Tabără Engleză Cambridge – Ziua 14

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21

Ziua 14 – Rămas bun, Cambridge!

Nu știm cum ați petrecut voi timpul în ultimele două săptămâni, însă pentru noi, în tabăra de engleză de la Clare College, Cambridge, timpul a zburat și iată-ne că ne întoarcem deja acasă. Parcă doar ieri am venit aici și ni se părea că avem suficient timp la dispoziție, însă azi, în ultima zi în campus, toți ne-am fi dorit să mai rămânem încă o săptămână.

Cu bagajele pregătite și așteptând mașina de transfer spre aeroportul Heathrow din Londra, suntem puțin melancolici căci ne despărțim de prietenii pe care ni i-am făcut aici, dar ne este dor și de părinți. Ne întoarcem așadar acasă, bucuroși că am reușit să avem parte de experiența exersării și învățării limbii engleze la ea acasă, chiar în Cambridge, alături de profesori nativi și alți elevi internaționali.

1 - tabara cambridge 210718

Am perceput momentele petrecute aici ca fiind foarte utile și frumoase, am legat prietenii atât între noi, elevii grupului din România, cât și cu o mulțime de internaționali din țări precum Uruguay, China, Franța, Ungaria, Mexic, Spania, Chile, Turcia, Taiwan, Argentina, Portugalia, Rusia și nu numai.

2 - tabere cambridge 210718

Am avut parte de ‘the full English experience’: 40 ore de limba engleză cu profesori nativi (încheiate cu certificate de absolvire), comunicare în limba engleză cu elevi de diverse naționalități în cadrul cursurilor și activităților din campus, minunatele excursii la Londra și Brighton, și desigur explorarea zilnică a orașului Cambridge și a celebrelor sale colegii. Plimbarea relaxantă pe râul Cam ne-a oferit de asemenea o frumoasă priveliște a acestor renumite colegii din Cambridge.

3 - tabara engleza cambridge 210718

Nu uităm și de experiențele culinare diversificate: mâncare cu specific englezesc (fish & chips sau cheesecake), mâncare din bucătăria italienească (paste cu feta, sos pesto de busuioc și măsline) sau mâncare asiatică (pui tailandez cu curry și legume). Pe lângă toate acestea, participanții din România au apreciat foarte mult schimbul de experiență și prieteniile legate cu elevi din alte țări și astăzi își făceau deja planuri pentru noi tabere de vară internaționale în 2019.

4 - tabere engleza cambridge 210718

9 - tabara cu insotiror anglia 210718

Și pentru mine, ca lider de grup și profesor de limba engleză, experiența taberei din Cambridge a fost  inedită! M-am îndrăgostit de Cambridge de prima dată cand am vizitat orașul și scoala EF și mi-am promis că mă voi reîntoarce aici cu un grup de elevi pentru o tabără de engleză minunată. În aceste două săptămâni am avut oportunitatea să observ metodele de predare ale profesorilor nativi ai școlii EF și am legat prietenii cu liderii de grup internaționali (din China, Taiwan și Italia).

5 - tabara internationala cambridge 210718

Am bifat astfel pe lista mea `Mecca profesorilor de limba engleză` prin vizitele făcute la celebrele  colegii ale Universității Cambridge (King’s College, St.John`s College sau Magdalene College). În Cambridge  se simte într-adevăr atmosfera de studii superioare la cel mai înalt nivel și aceste celebre colegii din lume, unele aflate chiar unul lângă altul, te fac să te simți inspirat să studiezi. Pe scurt, ne declarăm cu toții fascinați de Cambridge și cu siguranță ne vom întoarce aici în curând! Nu uităm nici de Londra unde în Trafalgar Square l-am salutat pe Amiralul Nelson, ne-am relaxat puțin în Parcul St. James, am vizitat Buckingham Palace ca să vedem garda regală și am urcat în London Eye pentru o superbă priveliște a Londrei. Nu puteam pleca din Londra fără a trece prin Covent Garden pentru a asista la spectacolele de stradă alături de mulțimea de londonezi și turiști. În frumosul oraș Brighton, orașul muzicienilor și al artiștilor, ne-a încântat privirea frumosul Pavilion Regal, Brighton Pier și marea, iar aquariumul Sealife ne-a fascinat.

6 - tabere internationale cambridge 210718

Pentru echipa EF Clare College avem doar cuvinte de laudă, la superlativ! Liderii de activități, echipa de management, personalul de la bucătărie au fost toți minunați și adevărați profesioniști și au reușit să ne facă șederea în tabăra din Cambridge extraordinară! Felicitări pentru organizare și implicare! Vă mulțumim!

Declar misiunea mea de lider de grup îndeplinită. Las pozele făcute în această tabără să vă spună mai mult… Să vă bucurați de ele, dar și pentru noi că am avut ocazia acestei experiențe minunate! Mulțumim Qdays și scolii EF Clare College Cambridge!

7 - tabara in strainatate cambridge 210718

Mai multe imagini din ultima zi a taberei: Album Facebook Tabără Cambridge

Albumul video al taberei: YouTube Tabără Cambridge

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Cambridge 2018 – ziua 14