Tabăra Engleză California – Ziua 7

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 7 – Around San Francisco & Downtown LA

Ziua de astăzi a fost pe cât de lungă, pe atât de interesantă și frumoasă atât pentru grupul aflat în excursia în San Francisco, cât și pentru cel rămas în campus. În San Francisco, am vizitat variate obiective populare situate în părți diferite ale orașului, fiecare dintre ele punându-și amprenta pe autenticitatea și unicitatea acestui loc minunat. Elevii rămași în campus au început dimineața entuziasmați și pregătiți de excursia la unele dintre cele mai populare obiective din Los Angeles, iar la sfârșitul zilei – cu toții ne-am declarat încântați de întreaga experiență, care, printre altele, ne-a ajutat să realizăm câtă diversitate există în orașele vizitate și cât de mult ne place să călătorim și să descoperim locuri și culturi noi!

San Francisco

La ora 09:00 toată lumea era reunită în holul principalul al hotelului de 4 stele la care am fost cazați pentru aceste 2 nopți de excursie. Clara – ghidul nostru, ne-a întâmpinat și ne-a comunicat faptul că autocarul ce urma să ne conducă de la un obiectiv la altul ne aștepta deja în fața hotelului. Am pornit așadar cu mult entuziasm în aventura de astăzi.

Primul obiectiv al zilei – Primăria San Francisco. Primăria orașului San Francisco este recunoscută ca fiind una dintre cele mai faimoase și reprezentative clădiri cu arhitectură în stil Beaux-Arts din lume. Clădirea a fost proiectată într-un spațiu deschis, pentru ca structura impozantă să fie reliefată și de asemenea, admirată de la distanță. The Rotunda și Scara Interioară Principală sunt cele mai faimoase părți ale Primăriei, dar și cele mai spectaculoase, iar aici a avut loc căsătoria lui Marilyn Monroe cu Joe Dimaggio. Am avut aici puțin timp pentru poze și pentru a admira această clădire deosebită.

Twin Peaks a reprezentat locul pentru următoarea oprire. Ne-am bucurat de traseul parcurs cu autocarul până la destinație, însă entuziasmul ne-a cuprins și mai tare când am văzut ce priveliști spectaculoase ne oferă acest oraș american. Situate în parcul natural “Twin Peaks Natural Area”, Twin Peaks – după cum sugerează și denumirea lor – sunt două dealuri cu înălțimea maximă de 276 m, pe locul doi după Muntele Davidson, ai cărui câțiva metri în plus sunt acoperiți de arbori și de aceea nu oferă panorame de 360 de grade. Dintre cele două dealuri, cel nordic poartă numele de “Eureka”, iar cel sudic “Noe”. Am avut și aici jumătate de oră pentru explorare – timp suficient pentru a urca și pe unul dintre dealuri, pentru a ne face o sumedenie de poze și pentru a ne bucura pur și simplu de această priveliște uimitoare asupra iconicului Golden Gate Bridge, dar și asupra întregului oraș.

Palace of Fine Arts – un alt obiectiv foarte popular și totodată, minunat prin arhitectura prezentată. Acest Palat a fost inițial construit pentru Expoziția Panama-Pacific din 1915, iar inspirația pentru zona Rotunda a fost inspirată de Ruinele Romane. O adevărată operă de artă, acest loc era plin de vizitatori, care mai de care mai interesat să găsească locul ideal pentru poza perfectă. Asta am făcut și noi, multe poze – însă destul de rapid, deoarece aerul rece ne-a cam dat de furcă în prima parte a zilei.

Haight Ashbury este un cartier rezidențial prosper unde timpuri și culturi diferite se amestecă într-o manieră cu totul aparte. Devenit celebru  în urma mișcării hippie din anii ´60, acest cartier a fost cândva casa unor revoluționari cunoscuți, cântăreți faimoși (precum Grateful Dead și Janis Joplin) sau lideri spirituali. Pe strada Upper Haight găsim un mix interesant de magazine cu haine vintage, discuri, cărți, baruri de cartier tradiționale, restaurante cochete, precum și case Victoriene foarte bine prezervate, inclusiv Casa Grateful Dead.

Aici am avut o oprire de 1 oră și jumătate, pentru ca toată lumea să aibă timp de o sesiune de cumpărături și masa de prânz. Elevii au ales să se despartă în două grupuri, având gusturi și interese diferite. Așadar, am pornit cu toții la plimbare prin acest cartier boem, ce s-a dovedit a fi de-a dreptul încântător.

De aici am pornit direct spre Golden Gate Bridge – simbolul orașului San Francisco și probabil unul dintre cele mai populare și reprezentative poduri din lume. O vreme superbă am avut astăzi pentru ședințele foto, iar la Pod vremea nu a fost mai prejos, ceața ridicându-se exact la timp pentru a ne oferi un adevărat spectacol. Podul Golden Gate este un pod suspendat, o minune a ingineriei ce include culoare, sunet și lumină, după cum puteți vedea și în pozele noastre de astăzi. Am petrecut și aici jumătate de oră, timp care desigur nu ne-a fost neapărat suficient deoarece pozele niciodată nu sunt destule, mai ales în orașe atâț de frumoase. Însă ne-am bucurat de momentul avut și suntem recunoscători pentru șansa noastră de a învăța și exersa limba engleză, în timp ce intrăm în contact cu locuri și oameni cu totul și cu totul deosebite.

Ultimul obiectiv al zilei – Fisherman’s Wharf & Pier 39. Aici am regăsit multe restaurante lângă apă, Piața Ghirardelli – care este și numele fabricii de ciocolată locală, muzeul Maritim San Francisco, Muzeul de Ceară de la Fisherman’s Wharf, precum și zona destinată leilor de mare, care, după cum vedeți,  stau întinși la plajă, hrănindu-se cu pozele făcute de admiratorii veniți din toate colțurile lumii. Elevii au avut aici timp liber o oră și jumătate pentru a explora acest loc plin de viață și culoare.

Mai apoi elevii au dorit să viziteze Macy’s, aflat la jumătate de oră de mers pe jos de Fisherman’s Wharf, ocazie cu care ne-am plimbat pe străduțele pline de case specifice locului, în culori interesante și cu o arhitectură aparte. Chiar dacă erau puțin obosiți, elevii nu s-au plâns de plimbare, declarându-se încântați de ziua de astăzi.

Seara am încheiat-o după o vizită la o pizzerie din apropiere pentru cină, și mai apoi la un supermarket pentru a ne face provizii pentru micul dejun.

Am rugat-o pe Ana-Maria N. să ne spună astăzi impresiile ei:

As the second American state visited, California impressed me with its fauna and flora, multiple tones of green, which made me optimistic, and also lots of palm trees. As for the San Francisco trip, I was impressed by the architecture and colors of each of the famous places we had the opportunity to witness representing the town. Even though it was cold, I enjoyed the weekend very well. As for the classes, they were interesting, but the amount of interaction was poor. I hope when I’ll change my classes, it’ll be much better. In the campus I have made multiple friends from Germany, France, Japan, China and Italy. The activities have been amazing and I can’t wait for the following ones. I am really looking forward to visiting the next intriguing places we have in plan.🤗❤️🇺🇸

Los Angeles

Elevii rămași în campus s-au reunit la ora 08:45 în fața sălii de sport pentru a  primi pachetele cu mic dejun, după care și-au ocupat locurile în autocarul ce avea să îi conducă în turul de astăzi.

După aproximativ 45 de minute, timp în care elevii și-au luat micul dejun primit la pachet de la școală, ajungeam la primul nostru obiectiv: The Grove & Farmer’s Market.

The Grove este un complex comercial și de divertisment în aer liber, situat lângă istoricul Los Angeles Farmer’s Market. Aici elevii au avut la dispoziție aproximativ 2 ore în care au putut încerca cea mai bună mâncare locală sau au putut face cumpărături la magazinele cochete și populare din zonă. Un spațiu foarte primitor, cu o atmosferă relaxată și relaxantă, unde atât turiștii, cât și localnicii se bucură de produsele și serviciile găsite aici. Fetele au petrecut cel mai mult timp într-un magazin de produse cosmetice, iar băieții au vizitat magazinele cu încălțăminte.

Însă timpul a zburat destul de repede, așa că la ora 12:30 au pornit spre următorul punct de interes: Primăria Beverly Hills, Beverly Hills și Rodeo Drive.

Construită în stil Renascentist, clădirea Primăriei Beverly Hills găzduiește administrația locală, dar și biroul Primarului – Julian A. Gold M.D., precum și o galerie de artă.

Beverly Hills a rămas propriul său oraș cu organizare administrativă, fiind totodată unul dintre cele mai bogate din America. Orășelul este înconjurat de Los Angeles, însă își păstrează propria sa identitate. 90210 – cum i se mai spune – a pornit de la o modestă fermă și s-a transformat într-una dintre cele mai afluente și scumpe zone din lume. Aici am avut timp să ne plimbăm pe faimoasa stradă Rodeo Drive, unde am admirat magazine scumpe făcând puțin window shopping și nu numai, dar am fost impresionați și de mașinile luxoase ce parcă erau la fiecare colț.

Semnul de Beverly Hills a fost principala oprire din zonă, precum și cel mai scump magazin din lume – House of Bijan – ce poartă un semn discret pentru a anunța că accesul se face doar cu programare. Plimbarea s-a încheiat înapoi în fața primăriei, de unde am fost din nou preluați de către șofer pentru următoarea oprire de astăzi – Hollywood Boulevard și Walk of Fame.

Aici am avut timp suficient pentru a explora și a lua masa de prânz. Fascinați de forfota din zonă, dar și de diversitatea și multiculturalitatea ce ne înconjura, am pornit în descoperirea stelelor artiștilor faimoși: actori, regizori, cântăreți – cu entuziasm am identificat pe jos nume cunoscute. La Old Chinese Theatre am găsit și urmele din asfalt ale actorilor și cântăreților faimoși și nu mai este nevoie cred să menționez că numărul pozelor urca deja considerabil.:)

Elevii au avut și timp liber pentru a se plimba în locurile preferate. Unii dintre noi s-au oprit la Babylon Court Yard – un complex de magazine și spațiu recreațional, care are și o zonă de unde se poate admira semnul Hollywood.  Alți elevi s-au plimbat pe la magazine sau au vizitat Dave & Buster’s, pentru ca la final toată lumea să fie pregătită pentru ultima oprire a turului: Griffith Observatory.

Aici cu toții au avut șansa de a admira priveliștea panoramică asupra orașului. Los Angeles nu este neapărat un oraș tradițional, este în schimb un spațiu vast plin de cartiere, orășele, zone comerciale, zone industriale, plaje, și orice altceva vă mai puteți imagina. Los Angeles, spre deosebire de New York nu a avut limite naturale atunci când s-a extins, astfel încât a devenit acest oraș tip lego, cu mai multe “centre”. Tot de aici au putut admira și semnul Hollywood – și bineînțeles că nu puteau rata ocazia pentru o poză instagramabilă.

La ora 19:30 toată lumea era înapoi în campus – la fix pentru a lua cina, cantina așteptându-i pe cei aflați in excursii până la ora 20:00. După cină cei mai mulți dintre elevi s-au îndreptat fiecare către camere, așteptând un moment de relaxare înainte de încheia seara cu binecunoscutul check-in, în timp ce alții și-au mai păstrat o doză de enrgie pentru un meci de baschet.

Mâine cele două grupuri se vor trezi din nou de dimineață, cel din San Francisco începându-și călătoria de întoarcere către campus, iar cel din LA, având programată o vizită mult așteptată la Universal Studios – o zi plină de distracție și voie bună pentru unii, o zi de somn pentru ceilalți, însă vă voi povesti mai multe în jurnalul zilei de mâine.

Radu P. și Bruno B. ne-au împărtășit, de asemenea, impresiile lor:

Today was an exciting and funny day. I had a lot of fun with my friends, because we visited Beverly Hills, Hollywood Walk Of Fame and Griffith Observatory. I bought a pair of shoes and checked out a lot of different stores. When we came back I played basketball and it was a great day! – Radu P.

Today we went to downtown LA, there we visited different famous places like Beverly Hills and the walk of fame in Hollywood. Most of the time I was with the German students that went with us. At first we went to some avenue with a lot of shops that okay. After that we went to Beverly Hills which was really cool but there wasn’t enough time to see everything. In Beverly Hills we Visited lots of luxury stores like Luis Vuitton but of course didn’t buy anything. After that we visited the walk of fame which was in my opinion the best part of the day. We saw a lot of stars and shops and It was very cool. – Bruno B.

Pe mâine!

Mai multe imagini din a șaptea zi a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles