Tabără în Străinătate Cambridge – Ziua 5

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21

Ziua 5 – Ambasadori EF

A trecut deja și a cincea zi din tabăra din Cambridge?! Se pare că DA. Timpul trece foarte repede aici cu atâtea activități zilnice: cursuri de dimineață și activități după-amiază sau invers, iar apoi activitățile de seară care implică tot campusul cu scopul precis de a ne simți bine, de a ne face prieteni noi și de a socializa în engleză.

5 - tabara internationala anglia 120718

4 - tabere internationale cambridge 120718

Imediat după micul dejun elevii s-au îndreptat spre sălile de curs sau și-au găsit locul în grupul de activități în care au fost repartizați (bowling, rugby, £1 Challenge, punting – plimbare cu barca pe râul Cam).  Aceste activități se desfășoară în afara campusului Clare College și ne deplasăm pe jos până acolo, bucurându-ne de plimbare printr-un oraș cochet și valoros cum e Cambridge. Așa cum poate știți deja, elevii sunt împărțiți în mai multe grupe de studiu și alături de colegii din grupa lor de studiu participă la aceste activități sub supravegherea liderului de activități de la EF. Mai multe grupe de elevi au activități concomitent, iar ele pot să fie în părți diferite ale orașului.

8 - tabara englez anglia 120718

Se pare că cea mai mare provocare a fost punting deoarece elevii au învățat cum să vâslească (de fapt, cum să împingă barca sau puntul) pentru a  meargă cu barca pe râul Cam. Nu a fost așa ușor cum pare, însă a fost foarte distractiv și cu ocazia aceasta am admirat o parte din celebrele colegii și internate din Cambridge, aflate pe malul râului Cam. Am văzut și cel mai vechi internat unde sunt cazați cei mai buni studenți din Cambridge.

3 - tabara internationala cambridge 120718

Printre alte activități amintim și Bracelet Making (confecționarea de brățări) și modelare în lut, ateliere de creativitate concepute pentru a dezvoltă, pe lângă abilitățile de comunicare în engleză, și cele de lucru în echipă, de comunicare și dexteritatea.  Confecționarea de brățări i-a pus puțin în dificultate pe băieți ?, dar s-au descurcat cu explicații și indicații în engleză iar la final brățările au fost păstrate sau oferite cadou liderilor de activități. Bravo, băieți!

7 - tabere engleza anglia 120718

 

La cursurile de engleză au învățat atât folosind manualul EF, cât și prin exerciții de comunicare propuse de profesori. De exemplu, într-una din grupe elevii au conceput logo-ul și afișul pentru un eveniment muzical. Matei a fost felicitat de către profesoară, iar posterul conceput de el a rămas la ei ca amintire.

1 - tabara engleza cambridge 120718

O noutate în cursul zilei de azi a fost autobuzul roz pe care l-am găsit în campus după ce am luat prânzul. WOW, era autobuzul EF pe care unii dintre noi îl văzusem pe internet! A adus în campus ambasadori EF, care ne-au explicat și nouă ce înseamnă să programul EF Ambassador, ne-au explicat beneficiile și așa unii dintre noi ne-am înscris pentru a primi mai multe informații. Programul `Take a Gap Year` ne oferă șansa de a studia în străinătate cu EF timp de 6, 9 sau 11 luni pentru a deveni fluenți în engleză sau germană, spaniolă, franceză. 93% din elevii care și-au luat un an sabatic pentru a studia cu EF au declarat că i-a ajutat să-și dezvolte abilitățile de comunicare și personale. Am primit brățări inscripționate cu EF, ochelari de soare, diverse alte gadget-uri, iar recompensa cea mare a fost un rucsac EF.

11 - tabara engleza in strainatate 120718

2 - tabere engleza cambridge 120718

Elevii au declarat și azi că prânzul și cina sunt deliciose. La prânz au avut tortelinii cu ricotta și spanac sau carne de porc cu garnitură de cartofi copți și/sau porumb și o salată cu morcov, țelină și maioneză. La desert brioșe cu caramel. Cina i-a încântat și mai mult pe cei care au servit-o în campus (somon cu cartofi prăjiți), dar unii au dorit să  mănânce în oraș și au savurat pizza de la restaurantul Franco Manca.

6 - tabere internationale anglia 120718

Seara am avut timp să ieșim puțin și în oraș la cumpărături, și, revenind în campus, unii au participat la activitatea din campus oferită de EF (Night Quiz – concurs de întrebări de cultură generală din mai multe domenii). Nu au participat foarte mulți, dar a fost distractiv ?. Echipa formată din Dora, Victoria și Matei s-a evidențiat în cadrul concursului și s-a și distrat.

12 - tabere engleza in strainatate 120718

Cam atât din ziua 5 în Cambridge ?. Urmăriți-ne și în jurnalul de mâine, iar pentru mai multe poze vizualizați a 5-a zi de tabără aici: Album Facebook Tabără Cambridge

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Cambridge 2018 – ziua 5