Tabăra Engleză California – Ziua 5

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 5 – Vizită în Old Town Pasadena, cursuri și Bal în stil american

O nouă zi – noi cursuri și activități în tabăra internațională EF Los Angeles, Pasadena! Joi a venit rândul elevilor din grupul X să viziteze Old Town Pasadena, în timp ce elevii din grupul Y participau la cursurile de dimineață, după-amiaza elevii din grupul Y urmând să se relaxeze la piscină sau în zonele umbroase din campus, în timp ce elevii din grupul X participau la cursuri. Seara am luat parte cu mic, cu mare la Hollywood Stars Prom – un bal în stil american organizat de școală pentru toți elevii aflați în campus.

Dimineață elevii din grupul Y au fost cei care au început cursurile la ora 8:50, iar ceilalți s-au pregătit pentru vizita în Old Town Pasadena – vizită pe care colegii și prietenii lor au făcut-o cu o zi în urmă. Desigur, toate acestea după ce am mâncat fiecare micul dejun, bucurându-ne printre altele de vafele delicioase cu sirop de arțar.

La ora 9:20 grupul X a fost preluat de microbuzele ce urmau să ne conducă în orășelul cochet din apropiere. Ajunși aici, am pornit pe urmele grupului Y, mergând mai întâi în vizită la Primăria Pasadena, iar mai apoi la o plimbare plăcută prin centrul orașului și pe aleile lăturalnice, oprindu-ne din când în când și la magazinele și cafenelele cochete ce ne ieșeau în cale.

Stilul arhitectural spectaculos al Primăriei ne-a impresionat și pe noi, drept dovadă și multitudinea de poze pe care le-am făcut în fiecare unghi ce ni s-a părut interesant. Nu știm dacă pozele redau pe deplin realitatea, însă noi ne-am bucurat din plin de această vizită, clădirea fiind deprinsă parcă dintr-o poveste.

Am trecut și pe lângă memorialul Robinson, aflat în fața Primăriei – cele două sculpturi reprezentând portretele lui Mack și Jackie Robinson au fost create cu scopul de a cinsti realizările fraților, care prin complexitatea vieților trăite și prin contribuțiile aduse comunităților din care au făcut parte au devenit exemple demne de urmat. Sculpturile din bronz vorbesc despre toate aceste povești prin textul descriptiv inscripționat pe lateralele și spatele capului acestora, care subliniază astfel viețile complexe ale celor doi frați.

Am continuat apoi pe strada principală admirând arhitectura deosebită a clădirilor și apoi oprindu-ne la diferite magazine pentru mici cumpărături, iar la ora 12:20 eram cu toții înapoi în campus, pregătiți pentru prânz și cursurile de după-amiază.

Cursurile continuă cu exerciții și proiecte interesante, pentru care elevii sunt împărțiți în grupuri alături de care trebuie spre exemplu să găsească în campus persoane diferite care să le răspundă la diverse seturi de întrebări. Alții trebuie să facă un videoclip scurt care să respecte anumite reguli și în care să fie atinse anumite subiecte. Lecțiile sunt în general foarte interesante, după cum ne-au mărturisit și elevii, metoda interactivă de predare fiind pe placul tuturor.

Astăzi a fost rândul Sarei B. și a Arianei B. să ne povestească despre ziua lor și să ne împărtășească o părere generală. Iată ce ne-au transmis:

I started my day by going to the Pasadena Old Town. We visited the city hall for a while. We then got back to the campus. The food at the campus is really good, so many varieties to choose from and it actually tastes good. The classes and the teachers here is all I could’ve ever dreamed of, the teachers are superrrr nice and the classes are always a bunch of fun. I’ve only been here for three days and I’m loving it so far! – Sara B.

Today was a great day at the campus. In the morning some of us had classes and the others went to Old Town Pasadena where they visited the City Hall and went to shops. We had an activity in which we had to paint t-shirts. We’ve made a lot of friends from France, Italy, Germany and Argentina. After the activity we had the prom night where we all gathered in the Robinson Hall and had a great time dancing and singing. We also had a prom queen and king. At the end of the night I think I’m speaking for everybody when I say that it was an amazing night. – Ariana B.

Elevii grupului Y au avut după-amiaza liberă, astfel încât unii dintre ei s-au relaxat la piscina din campus, alții au mers la baschet sau au participat la sesiunea de tie dye organizată de Vena, unul dintre liderii de activități EF – în cadrul căreia au putut să își vopsească tricourile sau alte obiecte la care s-au gândit că le-ar plăcea să prindă mai multă culoare.

După cina la care cantina a servit cartofi la cuptor, orez, legume gratinate, pui la cuptor, salate și tofu în sos de curry, elevii au început să se pregătească pentru evenimentul serii – Hollywood Stars Prom.

La ora 19:30, majoritatea elevilor erau pregătiți și gata de distracție. Atât băieții, cât și fetele erau foarte aranjați și frumoși, astfel încât bineînțeles că nu putea lipsi mult-așteptata sesiune de poze. 🙂

Muzica era deja în toi și încet, încet petrecerea a început. Băieții din grupul nostru au fost printre cei care au întreținut atmosfera, cântând și dansând până la final. Nici fetele nu s-au lăsat mai prejos, însă categoric premiul pentru întreținerea atmosferei merge la băieți. Bravo, băieți! 🙂

Fiind un bal american, nu au putut lipsi desigur Regele și Regina Balului, de această dată un elev din Japonia și o elevă din Italia. Tinerii au dansat, au cântat, au sărit, au făcut poze și s-au distrat până la ora 22:45, când muzica s-a oprit și petrecerea s-a încheiat.

Mâine unii dintre noi încep ziua foaaarte devreme, însă cu siguranță vom avea ce povesti după weekendul pe care unii dintre noi îl vom petrece în San Francisco; iar ceilalți au de asemenea un program de weekend încărcat, dar foarte frumoos. Așadar vă sfătuiesc să nu ratați jurnalul nici în zilele următoare! Pe curând!

Mai multe imagini din a cincea zi a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles