Tabără în Străinătate Cambridge – Ziua 4

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21

Ziua 4 – Se leagă prietenii

Nu știu exact de cât timp avem nevoie pentru a ne face prieteni noi, dar în a patra zi a taberei din Cambridge am simțit ceva nou, diferit, o schimbare în atmosfera din tabără, iar la sfârșitul zilei am realizat că era vorba despre prietenie și modul în care elevii au început să relaționeze. Se simte în întreaga tabără, atât în relațiile dintre elevi, cât și dintre aceștia și echipa EF/profesori.

2 tabara internationala anglia 110718

Am început ziua cu micul dejun, însă fără să ne mai întrebăm ce, cum, și unde vom face ceea ce avem inclus în program? Știm deja cum funcționează lucrurile la Clare College. Am luat rapid micul dejun (the typically British one – ham, eggs, cheese, vegetables, cereals, fresh juice, croissants) și am început cu nerăbdare a doua zi de cursuri de engleză și activități extracuriculare de ex. `Discover Cambridge`s Colleges` și `EF Dance`. Elevii au avut și azi aceiași profesori de engleză și și-au dezvoltat abilitățile de comunicare în diverse activități interactive, dar și de gramatică, vocabular, citire și ascultare. Toți sunt încântați de ceea ce fac la ore, iar profesorii  sunt surprinși în mod plăcut de felul în care românii vorbesc engleză.

4 tabara internationala anglia 110718

Pentru cei care au avut activități extracuriculare, `vânătoarea` de colegii în Cambridge a fost o ocazie mult așteptată de a cutreiera  orașul și de a cunoaște celebrele colegii din Cambridge (nu știau că sunt atâtea!). A fost în același timp și un bun exercițiu de organizare și de lucru în echipă: împărțiți în grupe fiecare cu un nume al ei (un grup și-a spus spre exemplu `Cambridge Hunters`) trebuiau să găsească în 2 ore cât mai multe colegii și să își facă o poză de grup în față lor. Astfel au găsit 7, printre care: St. John`s College, Trinity College, Clare College, King’s College, Gonville and Caius College, Magdalen College, Sidney Sussex College. Alții au fost însă mai rapizi și au găsit 12 colegii… ☹. Asta e! Câștigăm data viitoare.

1 tabara internationala cambridge 110718

La EF Dance, pe muzică de dans foarte antrenantă elevii au învățat dansul EF și alte dansuri de grup, astfel încât la sfârșit echipa care învățase dansul cel mai bine și cu cea mai bună sincronizare era declarată câștigatoare. Pe așa ritmuri, am făcut fitness nu glumă ?!

5 tabara internationala anglia 110718

Prânzul s-a servit ca de obicei la cantina din campus (mâncare caldă), în meniul de azi fiind pește și garnitură de orez, morcovi rondele și salată de couscous iar pentru vegetarieni chifteluțe vegetariene cu sos salsa. Totul a fost delicios.

3 tabara internationala anglia 110718

După activități unii s-au relaxat în campus, iar unii dintre noi am ieșit în oraș la o super pizza italiană (la Franco Manca), cea mai bună pizzerie italiană din Cambridge și așa a și fost. Acolo am avut ocazia să ne exersăm engleza plasând comanda, cerând nota și discutând cu chelnerul care, aflând că suntem acolo în tabăra de engleză, ne-a provocat la conversație. La întoarcerea în campus, pregătirile pentru cină erau în toi: o tigaie imensă (wok) în curtea campusului în care se gătea o mâncare asiatică (pui cu legume și tăiței lați). Woow! Arăta așa de bine încât am încercat o porție chiar și după pizza ?.

6 tabara internationala anglia 110718

7 tabara internationala anglia 110718

Am avut și salată de crudități și varianta vegetariană a meniului asiatic, iar la desert 2 feluri de înghețată. Super cina, super atmosfera în campus! Cel mai mare picnic la care am fost vreodată!

8 tabara internationala anglia 110718

9 tabara internationala anglia 110718

Și credeți că după toate astea ne-am dus la somn? Nuuu! La ora 7:30 au început activitățile de seară: pentru microbiști un mare meci – Anglia vs. Croația, iar pentru iubitorii de muzică, karaoke. La această activitate opțională de seară a fost un show adevărat (se vede în poze și în video)! Toate cântecele posibile le-au cântat și le-au cântat atât de bine încât unii ar putea să participe la un concurs de talente. Vom vedea săptămâna viitoare, când școala a pregătit tocmai un astfel de concurs. (Video Karaoke 1)

10 tabara internationala anglia 110718

11 tabara internationala anglia 110718

Atmosfera și muzica au fost atât de antrenante încât 2 fotbaliști de performanță din Mexic (gemenii Manuel și Adrian) au plecat de la meciul de fotbal și s-au înscris la karaoke… iar serenada lor în spaniolă a fost un spectacol total! După ce copiii au trecut peste inhibiția de a cânta în fața unui public, s-au înscris parcă tot mai ușor la microfon. Desigur, unii au mai falsat, alții au cântat perfect, dar avem mai mulți prieteni acum, important este că ne-am distrat! (Video Karaoke 2)

12 tabara internationala anglia 110718

13 tabara internationala anglia 110718

Așa s-a încheiat încă o zi excelentă în tabăra din Cambridge. Urmăriți jurnalul de tabără pentru următoarele activități!

Mai multe imagini din ziua a 4-a de tabără aici: Album Facebook Tabără Cambridge

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Cambridge 2018 – ziua 4