Tabăra Engleză California – Ziua 9

Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 17
Aug 14
Aug 15
Aug 18
Aug 16
Aug 19

Ziua 9 – Cursuri, Redondo beach și activități distractive în campus

Elevii taberei internaționale din Los Angeles au început în forță a doua săptămână de tabără. În prima parte a zilei elevii din grupul X au participat la cursurile de limba engleză, iar după amiază au fost la plajă pentru o mult așteptată baie în ocean, în timp ce grupul Y a început ziua cu o bătaie cu apă și continuând cu lecții interesante. Seara toți elevii au găsit o activitate pe placul lor în campus, fie că a fost vorba de film, volei, baschet, biliard, badminton sau alte jocuri distractive.

Pentru micul dejun ne-am organizat cu succes și am ajuns cu toții la timp pentru a ne lua doza de energie zilnică cu iaurturi naturale sau cu fructe, deja tradiționala omletă, fructe și clătite cu sirop de arțar. Cerealele cu lapte au fost nelipsite, la fel ca și chiflele cu cremă de brânză sau gem de afine sau căpșuni.

Lecțiile elevilor din grupul X au avut loc de dimineață, astfel că de la ora 8:50 până la 11:40 toți aceștia au fost ocupați. Unii dintre elevi ne-au povestit că lucrează la diferite proiecte pe diverse teme precum: animale pe cale de dispariție sau poluare și cauzele acesteia, în timp ce alții parcurg materialul din manuale, ce include exerciții de gramatică, vocabular etc.

Unii dintre elevii grupului Y au ales să profite de bătaia cu apă, declarându-se răcoriți într-o zi așa călduroasă și desigur s-au distrat copios urmărindu-se unii pe ceilalți  prin campus.

La masa de prânz elevii au putut alege dintre diferite combinații de salate, brânză și șuncă pentru sendvișuri, orez, cartofi la cuptor și paste, precum și mușchi de porc la cuptor, legume la cuptor și o tocăniță vegetariană cu năut și quinoa.

Mai apoi, grupul Y a continuat ziua participând la cursuri, în timp ce grupul X cu elevi români și germani erau pregătiți pentru câteva ore la plajă. Drumul până la plaja Redondo a durat aproximativ 1 oră, timp în care ne-am relaxat și am admirat maniera diferită în care sunt organizate lucrurile în SUA – de la numărul de benzi pe autostradă, până la zgârie-norii din centrul orașului Los Angeles, sau căsuțele cochete și tipic americane din cartierele prin care am trecut.

Plaja Redondo este una dintre cele mai atractive și bine cotate plaje din zona Los Angeles. O plajă largă, curată, un port cu atmosferă vibrantă, restaurante pescărești, magazine cochete, posibilitatea de a face surf – această locație este ideală pentru o după-amiază departe de zgomotul orașului.

Am petrecut 2 ore și jumătate la plajă și, chiar dacă Oceanul Pacific e mai rece aici decât poate ne-am așteptat, majoritatea elevilor s-a distrat de minune, sărind în valuri și lăsându-se pradă distracției din apă, sau de pe nisip, în funcție de preferințele fiecăruia. Cei care nu au dorit să încerce apa, au explorat digul din apropiere, foarte frumos organizat și cuprinzând o gamă largă de magazine și restaurante cu specific. Unii dintre ei au optat chiar pentru o masă la restaurant, iar mai apoi o plimbare pe ponton, timp în care ceilalți au avut timp berechet pentru baie, soare – soare, baie. 🙂

La ora 17:30 am pornit înapoi spre campus, unde am sosit la timp pentru cină și pentru celelalte activități ce urmau să se desfășoare în campus în seara aceasta.

Astăzi a fost rândul Teodorei F. și a Ioanei D. să ne împărtășească impresiile lor:

Today we started our day off with some breakfast followed by a water fight that we all enjoyed. Lunch time came around and afterwords classes started. Today we learned about tourism. At 5 o’clock we were all done with the classes and had some free time so me and my friends decided to use the swimming facilities the campus offers us. Time flies by really quickly when you have fun ,so dinner time came. Now we’re waiting for the movie night. It was an amazing day. – Teodora F.

Today in class we did some grammar exercises and listening just to review our knowledge and then we prepared for our presentation. We have done a debate last week and now we will talk about the american culture, so we get more informations about the beautiful country we are visiting. My team chose the american cinematic universe and I’m so happy that we got to talk more about the iconic american actors. We also had a water fight by the pool and that made our day more interesting. The rest of the day went by like normal, just hanging out with our friends and making some new ones along the way. – Ioana D.

Și pentru că astăzi a fost ziua de naștere a gemenilor Maria și Darius, cărora le urăm încă o dată “La mulți ani”, am complotat împreună cu părinții lor pentru a le face acestora o surpriză – astfel încât la ora 20:00 ne-am adunat cu mic, cu mare la locul nostru obișnuit pentru curfew și le-am cântat celor doi Happy Birthday și La Mulți Ani, după care am mâncat fiecare câte o brioșă în cinstea lor. Desigur că au primit și câte un mic cadou din partea școlii de care sperăm că s-au bucurat și care le va aminti peste ani atât de școala din Los Angeles care le-a fost gazdă, cât și de grupul numeros cu care au sărbătorit la vârsta de 16 ani.

Între timp, în campus, atmosfera era una foarte animată. Unii elevi jucau baschet, alții volei pe terenurile din aer liber, iar ceilalți urmăreau filmul Encanto pe ecranul amplasat lângă cantina școlii, având popcorn și vată pe băț la discreție. În sala de sport, era în toi un joc de badminton, inițial între elevi din grupul nostru și elevi din Japonia, iar mai apoi doar între elevii noștrii; jocurile de biliard și baschet în sală fiind și ele la mare căutare printre elevi. Cu siguranță, campusul este destul de plin, iar elevii noștri se pot bucura de compania altor naționalități cu care împărtășesc lucruri și experiențe noi în fiecare zi, începând chiar să lege prietenii frumoase.

Așa cum v-am obișnuit deja, la ora 22:00, ne reuneam cu toții în lounge-ul clădirii Alder, pentru curfew, încheind o nouă zi frumoasă de tabără. Ce vom face mâine?! Nu ratați jurnalul și veți afla!:)

 

Mai multe imagini din a noua zi a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles