Tabăra Engleză California – Ziua 3

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 3 – Primele cursuri, activități distractive și cumpărături la outlet

Somnul de noaptea trecută ne-a prins tuturor foarte bine, acomodarea cu noul fus orar fiind aproape completă. Marți a fost și prima zi de cursuri pentru toți elevii, iar odihna este un lucru important pentru ca aceștia să se poată concentra la cursuri și desigur să se distreze în cadrul cât mai multor activități. Pe lângă cursuri, unii dintre elevi au avut astăzi câteva activități distractive, iar ceilalți au avut o sesiune de shopping la Citadel Outlets, seara încheindu-se cu s’mores, karaoke sau just dance, turneu de baschet și relaxare în campus.

Ziua a început ca de obicei cu micul dejun, unde opțiunile sunt similare, însă existând varietate, elevii sunt liberi să-și personalizeze meniul după bunul plac. Desigur, nici azi nu au lipsit fructele, iaurturile și omleta. Surpriza delicioasă au reprezentat-o clătitele americane cu sirop de arțar, pe care le-am degustat majoritatea.

Pentru programul de activități inclus, elevii grupurilor aflate în acest moment în campus au fost repartizați în 2 grupe: X și Y. Și elevii din grupul nostru sunt așadar împărțiți: 24 dintre elevi în grupul X alături de Alina, Karen – însoțitoarea de grup din Italia și Dennis – însoțitorul de grup din Germania și desigur alți elevi din grupele acestora și 21 de elevi în grupul Y alături de Georgiana, Bianca și alți elevi internaționali.

Pentru astăzi grupul X a avut cursuri după-amiază, începând cu ora 12:40, astfel încât dimineața a fost rezervată unor jocuri distractive de cunoaștere, timp în care ceilalți colegi din grupul Y participau deja la primele cursuri.

Prima activitate a dimineții s-a numit Bang și a fost organizată pentru ca elevii grupului să se poată cunoaște puțin mai bine între ei. Fiecare dintre participanți trebuia să rețină numele vecinilor săi, astfel încât atunci când liderul de activități spunea numele unui elev, vecinii săi, atenți fiind trebuiau să reacționeze și să spună Bang. Prima persoană care făcea acest lucru rămânea în joc, cealaltă era scoasă din joc. Răzvan Muntean și Diana Popa au ajuns până la rundă finală, însă Răzvan a fost mult mai rapid și deci câștigător. Bravo, Răzvan!:)

A urmat o altă activitate interesantă ce presupune atenție și rapiditate, scopul fiind de a urmări mișcările exacte cu picioarele sau cu mâinile ale partenerilor din grup și de a continua mișcarea. Cei care greșeau mișcarea ieșeau din joc, iar cine rămânea ultimul câștiga. Cristoph, Rareș și Radu s-au descurcat foarte bine la acest joc. Felicitări, băieți!

Și pentru că mai mulți băieți din grup sunt pasionați de fotbal și doreau să se joace, am invitat și un grup de elevi japonezi să ni se alăture pentru a putea forma 2 echipe pentru un meci de fotbal. Ni s-au alăturat mai târziu și doi elevi italieni, iar în cele 45 de minute petrecute pe teren trebuie să recunosc că băieții din grupul nostru păreau că abia s-au încălzit.:) Însă temperatura foarte ridicată ne-a făcut să ne retragem de pe teren, urmând să revenim pentru alte meciuri și în zilele următoare.

Ceilalți elevi au fost la sala de fitness sau au jucat o partidă de baschet la sala de sport, înainte de prânz. A fost o dimineață plină și distractivă.

La masa de prânz, cantina a servit: salate proaspete, lasagna cu carne de vită sau cu legume, orez simplu sau cu legume, legume gratinate, cartofi la cuptor și pâine cu usturoi.

Și pentru că erau curioși să își cunoască atât colegii de grupă, cât și profesorii, tinerii din grupul X s-au organizat rapid după masa de prânz pentru a se pregăti de începerea cursurilor, asigurându-se în primul rând că știu în ce clădire se desfășoară acestea. La ora 12:40, toată lumea era în sălile de clasă, urmând să ne revedem în pauze și mai apoi la cină și activitățile de seară.

Elevii din grupul Y au participat la primele cursuri pe parcursul dimineții. Edi ne-a povestit că au început cu un exercițiu de speaking, în care au trebuit să se prezinte colegilor vecini, profesorul ascultând cu atenție discuțiile lor pentru a se asigura că aceștia se află în grupele de studiu potrivite nivelelor la care se încadrează. Ariana B. ne-a povestit că lecția ei a început cu o dezbatere privind încadrarea educației la nivelul drepturilor omului.

Așa cum v-am obișnuit în jurnalele precedente, elevii sunt rugați să ne împărtășească impresiile lor de la fața locului. Astăzi, Diana T. și Teodora D. ne-au povestit în câteva cuvinte experiența lor de până acum:

When I have first arrived here in Pasadena, I can really tell you that I was very surprised. It’s a whole different place. The first thing that caught my attention was the beautiful architecture of the campus. The buildings are very pretty, with modern features. The cena is also great! The food tastes delicious, so many options to choose from. I like to spend time there with my friends. Speaking of friends, what I love here is that there are many nationalities. So many cultures and traditions to learn about! People are very friendly and some of them also like to give us presents, for example traditional candy from their country. The classes are awesome! My teacher is one of the best that I have ever met! So friendly, funny and kind! We laugh, have fun but at the same time we learn. The activities are really interesting as well! I like how creative they are and the fact that you can make new friends makes this even better.
I really want to enjoy every second in here. It is a great opportunity to get to know new people, explore new places and to improve you english knowledge. I can say this very proud: Pasadena, you are great! – Diana

 

The first activity we had today was dedicated to getting to know other international students. The activity consisted in playing all sort of games. The first class i attended was at 12:40 and we basically got to know the teacher and the other people in the class. We introduced ourselves using drawings and numbers ( and the other people had to guess the meaning of each symbol) The second class was the coolest of them all since we had to get into groups of 4 and discuss the education systems in each of the different countries. This is where i got to know a lot of new stuff about France and Finland. In the last class we watched a movie. We also ate s’mores by the fire and they were the greatest treats ever!! I also got to sing my favorite taylor swift song at the karaoke with some of the international students i met earlier. – Teodora

După ce au mâncat prânzul, elevii grupului Y s-au reunit cu restul grupului Y în fața clădirii Robinson, de unde urma să fie preluați de un autocar ce i-a condus până la Citadel Outlets, unde urmau să își petreacă după-amiază pentru o sesiune de shopping.

Citadel Outlets se află la aproximativ 30 de minute distanță de Pasadena, Los Angeles și până acolo elevii au fost conduși de un autocar EA Tours. Aceștia au avut aproape 4 ore timp la dispoziție pentru cumpărături și, fiind vorba despre un outlet, toate magazinele ofereau reduceri consistente față de locațiile din oraș.

Elevii au avut timp berechet pentru a vizita magazinele de interes și chiar au găsit unele dintre produsele dorite, plus desigur mici suveniruri, care întotdeauna sunt bine venite.:) Au avut de asemenea timp să savureze o înghețată, să bea un suc sau chiar să ia cina, în cazul în care au dorit să încerce și alte specialități americane.

La ora 19:20 toți elevii erau înapoi în campus, astfel încât toată lumea a putut mânca cina, care în seara aceasta cu siguranță a fost una dintre preferatele elevilor: cartofi prăjiți cu șnițele din pui și diferite tipuri de salate.

Seara am încheiat-o savurând bezele americane lângă foc și gustând pentru prima dată s’mores, socializând cu noii prieteni internaționali la karaoke sau just dance, jucând baschet sau volei și relaxându-se în campus.

La ora 22:00, ne-am reunit cu toții pentru check-in și rezumatul zilei de mâine, când este rândul elevilor din grupul X să meargă la shopping, în timp ce grupul Y va explora Old Town Pasadena, bineînțeles după sau înaintea cursurilor. Așadar, nu ratați jurnalul de mâine! Pe curând!

 

Mai multe imagini din a treia zi a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles