Tabără Engleză Cambridge – Ziua 9

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21

Ziua 9 – O nouă săptămână în tabăra de la Clare College

După un weekend încărcat în care ne-am bucurat de cele două excursii în Brighton și Londra, ne-am reluat azi activitățile și cursurile de limba engleză. În weekend unii elevi au plecat acasă după 2 sau 3 săptămâni petrecute în campusul din Clare College iar alții noi, peste 150, au venit să își petreacă  o parte din vară aici. Încă nu am reușit să-i cunoaștem dar o să o facem în zilele acestea. Pentru ei a fost zi de acomodare și integrare în tabără însă noi ne simțim veterani după o săptămână aici :).

4 - tabara engleza cambridge 160718

În prima zi a săptămânii programul e de obicei mai lejer căci se lucrează la orarul noilor activități pentru săptămâna în curs, în care vor fi integrați și noii elevi din campus după ce vor da și ei testul oral de limba engleză. Astfel, azi am avut cursuri de engleză, iar în ceea ce privește activitățile extrașcolare am putut să ne alegem ceea ce am dorit fiecare ( activități sportive – fotbal în parc sau aerobic/dans, creative – confecționare de brățări  sau ` £1 Challenge`- provocarea de a cumpăra cu 1 liră un cadou unui elev nominalizat din grup). Cei care au ales `£1 Challenge` au descoperit fascinați magazinul ` £1 Land` în care toate produsele costă doar 1 liră. Ne place această activitate deoarece este distractiv să cumpărăm tot felul de chilipiruri pentru altcineva și totodată suntem curioși să vedem ce primim noi de la alții.

3 - tabara internationala anglia 160718

1 - tabara engleza anglia 160718

La cursuri unii dintre noi am discutat despre muzică și festivaluri muzicale, alții despre mâncăruri diverse, materia primă din care sunt produse și modul în care le preparăm. Dintr-o discuție în alta, lecțiile au ieșit foarte distractive și interesante datorită schimbului de păreri și experiențe interculturale. Uneori ceea ce e foarte natural și normal pentru unii, poate fi total diferit și poate ciudat pentru alții. Și pentru că tot am vorbit de multiculturalitate, să vedem din ce țări au colegi elevii noștri din tabără. Luca S. are colegi din Chile, Turcia, Italia, Spania și Rusia, iar Dora din China, Vietnam, Franța și Mexic.

10 - tabara internationala cambridge 160718

Prânzul l-am luat în campus, masă caldă pentru cei care au avut cursuri sau prânz la pachet pentru cei care au avut activități (o varietate de sandvișuri – cu pui, ton, brânză și asortate cu diverse salate, câte un fruct, chipsuri și un baton dulce de cereale).

Surprinzător, în toiul verii, unii dintre noi am răcit (Matei și Diana), sau am avut ieri o migrenă (Luca) sau dintr-o dată ne-a lăsat vocea (Mara) și am luat o pauză de la activități ca să ne tratăm și să ne revenim, iar spre sfârșitul zilei am fost cu toții mai bine, iar mâine cu siguranță vom participa la toate activitățile.

Conform programului propus de Diana, liderul de grup, între orele 16-18.30 am ieșit în centrul orașului Cambridge pentru a vizita un nou obiectiv turistic foarte cunoscut – Biserica Sfânta Maria/St. Mary’s Church. Aflat vis-a-vis de King’s College, turnul bisericii oferă o imagine panoramică superbă a orașului Cambridge și o imagine emblematică a King’s College, celebră deja pe toate felicitările, cărțile și hărțile despre Cambridge. Biserica datează din 1205 și este cunoscută și că Biserica Universității datorită asocierii cu Universitatea Cambridge, având  porțile deschize vizitatorilor în fiecare zi.

8 - tabere engleza vara 160718

Au răspuns invitației de a urca în turn Dora, Victoria, Luca A., Sara și Mara și s-au bucurat că au făcut-o deoarece să urci în turn e o provocare interesantă: străbați un culoar circular mic și strâmt, printr-o ușă ce pare a fi pentru piticii din povești, și urci fără oprire peste 100  de trepte trecând și pe lângă camera de unde se trag clopotele și cea în care sunt clopotele. Ajunși în turn priveliștea e superbă și am realizat că a meritat efortul.

5 - tabere engleza cambridge 160718

6 - tabara in strainatate cambridge 160718

Ne-am premiat apoi cu o înghețată siciliană absolut delicioasă de la cea mai bună gelaterie din Cambridge (așa zice lumea), am mai căutat câteva suveniruri și apoi am luat cina: gnocchi cu carne de vită, cu garnitură de cartofi rondele prăjiți sau ratatouille (legume cu sos), o varietate de salate și două feluri de prăjitură la desert (cheesecake cu zmeură sau cu frișcă și caramel) – e imposibil să te abții.

2 - tabere engleza anglia 160718

Seara ne-am petrecut-o în campus, a fost seară de cinema (un film dedicat adolescenților), iar cei care nu au fost interesați de film au petrecut-o jucând tenis de masă cu alți elevi din campus sau socializând. La ora 22.00 toți suntem în camere, la culcare, și nu e de glumă căci în fiecare seară se fac controale, această regulă fiind obligatorie.

9 - tabara pentru elevi anglia 160718

Cam atât avem de povestit despre ziua de luni, a 9-a din excursia noastră.

Nu uitați să citiți și jurnalul de mâine ?!

Mai multe imagini din a noua zi de tabără: Album Facebook Tabără Cambridge

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Cambridge 2018 – ziua 9