Tabăra Engleză California – Ziua 6

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 6 – Vizită la Huntington Beach și călătorie spre San Francisco

Cu siguranță știe toată lumea că cine se trezește de dimineață, departe ajunge, iar cine se trezește cu noaptea-n cap ajunge în San Francisco. 🙂 Tocmai acest lucru l-am făcut și noi, un grup de 13 elevi din tabăra internațională Los Angeles, alături de alți elevi din Franța și Germania – pentru că astăzi a început excursia noastră de weekend în San Francisco – unul dintre cele mai vechi, dar și mai spectaculoase orașe de pe coasta de Vest a Americii. Ceilalți elevi ai grupului nostru au început dimineața cu lecțiile de interes special, iar apoi au vizitat una dintre plajele faimoase ale zonei – Huntington Beach, pentru a asista la cea mai mare competiție de surf din lume – US Open of Surfing.

Dimineața grupului ce a călătorit spre San Francisco a început cu întâlnirea de la 4:20, în fața cantinei din campusul EF Los Angeles. Obosiți, dar și entuziasmați, ne-am reunit cu ceilalți elevi internaționali alături de care ne vom bucura de acest oraș spectaculos în weekendul ce tocmai a început. Chiar dacă a întârziat puțin, autocarul ce urma să ne conducă până la reședința EF din Santa Barbara și mai apoi la destinația finală, a recuperat din timp pe parcurs, traficul fiind aproape inexistent la acea oră a dimineții. Deoarece am ajuns la timp pentru întâlnirea cu ceilalți elevi internaționali, am avut puțin timp la dispoziție pentru a face o vizită scurtă la un supermarket din apropiere și a cumpăra câteva gustări pentru mic dejun, pentru a ne dezmorți și a ne pregăti pentru partea mai lungă a traseului.

Odată așezați confortabil pe locurile noastre, mulți dintre noi am adormit destul de rapid, dată fiind ora matinală la care am plecat din campusul din LA.

La jumătatea drumului, în jurul orei 11:30, am ajuns în Kettleman City la Bravoland – o locație cu diferite magazine, supermarketuri și mai multe restaurante. Aici elevii au ales să mănânce masa de prânz de la In And Out Burger sau McDonalds, timp în care s-au mai relaxat și destins puțin înainte de a continua călătoria.

De-a lungul traseului, am admirat natura, oceanul și peisajele oferite de acestea, însă cu totul impresionați și furați de peisaj, am fost când am început să recunoaștem intrarea în fascinantul San Francisco, care ne-a întâmpinat cu imagini pe care nu le vom uita prea curând.

Oraşul San Francisco este centrul financiar şi capitala culturală a Californiei de Nord, fiind cel mai consolidat oraş al regiunii. Situat în regiunea San FranciscoBay Area,  în vârful peninsulei San Francisco, orașul este renumit pentru frumusețea sa naturală, politica progresistă, bogăție, diversitate, și pentru reputația sa ca un centru al fenomenului New Age.

La ora 17:00, șoferul nostru parca autocarul în fața hotelului la care urma să fim cazați pentru următoarele 2 nopți. Situat într-o zonă centrală și arătând foarte bine, cazarea la hotelul Hilton San Francisco, ne-a făcut o surpriză cu adevărat plăcută pentru durata șederii noastre.

Cheile camerelor ne-au fost împărțite rapid, iar elevii au pornit spre acestea pentru a le verifica și pentru a-și lăsa bagajele, urmând să ne reîntâlnim în holul hotelului la ora 18:30 pentru un tur pe jos, condus de Clara – ghidul nostru pe durata acestei călătorii – și mai apoi timp liber. Așadar, după ce ne-am instalat în camere și ne-am reorganizat puțin, am revenit în holul hotelului pentru întâlnirea cu Clara și ceilalți elevi internaționali, alături de care am plecat apoi într-un tur de recunoaștere.

Chiar dacă afară erau doar 17 grade, ne-am bucurat de plimbare, admirând fiecare zgârie-nor, care mai de care mai inovativ, iar prima oprire a fost Union Square – locul unde a luat naștere orașul San Francisco, numele său provenind din unirea a două dintre străzile principale: Bloomingdale Road (acum Broadway) and Bowery Road (acum Fourth Avenue). Nu am ratat ocazia de a ne poza în diferite colțuri ale acestuia, după care am pornit mai departe către Chinatown și Little Italy, unde ne-am și despărțit de Clara și ceilalți elevi internaționali.

Noi am ales să mai explorăm puțin zona, iar la un moment dat am intenționat să cinăm la unul dintre restaurantele  din Little Italy. Ne-am împărțit așadar în trei grupe, fiecare alegând după propriul gust unde dorește ca grupul să cineze.

După o masă copioasă, ne-am reunit la punctul de întâlnire, unde toată lumea era nerăbdătoare să ne reîntoarcem la hotel. Vremea destul de răcoroasă i-a cam speriat pe elevii din grupul nostru, însă cu siguranță, mâine, soarele ne va fi prieten pe parcursul întregii zile – o zi plină de plimbări pe parcursul căreia abia așteptăm să descoperim și câteva dintre cele mai reprezentative locuri din San Francisco, printre care și Golden Gate Bridge sau Palace of Fine Arts.

Grupul rămas în campus a participat la cursurile de dimineață – SPINs – lecții de interes special, care s-au dovedit a fi foarte interesante. Spre exemplu, mulți dintre băieții din grup au ales Sporturile ca și SPIN, astfel că astăzi au participat la câteva activități sportive, unde au aflat mai multe tips-uri despre sportul de referință.

Astăzi a venit și rândul Mariei C. și a Ștefanei G. să ne împărtășească impresiile lor de tabără. Iată ce ne-au scris:

Today was a gorgeous and productive day. In the morning I was at spin and it was very entertaining. I had a lot of fun with my classmates and I’m very proud that I met new people. Then we left the campus and we went to Huntington Beach where I entered the Pacific Ocean for the first time. The activity was unique for me and my friends! – Maria C.

Today was an exciting and memorable day, not only because we went to Hunington Beach for the first time to witness a major surfing competition, but also because we had our SPIN class for the week. My SPIN class is called “English Through Team Sports”. I really liked it, the coach was great and we had a lot of fun trying out something a little different from our normal schedule. I loved the beach as well, didn’t have a bathing suit with me, so I jumped right in, in my dress. We did a little bit of shopping as well and relaxed on campus in the evening. – Ștefi G.

După masa de prânz, elevii s-au pregătit pentru incursiunea la plaja Huntington. Situată în partea de sud est a orașului Los Angeles, Huntington Beach este un oraș faimos pentru plajele sale unde apa este perfectă pentru surf, dintre care cea mai populară este Huntington Beach City cu digul său lung – Huntington Beach Pier. Desigur că există aici și un muzeu al Surfingului – The International Surfing Museum pentru cei pasionați sau poate doar curioși, precum și un parc central potrivit pentru plimbări – Sprawling Huntington Central Park.

În fiecare an, acest oraș găzduiește cea mai mare competiție de surf din lume – US Open of Surfing, acesta fiind și principalul motiv pentru care toți elevii au fost curioși să viziteze această locație faimoasă din Los Angeles. Însă probabil ajunși spre finalul probelor de astăzi, aceștia au putut admira doar o parte a competiției feminine. Valurile impresionante, mișcările și modul de a călări valurile la propriu i-au impresionat pe elevi, însă nu mai mult decât frumusețea locului în sine și atmosfera de sărbătoare specifică acestui eveniment important și foarte popular. De la camere de filmat până la tarabe cu diverse produse personalizate cu marca evenimentului sau muzică și tot felul de joculețe menite să îi atragă pe toți cei interesați.

Spin the wheel a fost cel mai popular în rândul elevilor din tabăra noastră, unii câștigând chiar tricouri sau tatuaje temporare. Alții s-au plimbat pe plajă sau au îndrăznit să facă prima lor baie în Oceanul Pacific, de care cu siguranță își vor aminti cu drag mult timp de acum înainte. Un alt moment de neuitat a fost faptul că David B. și-a făcut un nou prieten internațional, care i-a împrumutat o undiță pentru a pescui și chiar dacă nu o să vă vină să credeți, să știți că David B. a și prins un pește. 🙂 Distracția și buna dispoziție au fost așadar pe ordinea de zi și la plaja Huntington, unde cele două ore petrecute aici au zburat parcă mult pre repede.

Ajunși înapoi în campus la ora perfectă pentru cină, elevii au mâncat, iar unii dintre ei s-au alăturat mai apoi unui meci de fotbal organizat pe terenul sportiv. Doi dintre elevii din grup au ales sa facă astăzi o vizită la Disneyland – o excursie pe care școala a reușit să o organizeze în această după – amiază. S-au întors în campus foarte târziu, fiindcă parcul este deschis și seara, mai ales pentru spectaculoasele artificii. Așteptăm mâine impresiile lor!

Mâine este o zi plină de plimbări în locuri faimoase și pentru elevii rămași în campus, care sunt nerăbdători să descopere centrul orașului Los Angeles. Dar despre toate acestea vă voi povesti mai multe mâine seară! Până atunci, pe curând!

Mai multe imagini din a șasea zi a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles