Tabăra Engleză California – Ziua 8

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 8 – Goodbye, San Francisco! Hello, Universal Studios!

Iată că a venit și momentul să ne luăm la revedere de la San Francisco. Chiar dacă excursia a fost scurtă, grupul ce a ales să participe la aceasta a reușit să exploreze principalele obiective planificate, să descopere astfel o mică parte din acest oraș spectaculos și să creeze amintiri frumoase. Pentru ceilalți elevi rămași în campus, ziua de astăzi a fost dedicată Studiourilor Universal, pentru a se distra și pentru a învăța cum se fac filmele! Seara ne-am reunit cu toții în campus pentru cină și mai târziu pentru curfew și impresiile de peste weekend, când frații Toth ne-au povestit ce frumos a fost și în excursia de vineri de la Disneyland, la care au participat alături de alți elevi internaționali.

Ora plecării din San Francisco a fost stabilită la ora 9:00 dimineața, când cu mic, cu mare ne-am întâlnit în holul hotelului pentru a preda cheile camerelor și a ne pregăti de plecare. La ora 09:20 eram cu toții așezați pe scaunele noastre, pregătiți de călătoria înapoi în campus.

La ora 12:00 ne-am oprit pentru masa de prânz la o locație ce oferă opțiuni de restaurante sau magazine de unde puteam alege ce dorim să mâncăm. Unii dintre noi am ales să mâncăm un burger la unul dintre restaurantele de specialitate, iar ceilalți au preferat să își cumpere gustări de la supermarket.

Am avut la dispoziție o oră să ne dezmorțim și să ne potolim cu toții foamea, după care întregul grup s-a reunit la autocar pentru a continua traseul până în Santa Barbara, unde trebuia să ajungă grupul din Franța și alți câțiva elevi internaționali și mai apoi spre campusul nostru din Los Angeles, Pasadena.

Din Santa Barbara în Los Angeles, am putut admira priveliștile de pe coasta de Est, cu vedere la Oceanul Pacific și unele dintre plajele populare ale zonei, ajungând în campus la timp pentru cină.

În această seară cantina a servit: lasagna cu carne de vită sau vegetariană, corndog(un cârnat înfipt pe frigare, învelit într-un aluat gros din făină de porumb, iar apoi prăjit), diferite salate, paste, orez, cartofi și pui la cuptor, precum și chifle proaspete. Mai apoi elevii au mers în camere să despacheteze, așteptându-i cu nerăbdare pe colegii lor plecați în excursia la Universal Studios.

Pentru grupul din campus, autocarul a sosit la puțin timp după întâlnirea noastră și peste numai 30 de minute ajungeam la intrarea în parcul Universal! După o coadă scurtă și o verificare a bunurilor aduse în parc, eram la intrare și magia cinematografului ne aștepta! Încă ușor somnoroși, elevii din tabără erau însă nerăbdători și doreau să ajungă la atracțiile parcului cât mai repede. Prima oprire: turul de studiouri.

Studiourile Universal sunt un parc de distracții, însă înainte de toate sunt platouri de filmare! Turul original, cel al studiourilor nu se mai face demult cu un tramvai mic, ci cu trenulețe cu patru vagoane și o capacitate de aproximativ 200 de persoane simultan. Coada pentru a accesa această atracție devine foarte lungă, așa că ne-am hotărât să mergem cât mai repede acolo – așteptând la coadă doar 15 minute. Turul în sine durează aproximativ o oră.

Turul studiourilor trece pe lângă mai multe platouri de filmare active – unde se toarnă producții cinematografice ori pentru televiziune. Așadar, de la spectacole cu public la filme pentru marele ecran – multe își au începutul aici. În spatele parcului de distracții – în “vale”, erau niște containere imense – de fapt niște hale similare hangarelor pentru avione ce se regăsesc pe aeroporturi. Înăuntru, tehnicienii, artiștii și inginerii puteau reproduce orice fel de scenă necesară filmării.

Totodată, în jurul studiourilor de filmare erau amenajate diverse spații în aer liber – străzi din New York ori din Londra, zone pitorești suburbane ori cabane montane. Ghidul ne-a explicat cât de ușor se poate schimba fundalul, în funcție de nevoile regizorului și combinând ceea ce vedeam în fața ochilor cu imagini pe ecrane. Din vagon înțelegeam cât de diferit este totul atunci când e trecut prin filtrele camerelor de filmat și ale tehnicienilor.

Am văzut tot aici și cea mai mare imagine albastră de fundal – un panou imens folosit pentru a reproduce digital diverse scene din spatele celei fimate. Spre exemplu, aici s-au filmat scenele de pe apă din filmul Sulley, cel în care un avion plin cu pasageri aterizează pe râul Hudson din New York. Am trecut apoi printr-o experiență 3D! King Kong!

Am trecut pe lângă mașini folosite în filme și diverse recuzite, inclusiv una dintre cele mai scumpe scene de film făcute vreodată, în care s-a folosit un avion real și funcțional, Boeing 747 pentru ca Steven Spielberg să poată reproduce urmările unui accident aviatic peste un orășel în filmul War of the Worlds. De cele mai multe ori se folosesc miniaturi pentru astfel de scene, însă nu și Steven Spielberg!

Într-un garaj imens ne-am pus ochelarii 3D primiți când ne-am urcat în trenuleț și ne-am lăsat prinși în mijlocul unei scene de luptă între dinozauri și King Kong. Este cel mai mare și mai complex cinematograf 3D din lume, fiind nevoie de o nouă tehnică de proiecție pentru a putea fi deschis publicului.


Am văzut multe alte platouri de filmare – pentru Jurassic Park, Jaws, filme western sau spații multifuncționale, ce se transformă foarte ușor în funcție de ceea ce este filmat. Am intrat apoi într-un platou de filmare – de această dată o reproducere 3D a unei scene din filmul Fast and Furious, în care și noi eram parte din întreaga acțiune. După câteva clipe au început efectele speciale ce au fost un amestec de apă, zgomot și mișcare! Foarte intens, însă de-a dreptul spectaculos și interesant!

Pe bună dreptate, un tur foarte interesant după care probabil nu vom mai vedea cu aceeași ochi filmele! Spre exemplu, știați că de multe ori, secvențe întregi sunt filmate ziua, iar apoi cu ajutorul filtrelor se dă impresia că acestea sunt filmate noaptea? Lumina e mult mai ușor de controlat astfel și de multe ori, în aceste scene, asfaltul este udat în prealabil pentru a reflecta mai bine luminile.

Turul s-a încheiat și am avut timp pentru celelalte atracții – de această dată din partea cu parcul de distracții. Nu am fi avut nicio șansă să vedem întreg parcul dacă rămâneam împreună, și fiindcă exista doar o singură ieșire din parc, ne-am împărțit în echipe pentru a-l parcurge mai ușor. Totodată, parcul are o piață centrală și radial, diverse tematici legate de filme Universal, pentru a fi vizitate în funcție de interesul fiecăruia!

Seria Harry Potter este reprezentată pe o bucată foarte mare din parc. În The Simpsons, eram plimbați prin orășelul Springfield pe caruselul virtual, puteam lua masa la restaurantul lui Moe și ne puteam poza cu toate personajele în fața mai multor clădiri recreate. Similar, existau scene pentru Minions, Transformers, Jurassic Park sau The Mummy – toate cu roller coastere virtuale și diverse alte atracții tematice.

Până la ora 18:30 elevii s-au bucurat de parc, au luat masa în restaurante tematice și s-au distrat la atracțiile preferate. Au învățat despre filme, cum și unde se fac și au combinat totul cu soare, vreme frumoasă și voie bună! Singurul regret pe care l-au avut elevii a fost faptul că unele atracții aveau cozi cam mari la intrare, însă cei mai mulți dintre ei au fost foarte mulțumiți de ziua de azi! Ceilalți, care nu sunt cei mai buni prieteni ai căldurii, au încheiat vizita mai repede, preferând să se relaxeze în zonele răcoroase din campus.

Frații Toth, care au vizitat Disneyland vineri, împreună cu alți elevi internaționali, ne-au povestit că întreaga experiență a fost foarte frumoasă și s-au bucurat din plin de această oportunitate. Acest parc tematic de distracții include 8 zone distincte – tărâmuri, fiecare dintre acestea oferind experiențe inedite ce oferă vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de o imersiune completă în mediul înconjurător. Desigur că personajele Disney sunt nelipsite, parada acestora și focul de artificii ce încheie ziua fiind cele mai apreciate de majoritatea celor ce participă.

Rareș P. și Edi L. ne-au împărtășit astăzi impresiile lor:

Today was a beautiful day at Universal Studios in Hollywood. I really enjoyed the bus ride at the beginning. I also liked the Simpson’s burgers and the Jurassic Park themed ride. – Rareș P.

Today we woke up early and we headed to Universal Studios, California. I really enjoyed my time there and had lots of fun. From my perspective, the best part was the Jurassic ride. I recommend it to everybody. – Edi L.

Seara am încheiat-o în lounge-ul clădirii în care suntem cazați pentru curfew și pentru a transmite elevilor programul zilei de mâine, după care aceștia au mai socializat puțin prin campus cu noii colegi internaționali, iar mai apoi ne-am retras cu toții la somn, încheind o primă săptămână memorabilă de tabără. Pe mâine!

Mai multe imagini din a opta zi a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles