Tabără în Străinătate Cambridge – Ziua 10

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21

Ziua 10 – Vizită la Muzeul Fitzwilliam

Mai avem doar 4 zile și se încheie timpul nostru petrecut în tabăra de engleză din Cambridge. Încercăm astfel ca în fiecare zi să profităm de ceea ce ne oferă acest loc.

Astăzi am primit noul orar pentru săptămâna în curs și, pe lângă activitățile și cursurile de limba engleză, observăm pentru această săptămână programat și testul final de engleză și petrecerea de rămas bun. Realizăm astfel că începe numărătoarea inversă a zilelor pe care le vom mai petrece aici….

3 - tabara engleza anglia 170718

Luăm micul dejun până la ora 8.30 (pâine prăjită, șuncă, ouă fierte, unt sau margarină, iaurt, lapte și cereale la alegere, croissant, salată de fructe, ceai sau suc de portocale) și apoi ne grupăm pe activități, conform orarului de marți.

1 - tabara engleza cambridge 170718

Printre activitățile extrașcolare din săptămâna aceasta sunt programate: volei sau fotbal, “Cambridge Quiz” – concurs de întrebări, “Videouri muzicale”, “Desenează-ți țara”, “Ghicește cântecul”, “EF’s got talent”- concurs de talente, “Welcome party” – petrecere de bun venit (pentru cei noi din campus) și o petrecere de rămas bun pentru cei care vor pleca acasă. Sună interesant!

2 - tabere engleza cambridge 170718

5 - tabere in strainatate anglia 170718

Ajunși la cursuri observăm că în unele grupe au intrat elevi noi care au sosit în acest weekend în tabăra din Cambridge, iar unii elevi au plecat acasă sau au fost mutați pe un nivel inferior sau superior de cunoștințe de limba engleză, în funcție de opțiune și de recomandările profesorilor. În ceea ce ne privește, simțim că am progresat la limba engleză, ne-am clarificat unele aspecte de gramatică, ne-am îmbogățit vocabularul și ne-am îmbunătățit pronunția și abilitatea de comunicare orală.

4 - tabere engleza anglia 170718

Toate activitățile de astăzi ne-au plăcut: Cambridge Quiz, Rugby și Re-create a video, dar cea care ni s-a părut cea mai interesantă și solicitantă a fost cea din urmă enumerată. A trebuit ca în două ore să realizăm un video muzical sau despre Cambridge. Grupul nostru a ales să realizeze un video despre Cambridge și în acest sens s-au mobilizat și au luat la pas centrul orașului pentru a face poze noi și filmări. Cu ajutorul unei aplicații elevii au învățat să monteze un video de câteva minute și au avut succes căci au obținut locul II. Bravo! Video-ul îl puteți urmări pe Youtube. Click aici: Link Youtube ?.

6 - tabara in strainatate anglia 170718

După cursuri și activități ni s-a făcut foame, desigur. La prânz astăzi am avut în meniu o plăcintă vegetariană sau friptură cu ananas și coriandru, cu garnitură de cartofi prăjiți, mix de legume sau salată de fasole boabe. Ne declarăm și astăzi mulțumiți de meniu.

Pentru intervalul de timp de după cursuri/activități și activitățile de seară (între orele 16:00 -18.30) liderul de grup ne-a propus vizitarea Muzeului Fitzwilliam, considerat unul dintre cele mai bune muzee mici ale Europei și cel mai faimos muzeu din Cambridge. Face parte din Univesitatea Cambridge, a fost inaugurat în 1816 și nu trebuie să lipsească de pe lista oricărui turist aflat aici. Este un muzeu general, care prezintă atât opere de artă cât și artefacte, ceramică, arme, țesături și manuscrise iar intrarea este gratuită.

7 - tabara internationala cambridge 170718

Muzeul găzduiește o colecție impresionantă de manuscrise cu poezii englezești, porțelanuri, antichități egiptene, grecești și romane, dar și un manuscris iluminat. Galeria excepțională se mândrește cu lucrări semnate și de maeștri impresioniști sau pictori olandezi baroci precum Rembrandt, Van Dyck și Rubens. Au răspuns invitației de a vizita acest muzeu Dora, Victoria și Alicia, ceilalți elevi din grup alegând fie să rămână în campus sau să exploreze singuri orașul.

8 - tabara cambridge 170718

Pentru cină ne-am deplasat la restaurantul la care mâncăm de obicei, Buttery, în incinta colegiului Clare College. Din meniu am putut alege între o rețetă vegetariană (tofu cu sos și legume) sau pui tailandez cu curry, fasole verde, porumb și ardei și garnitură de orez sălbatic sau fasole verde. Majoritatea am ales pui tailandez și ne-a plăcut mult! Nu au lipsit salatele de crudități cât și 2 feluri de prăjitură la desert (cheesecake cu fructe sau plăcintă cu fructe).

Seara ne-am distrat în campus, a fost din nou mare petrecere dată în cinstea noilor veniți în tabără, și nu numai. De data aceasta a fost `White Neon Party` și toți am purtat tricouri albe (am putut să alegem tricoul alb inscripționat cu EF) și ne-am pictat pe față cu culori fluorescente (pozele vorbesc de la sine…). Cei care nu au dorit să fie la petrecere, și-au petrecut seara în campus jucând tenis, board games sau socializând.

11 - tabara anglia

12 - tabara anglia 170718

13 - tabara internationala anglia 170718

14 - tabere internationale cambridge 170718

Ne bucurăm că ați citit și jurnalul de astăzi și nu uitați să ne urmăriți și mâine :)!

Mai multe imagini ziua zece a taberei: Album Facebook Tabără Cambridge

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Cambridge 2018 – ziua 10