur că personajele Disney sunt nelipsite, parada acestora și focul de artificii ce încheie ziua fiind cele mai apreciate de majoritatea celor ce participă, însă cei doi mi-au spus că și cursele pe care le-au făcut în unele dintre aceste tărâmuri au fost incredibile.

Autocarul ce urma să ne conducă la aeroport a sosit la ora stabilită, astfel încât am avut suficient timp pentru a ajunge la aeroport și a face procedurile necesare fără grabă. Chiar și cu traficul autostrăzii, și un control amănunțit de securitate pentru unii dintre noi, care am mai uitat în bagajele de mână o sticlă cu apă sau alte lichide în recipiente mai mari de 100 ml:), tot ne-a rămas aproximativ o oră liberă în aeroport.

 

Ne-am reîntâlnit și cu grupul din Italia la una dintre porțile vecine, elevii fiind bucuroși să mai petreacă puțin timp împreună, iar mai apoi urându-le și acestora zbor lin.

După o oră de pauză pentru masă și cumpărături, ne-am reunit la poarta de îmbarcare și în scurt timp eram în avion. Zborul a fost în mare parte lin, cu foarte puține turbulențe și a durat puțin peste 10 ore, timp în care am avut ocazia să mâncăm atât cina, cât și micul dejun, cu reprize de somn sau vizionare de filme.

Ajunși cu bine la Viena, ne-am organizat rapid pentru a găsi poarta de îmbarcare, timpul escalei fiind de 2 ore. Aeroportul nefiind însă foarte mare, am găsit destul de repede poarta, astfel că elevii au avut și aici 45 de minute libere pentru o vizită la magazinele și cafenelele din aeroport.

Ne-am reunit în fața porții la ora stabilită, iar 30 de minute mai târziu, eram pe locurile noastre, gata de ultimul traseu de zbor. Și acesta a fost un zbor plăcut, și chiar dacă oboseala își spunea cuvântul, eram cu toții cu zâmbetul pe buze. Puțin melancolici pentru că s-a terminat o experiență frumoasă, de care cu siguranță ne vom aminti mult timp de acum înainte, ne-am bucurat știind că în scurt timp ne vom revedea cu cei dragi, care cu siguranță ne-au dus dorul. 🙂

Am reușit să imortalizăm și momentul revenirii în țară, încă înainte de sosirea bagajelor, gândindu-mă desigur că apoi ne va fi mai greu să ne organizăm. Din fericire, și noi și toate bagajele noastre au ajuns cu bine, putând să ne îndreptăm liniștiți spre ieșire.

Ne-am spus și noi until next time, ne-am promis că vom păstra legătura și ne-am îmbrățișat, cu speranța că ne vom mai întâlni și în viitor, poate chiar în alte tabere viitoare, pentru care deja am început să facem planuri. 🙂

Și pentru că în fiecare seară elevii le-am cerut elevilor să ne împărtășească impresiile lor de tabără, m-am gândit ca pentru final să vă scriu și impresia mea:

Fiecare tabără este diferită, prin prisma locației, a angajaților școlilor, elevilor din grup și a celor internaționali pe care îi cunoaștem la destinație, a modului în care fiecare dintre noi percepe această aventură inedită. Diversitatea experiențelor pe care elevii le trăiesc într-un astfel de mediu internațional își pune negreșit amprenta asupra lor, lărgindu-le orizonturile și ajutându-i să se pregătească pentru viitor. Atât eu, cât și Georgiana și Bianca, am încercat și sperăm noi că am și reușit, să avem o comunicare cât mai bună cu elevii, în încercarea de a satisface măcar o mică parte din dorințele fiecăruia. Bineînțeles, aceste trei săptămâni au încercat să ofere și o ușoară responsabilizare, management al timpului și maturizare, de care fiecare dintre elevi a dat dovadă la un moment sau altul. Dar am avut tot timpul în vedere că este vorba de o tabără, pentru unii poate o primă experiență de acest gen, o a doua pentru alții, astfel încât ne-am asigurat că există timp și pentru distracție sau relaxare. Bucuria elevilor și faptul că își doresc să se reîntoarcă în taberele noastre reprezintă dovada faptului că au avut parte de o aventură pe cinste.:) Misiunea noastră a fost îndeplinită și sper că am reușit să vă mulțumim pe fiecare – prin acest jurnal, prin activități, comunicare și pozele postate pe rețelele de socializare.

Until next time! – Alina

 
Pe curând!

Mai multe imagini din această zi a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles