Tabără în Străinătate Cambridge – Ziua 6

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21

Ziua 6 – Întâlnire cu studenți de la Cambridge și Oxford

Încă o zi plină de activități și de lucruri noi a trecut în tabăra din Cambridge. Suntem obișnuiți acum cu mersul lucrurilor aici și cu rutina zilnică plăcută: dimineața gata-gata de micul dejun, apoi ne grupăm pe activități conform programului sau mergem în clase pentru cursuri. Toți profesorii de la clasă sunt extraordinari, s-a format deja o legătură între colegii de clasă și fiecare își cunoaște nivelul de engleză, așadar observăm progesul din ultimele zile și comunicăm tot mai bine… Cursurile sunt plăcute, profesorii ne cunosc mai bine acum, ne plac colegii și orele de curs.  Și pentru că tot veni vorba de colegii din grupa de studiu, Matei ne-a spus că are colegi din Ungaria, Vietnam, Cehia, China, Elveția și Belgia, iar Alicia are colegi din Elveția, Islanda și Mexic. Nu sunt mai mult de trei elevi români în fiecare grupă de studiu, iar numărul maxim de elevi într-o grupă este de 15.

1 - tabara engleza cambridge 130718

La prânz ne place să avem și packed lunch, căci putem mânca în curte, în grup cu alți elevi internaționali, ca la picnic, fiind un prilej extraordinar pentru socializare în limba engleză. Cei care au cursuri de dimineață iau o masă caldă, iar cei care au activități extrașcolare iau prânzul la pachet / packed lunch (Ieri am putut alege paste, salată sau sandwich cu brânză, șuncă sau ton).

3 - tabara engleza in strainatate 130718

Printre activitățile de ieri s-au numărat: Bowling, Discover Cambridge’s Colleges, Rugby și 1 pound challenge. Elevii participă la aceste activități extrașcolare prin rotație, astfel încât la sfârșitul unei săptămâni toți vor fi participat la toate + cursurile de engleză.

Începe să ne placă tot mai mult aici: activitățile, profesorii, mâncarea (deja unii elevi chiar insistă să luăm masa oferită de campus căci e foarte bună și nu are rost să mai ieșim în oraș). La prânz ieri am avut pește cu garnitură de cartofi prăjiți și mazăre (fish and chips- so typically British), pepene roșu și galben, iar ca variantă vegetariană – paste. Ne-a plăcut ?!

2 - tabere engleza cambridge 130718

Știm deja destul de bine centrul orașului și am căzut de acord ca în fiecare zi după activități, între orele 16 – 18.30 să ieșim în centrul vechi al orașului pentru a avea șansa să îl explorăm cum ne dorim: vizitând colegiile din Cambridge și alte obiective turistice alături de lider sau în căutare de bunătățuri, suveniruri și alte cumpărături.

4 - tabere engleza in strainatate 130718

 5 - tabara engleza anglia 130718

Obiectivul turistic important pe care l-am propus ieri, ca lider de grup, a fost o vizită la celebrul Saint John’s College, fermecător și cu o arhitectură superbă. Fondat în 1511, printre absolvenții lui de-a lungul timpului s-au numărat 10 laureați ai premiului Nobel, 7 prim-miniștri și 13 arhiepiscopi din diverse țări, prințul William al Marii Britanii, dar și 3 sfinți. Wow! Și pozele spun mult, însă vizita acolo e impresionantă! Adolescenți fiind, s-au lăsat ieri duși de valul atrăgătoarelor magazine și gelaterii din Cambridge, căci toți elevii au optat pentru acestea în locul vizitei la St. John’s College. Data viitoare sper să-i convingă King’s College ?!

6 - tabere engleza anglia 130718

Cina am luat-o împreună la restaurantul de la Clare College, iar în această seară am avut de ales: musaca de vinete, orez  cu unt sau cu curry, chilli con carne, și o delicioasă prăjitură la desert.

8 - tabere anglia 130718

Surpriza plăcută a fost că după cină am întâlnit un grup de studenți de la Cambridge și Oxford care au fost foarte amabili și sociabili (originari din Egipt și Arabia Saudită). Aceștia au făcut poze cu noi și s-au oferit să ne dea câteva idei despre cum e să fii student la Cambridge și cum să te înscri la universitate aici. Au confirmat că “nu e ușor să fii student în Cambridge, dar e foarte frumos!”. A fost o întâlnire care ne-a inspirat și cine știe, poate într-o zi vom da și noi altora câteva idei despre cum e să fii student în Cambridge.

7 - tabara anglia 130718

Seara în campus a fost organizată o petrecere de rămas bun pentru elevii care mâine își încheie șederea la Cambridge Clare College. Elevi din toată lumea vin aici, fie individual, fie ca parte a unui grup și petrec două, trei, patru sau chiar mai multe săptămâni. Cei care au participat la petrecere s-au distrat de minune, alții însă au optat pentru o seară de socializare sau odihnă după o zi întreagă.

9 - tabara internationala anglia 130718

10 - tabara internationala cambridge 130718

Mâine va fi o nouă zi frumoasă: excursie în în Brighton, numit și London-By-The-Sea, iar vremea este din nou de partea noastră, anunțându-se soare.

Urmăriți-ne și mâine pentru noi aventuri!

Mai multe imagini din a șasea zi de tabără: Album Facebook Tabără Cambridge

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Cambridge 2018 – ziua 6