Tabără în Străinătate Cambridge – Ziua 11

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21

Ziua 11 – O zi obișnuită în tabără

Cu siguranță cei care urmăriți jurnalul nostru de tabără v-ați familiarizat cu modul în care ne petrecem zilele la Clare College, cu mersul lucrurilor aici și aveți o imagine bine conturată despre cum e să fii elev în tabăra de engleză  EF Cambridge.

Pentru că timpul se scurge repede și imediat ne vom face bagajele să ne întoarcem acasă, ne împărțim bine orele astfel încât să reușim să facem cât mai mult din ceea ce ne mai dorim în Cambridge.

6 - tabere internationale cambridge 180718

Astăzi am putea spune ca a fost o zi obișnuită, petrecută conform programului organizat de EF: între 7:45 – 8.30 prilej de socializare la prima oră, la micul dejun (am avut croissante cu și fără ciocolată, 2 feluri de șuncă, oua fierte, roșii, castraveți, 2 feluri de iaurt – simplu sau cu fructe, brânză, mai multe tipuri de cereale, lapte, ceai, suc de mere sau de portocale).

După micul dejun, liderii de activități ne așteptau deja în curte pentru a ne prelua și a merge împreună la activitățile personalizate pe grupe. Unii dintre noi am avut azi volei în parc, Cambridge quiz în curtea din campus, „Draw your country”/”Desenează-ți țara” sau „Re-create a music video”/”Recreează un video muzical”. După cum v-ați dat seama, activitățile se organizează prin rotație în cursul unei săptămâni astfel încât toți elevii din campus să poată participa la ele.

1 - tabara cambridge 180718

4 - tabere engleza cambridge 180718

10 - tabara pentru elevi anglia

De cursurile de engleză elevii s-au declarat foarte mulțumiți, învață și în același timp se distrează în cadrul orelor, iar gramatica pare altfel, mai ușor de abordat decât până acum. La adresa elevilor din România am primit și astăzi doar cuvinte de laudă din partea profesorilor. Un alt aspect diferit la orele de curs față de cursurile de acasă este mediul internațional. Spre exemplu, Andrei are colegi din Chile, Argentina, Elveția, Franța, Spania, Vietnam, China. Mâine vom avea și testul final, pe baza căruia se vor elibera certificatele de curs.

5 - tabara internationala cambridge 180718

Astăzi am luat și prânzul și cina în campus, ceea ce ne place căci totul pare un mare picnic și toți elevii pot mânca unde doresc (stând pe jos, la masă sau în picioare și în același timp au ocazia să socializeze).

La prânz, în meniu au fost chiftele de vită în sos de roșii cu garnitură de orez și broccoli, iar pentru cei care doreau opțiune vegetariană – falafel cu sos de roșii. Nu au lipsit fructele (pepene roșu și galben). Cina a fost un adevărat ospăț în stil italienesc – seară italienească, cu paste desigur: la alegere penne cu brânză feta, măsline negre și sos pesto de busuioc sau gnocchi cu pui în sos de roșii. Vegetarienii au putut alege gnocchi în sos de roșii cu zucchini și salate de crudități. La desert ne-am răcorit cu înghețată.

3 - tabara engleza cambridge 180718

În pauza dintre cursuri și cină (16 – 18:30), liderul de grup a propus o vizită la Muzeul Sedgwick – Museum of Earth Science (muzeu de geologie), fiind urmată de o scurtă vizită la celebra ciocolaterie din Cambridge, numită Fudge Kitchen (cu siguranță nu găsim așa ceva acasă).

Muzeul Sedgwick, renovat în anul 2018, se laudă cu o impresionantă colecție internațională de fosile, de la pești primitivi la reptile și mamuți și adăpostește de asemenea cea mai veche colecție geologică a Marii Britanii, cea a Dr. John Woodward (1665-1728). Deși este un muzeu interesant, în topul atracțiilor turistice din Cambrige, această propunere nu a strârnit interesul elevilor, astfel că grupul nostru a optat pentru timp liber în oraș.

Ciocolata a fost totuși mai ademenitoare și am vizitat Fudge Kitchen cu Dora și Victoria. Este un magazin de ciocolată inedit în care poți vedea cum se face această ciocolată celebră, iar personalul de acolo, foarte sociabil, ne-a explicat care sunt uneltele folosite și cum fac ciocolata (se fierb ingredientele într-un vas mare, într-un cuptor special și apoi toată compoziția se întinde pe o masă mare de marmură care dă ciocolatei temperatura optimă la care poate fi tăiată. Se taie în bucăți mari și groase). Am gustat aici ciocolata cu sare de mare (e dulce și puțin sărată), care e preferata clienților. Există însă o varietate de alte rețete (ciocolată belgiana, ciocolată albă, neagră, cicolată cu caramel, etc).  Ciocolata Fudge Kitchen este și un excelent suvenir pentru cei dragi.

7 - tabara anglia 180718

Chiar dacă nu am mai mers la muzeu, am descoperit o mică galerie de artă încărcată pe trei etaje de o mulțime de obiecte de artă, opere ale artiștilor britanici contemporani și nu numai (tablouri, ceasuri, cermică, sculpturi și bijuterii). Ni s-a părut un loc inedit, foarte colorat și diversificat datorită multitudinii de obiecte expuse. Victoria și Dora au descoperit acest loc și au fost foarte încântate că l-am vizitat.

9 - tabara de vara anglia 180817

În campusul Clare College, activitatea din această seară a avut legătură cu muzica – „Guess the song”/”Ghicește cântecul”: împărțiți pe echipe, elevii trebuiau să identifice cât mai multe melodii pe care liderii EF le propuneau. A fost distractiv, dar printre elevii din grupul nostru nu au fost prea mulți melomani, astfel încât și-au petrecut seara interacționând cu prietenii internaționali din campus. E de înțeles, mai avem doar 3 seri și ne despărțim de prietenii pe care ni i-am făcut aici.

8 - tabere anglia 180718

2 - tabere cambridge 180718

Mâine ne așteaptă o zi cu mai multă adrenalină (testul final de engleză, dar și călătoria cu barca pe Râul Cam). Urmăriți și jurnalul de mâine!

Mai multe imagini din a 11-a zi a taberei: Album Facebook Tabără Cambridge

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Cambridge 2018 – ziua 11