Tabăra Engleză California – Ziua 4

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 4 – Cursuri, vizită în Old Town Pasadena și sesiune de cumpărături

Astăzi a fost o zi plină în tabăra internațională din Los Angeles, Pasadena: cursuri, vizită în Old Town Pasadena pentru grupul Y, sesiune de cumpărături la Citadel Outlets pentru grupul X, ziua încheindu-se cu s´mores, înghețată, volei în aer liber și socializare în campus cu noii colegi și prieteni internaționali.

După micul dejun, elevii din grupul X s-au dus cu toții la cursuri, în timp ce grupul Y a făcut prima incursiune în minunatul orășel Pasadena – gazda campusului EF Los Angeles.

Așadar, la ora 8:45 elevii grupului Y s-au reunit în parcarea aflată în apropierea sălii de sport, unde erau așteptați de microbuzele ce aveau să îi conducă în centrul istoric al orașului Pasadena. După ce am bifat prezența tuturor participanților, ne-am urcat în microbuze și am pornit spre oraș.

În jumătate de oră ne aflam deja în centrul istoric deja menționat, unde înainte de a le permite tuturor să exploreze orașul în ritmul lor, Bianca și Georgi i-au condus pe elevi într-o plimbare plăcută până la Primăria orașului. Odată ajunși acolo, elevii au putut admira acest monument recunoscut la nivel național, reprezentând un monument semnificativ de arhitectură civică.

Finalizată în 1927, arhitectura clădirii combină elemente ale stilului Renașterii Mediteraneene și ale Renașterii Coloniale Spaniole, fiind un exemplu arhitectural semnificativ ce include elemente reprezentative anilor ’20. Elevii au fost impresionați de detaliile arhitecturale, curtea interioară deosebită atrăgând toate privirile cu o fântână spectaculoasă în stil Baroc.

După ce a vizitat Primăria, grupul a continuat plimbarea spre zona centrală a orașului, admirând clădirile americane, magazinele și cafenelele locale. Mai apoi, elevii au beneficiat și de timp liber, pentru a putea explora după bunul plac. Majoritatea a vizitat anumite magazine de interes sau s-a plimbat prin oraș descoperind și alte elemente frumoase ce conferă autenticitate acestui orășel american.

O oră mai târziu elevii erau în microbuze, întorcându-se înapoi în campus, la timp pentru prânz și pentru a se pregăti de sesiunea cursurilor de după-amiază.

La prânz cantina a servit: orez, cartofi prăjiți sau la cuptor, pui la cuptor în sos de roșii, ravioli cu brânză, precum și salată, roșii, cașcaval, șuncă pentru sendvișuri.

După masa de prânz, elevii grupului Y au mers la cursurile de limba engleză, în timp ce grupul X a pornit la Citadel Outlets pentru o sesiune de cumpărături. Ne-am reunit așadar cu restul grupului X în fața clădirii Robinson, de unde urma să fim preluați de un autocar ce ne-a condus până la Citadel Outlets.

Robert – ghidul nostru pentru această activitate ne-a explicat programul zilei, iar la destinație ne-a împărțit fiecăruia câte o sacoșă pentru shopping, ce includea și o listă cu magazine ce ne ofereau extra-discount.


Acest complex comercial este un mall stradal, în aer liber, foarte bine organizat, cu diverse magazine dispuse în forma literei U. În total, sunt aproximativ 130 de magazine plus restaurante și alte servicii precum California Welcome Center. Complexul comercial este un real succes atrăgând clienți atât din Santa Barbara, cât și din Los Angeles lucru care se vede și prin faptul că la inaugurarea din 1990 au participat nu mai puțin de 19 000 de oameni și anual aici vin peste 20 milioane de vizitatori.


Elevii au avut la dispoziție aproximativ 3 ore – timp berechet pentru a vizita magazinele de interes și chiar au găsit produsele dorite, plus desigur mici suveniruri, care întotdeauna sunt bine venite.:) Au avut de asemenea timp să savureze o înghețată, să bea un suc sau chiar să ia cina.

La ora 19:20 eram înapoi în campus, la timp pentru a servi cina: plăcinta ciobanului(Sheperd’s Pie) cu carne de vită și curcan, sau varianta vegetariană cu legume; și pentru a ne pregăti de s´mores și înghețată.

Ora mult așteptată a sosit și la ora 20:00 distracția a început cu o gustare tipic americană – S’mores – delicioasă, dar și foarte dulce desigur.:) Atmosfera caldă și relaxată din jurul focului, unde elevii internaționali coceau bezele la focul șemineului electric și vorbeau limba engleză cu diferite accente care mai de care mai simpatice – a fost una de care cu siguranță s-a bucurat fiecare elev în parte.

Desigur că fiecare și-a pregătit și a încercat faimosul sendviș american cu bezea coaptă între două tablete de ciocolată Hershey’s și doi biscuiți Graham. Și apropo, știați că denumirea de S’mores vine de la some more?! Iar atunci când gustăm prima dată cu toții înțelegem de ce se numește așa. Iar dacă nu ați încercat până acum, cu toții vă recomandăm să o faceți. 🙂

Astăzi a venit rândul lui Raul F. să ne spună impresiile sale de tabără:

When I first arrived at the campus , I had a good impresion about it . The campus was very clean and new . The teachers were also very nice and friendly to us . Todays classes were a bit boring, but I had fun meeting my classmates and my teacher. Before the classes , we played some games , that I really enjoyed . The food tastes really good , especially the breakfest. Overall , I’m really enjoying my time here and I’m exited to see ‘what’s next’ !

Seara am încheiat-o socializând cu noii prieteni internaționali la un meci de volei, savurând bezele lângă foc sau pregătindu-ne pentru o nouă zi ce se anunță a fi la fel de interesantă. Ne pregătim deja și suntem nerăbdători pentru balul de mâine seară, primele invitații fiind deja făcute de către cei mai curajoși din grupul nostru. 🙂

După check-in și obișnuita discuție despre programul zilei de mâine, ne-am spus noapte bună!  Nu ratați nici jurnalul de mâine! Pe curând!

Mai multe imagini din a patra zi a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles