Tabără Engleză Cambridge – Ziua 8

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21

Ziua 8 – Excursie în Londra

Astăzi, în a opta zi din tabara din Anglia, am avut programată o altă excursie mult așteptată, cea de la Londra.

Cu entuziasm la ora 8 dimineața eram toți pregătiți de plecare, cu micul dejun luat (cașcaval, suncă, ouă, unt, suc de portocale/mere, croissante, iaurt) și prânzul la pachet pentru excursie (măr sau banană, sandwich cu șuncă sau alte variante-cu  brânză, ton sau pui și o sticlă de apă).

Călătoria până în Londra nu fost foarte lungă, de aproximativ 1 oră, dar a durat puțin mai mult să străbatem orașul aglomerat până la punctul unde ne puteau lăsa autocarele. Am reușit și asta căci șoferii sunt iscusiți, relaxați și calmi iar străzile din Londra sunt foarte bine organizate. Oricum, mintea noastră era concentrată pe obiectivele turistice importante pe care urmă să le vizităm.

4 - tabere engleza anglia 150718

Cu peste 8.7 milioane de locuitori și peste 31 de milioane de vizitatori anual, Londra este una dintre cele mai îndrăgite destinații turistice din întreaga lume și a doua cea mai vizitată, aceasta fiind o excursie pe care nu o puteam rata.

Am făcut mai întâi un scurt tur în zona centrală și ne-am oprit pentru câteva informații la Palatul Parlamentului (The Palace of Westminster) care este locul de întâlnire a House of Commons și House of Lords, cele 2 camere ale Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii. Cunoscut și sub denumirea de Houses of Parliament, Palatul Parlamentului este așezat pe malul nordic al Tamisei-River Thames, în zona Westminster, în centrul Londrei. Superb că arhitectură, o broderie în piatră, această clădire istorică da o notă distinctă și impozantă zonei și ne stârnește totodată curiozitatea asupra aspectelor importante care se întâmplă și se discută în interior.

1 - tabara engleza cambridge 150718

O piesă importantă lipsește oarecum însă din peisaj: însuși Marele Ben (The Big Ben), poate cea mai recunoscută clădire din Londra, după Bukingham Palace. V-ați imaginat vreodată Londra fără Big Ben? Noi nu, iar Londra fără fermecătorul turn cu ceas, care nu întârzie niciodată nicio secundă, nu mai este Londra cu adevărat. Turnul este în prezent în renovare, este acoperit de schele  și nu l-am putut vedea…:( . Ar putea însă constitui acesta motivul unei noi vizite în Londra.

În aceeași zonă, la vest de Palatul Parlamentului  am văzut și celebra biserică Westminster Abbey, locul de încoronare și înmormântare al tuturor monarhilor britanici de la William Cuceritorul încoace (după încoronarea sa în 1066). Este o clădire impunătoare și de largi dimensiuni, în stil gotic (în prezent în proces de restaurare/curățare a zidurilor). Este una dintre clădirile religiose reprezentative ale Regatului și care între 1540 și 1556, a avut statut de catedrală (inițial mânăstire fiind). Din 1560 nu mai este nici mânăstire și nici catedrală, ci are statut de Biserică a Angliei, subordonată direct reginei.  După cum se vede, am aflat informații foarte interesante!

5 - tabara in strainatate anglia 150718

De la Westminster Abbey am continuat plimbarea spre Buckingham Palace, străbătând Parcul St James’. Palatul Buckingham este reședința principală din Londra a monarhilor britanici, iar aici are loc în fiecare zi ceremonia de schimbare a gărzilor. Sute de turiști erau în fața palatului, admirând cu încântare renumita atracție, care nu lipsește din niciun ghid turistic.

3 - tabara engleza anglia 150718

10 - tabere engleza pentru elevi 150718

De aici ne-am îndreptat spre un alt loc celebru-Piața Trafalgar (Trafalgar Square) unde se ridică semeață statuia Lordului Nelson, ridicată pentru a aminti de Bătălia de la Trafalgar (Spania, 21 octombrie 1805), o victorie năvală a britanicilor împotriva lui Napoleon. O piață publică aglomerată și zgomotoasă, însă superbă, cu fântâni arteziene, iar în spate The National Gallery (Galeria Națională de Artă).

Am mai avut ceva timp să ne plimbăm și prin Covent Garden, inițial piață de legume și fructe, iar acum un loc popular pentru cumpărături și un celebru obiectiv turistic al Londrei. Pe lângă magazinele și buticurile în care poți găsi orice, turiștii asistă și la diverse reprezentații de stradă.

2 - tabere engleza cambridge 150718

9 - tabara engleza pentru elevi 150718

Destinația finală cel mai mult așteptată a fost London Eye (sau Ochiul Londrei), o roată gigantică pe malul sudic al Tamisei ridicată pentru a celebra trecerea în noul mileniu. Este cea mai înaltă roată de acest gen din Europa și cea mai populară atracție turistică a Londrei, cu peste 3.75 milioane de vizitatori anual. Are o înălțime de 135 metri și un diametru de 120 metri, iar când a fost deschisă publicului, în anul 2000, a fost cea mai mare roată de acest gen din lume.

7 - tabara internationala anglia 150718

Este o construcție superbă care oferă o imagine panoramică a Londrei. Într-o capsulă pot intra lejer 25 de persoane, este aer condiționat și te simți foarte în siguranță. London Eye se rotește atât de încet încât nici nu simți că urci sau cobori și nu se oprește deloc pentru a urca și coborî din ea. A fost o călătorie foarte intersanta și plăcută!

6 - tabere in strainatate anglia 150718

8 - tabere internationale anglia 150718

Cam acesta a fost periplul nostru prin Londra. Ne-am întors spre seară în campusul Clare College din Cambridge, obosiți și cu poftă pentru o nouă cină delicioasă: plăcintă cu somon și mazăre, burger de pui și salată de rucolă, cartofi fierți și plante aromatice, garnitură de fasole verde și diverse alte salate asortate. La desert am fost răsfățați cu două feluri de prăjituri: de ciocolată și de lămâie cu bezea.  Declarăm mâncarea că fiind foarte bună!

După cină ne-am retras în camere pentru odihnă căci o nouă săptămână ne așteaptă în tabăra din Cambridge.

Urmăriți în continuare jurnalul de tabără!

Mai multe imagini din a opta zi de tabără: Album Facebook Tabără Cambridge

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Cambridge 2018 – ziua 8