Tabără Engleză Cambridge – Ziua 7

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21

Ziua 7 – Excursie în Brighton

Este weekend! Desigur că ne place la cursuri, dar weekend-ul e weekend și avem timp de relaxare și plimbare, iar astăzi avem programată excursia în superbul oraș Brighton, situat pe coasta de sud a Marii Britanii.

Am luat micul dejun mai devreme și apoi ne-am ocupat locurile în autocare căci drumul spre Brighton durează mai bine de 2 ore.  Grupul nostru a stat în autocar cu elevi din China, Taiwan și Turcia. Am avut parte de o atmosferă plină de voie bună și cântece pe parcursul întregii călătorii.

1 - tabara engleza anglia 140718

2 - tabere engleza anglia 140718

Câteva idei despre Brighton …. este unul din orașele și stațiunile balneare cele mai celebre din Anglia care a devenit o destinație celebră pentru turiști după apariția căii ferate în 1841. A cunoscut o creștere demografică rapidă, atingând recordul în 1961 când populația sa depășea 160 000 de locuitori (în prezent, împreună cu orașul Hove, la est de acesta,  are o populație de aproximativ 550 000 de locuitori). Din punct de vedere administrativ, împreună cu orașul Hove, constituie din 1997 o singură entitate cu statut de oraș, Brighton & Hove. Brighton este cea mai celebră stațiune turistică britanică atrăgând anual peste 8 milioane de turiști.

5 - tabere internationale anglia 140718

4 - tabere engleza in strainatate 140718

3 - tabara engleza in strainatate 140718

Dintre clădirile sale celebre se remarcă Brighton Pavilion și marele dig Brighton Pier cu parcul de distracții. Noi le-am vizitat pe amândouă. Pavilionul Regal, cu o istorie de peste 200 de ani, este o clădire cu o arhitectură impresionantă cu un aspect indian, construită ca palat de vară și loc de relaxare pentru regele George al IV-lea. Este mobilată în interior cu mobilă de cea mai bun calitate, de inspirație chinezească. Pavilionul a avut și rol de spital în primul război mondial și a devenit un simbol reprezentativ al orașului. Am făcut o plimbare prin curtea palatului, impresionați de frumoasa arhitectură orientală și apoi ne-am continuat drumul prin oraș spre următorul obiectiv – Aquariumul din Brighton.

12 - tabere pentru elevi anglia 140718

Un oraș foarte modern, Brighton are numeroase hoteluri, restaurante și echipamente de agrement, este un oraș al artiștilor și al muzicienilor, foarte multe manifestări culturale organizându-se aici. Mulți dintre aceștia locuiesc pe celebra stradă Brighton Lanes, cu vedere direct spre mare și spre digul Brighton Pier. Orașul este totodată un importanat centru de educație având 2 universități și peste 40 de școli de engleză. Se organizează aici și o mulțime de congrese de afaceri din care orașul face un bun profit.

Am făcut și noi un scurt tur al orașului, presărat cu o mulțime de cafenele, magazine și înțesat de turiști. Ne-a bucurat priveliștea oferită de Brighton Pier pe malul mării și de plajă unde mulți au venit pentru relaxare. Nu am avut însă timp de plajă și pentru noi, căci am avut în program și vizită la Aquarium-Sea Life.

Aquariumul a fost mai mult decât ne-am imaginat, parcă am fi coborât în adâncurile mării, un loc cu adevărat magic și relaxant în care viețuitoarele marine își duceau viața în liniște deplină. Pozele din albumul dedicat vizitei aici vorbesc de la sine.

7 - tabara engleza cambridge 140718

8 - tabere engleza cambridge 140718

9 - tabara in strainatate anglia 140718

10 - tabere in strainatate anglia 140718

Brighton Aquarium a fos conceput de arhitectul Eugenius Birch. Lucrările au început în 1869 iar aquariumul a fost inaugurat în 1872. Proiectul a costat £133,000 (echivalentul a 5.5 milioane de lire în prezent). Este cel mai vechi aquarium din lume și aici am putut admira broaște țestoase, căluți de mare, meduze, pisici de mare, anemone, anaconda și diverse specii de pești (de ex. rechini, puffer fish auriu, pangasius, peștele lup oriental); puteam chiar să-i hrănim dacă voiam.

6 - tabara internationala anglia 140718

Pe scurt, vizita în Brighton a fost foarte plăcută și cu siguranță dacă vom avea ocazia ne vom reîntoarce.

11 - tabara pentru elevi anglia 140718

Ne-am întors în Cambridge seara și ne-am retras în camere, obosiți după o zi întreagă de plimbare. Nu am mai mers la cină deoarece mâncasem bine în Brighton: hamburgeri delicioși și cartofi prăjiți.

În ziua următoare avem programată o altă excursie frumoasă: Londra și urcare în London Eye. Revenim cu detalii și după excursia din Londra. Urmăriți jurnalul!

Mai multe imagini din a șaptea zi de tabără: Album Facebook Tabără Cambridge

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Cambridge 2018 – ziua 7