Tabără Internațională Cambridge – Ziua 1

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21

Ziua 1 – A început tabăra de limba engleză din Cambridge!

Duminică dis-de-dimineață, entuziasmați și pregătiți de o nouă tabără, ne-am întâlnit cu toții pe Aeroportul Otopeni pentru a ne organiza plecarea spre destinația unde se va desfășura tabăra, Cambridge.

1 - tabara in strainatate anglia 080718

Întâlnirea a fost una matinală, iar până la ora 5:30 toți participanții au sosit în aeroport. Călătorind din toate colțurile țării, unii dintre ei au preferat să se cazeze peste noapte la un hotel din apropiere. Aeroportul era foarte aglomerat, acesta fiind și motivul pentru care întâlnirea din aeroport a avut loc cu 3 ore înaintea decolării.  Am reușit să ne adunăm destul de repede, elevii și părinții fiind foarte entuziasmați ca această călătorie să înceapă.

2 - tabara engleza cambridge 080718

Cu toții am purtat o conversație despre regulile școlii și căminului EF unde ne vom petrece o bună parte din vreme, despre dorințe și așteptări legate de această tabără și despre faptul că trebuie să existe multă comunicare între însoțitor și elevi, astfel încât să putem să ne asigurăm că activităţile din această tabără vor fi cât mai pe placul tuturor. Apoi au început procedurile de îmbarcare, copiii lăsându-și, în prima fază, bagajele la biroul de check-in. Ulterior, după ce ne-am luat rămas bun de la părinți sau de la cei dragi, ne-am îndreptat către controlul de securitate, unde totul a decurs fără probleme, iar în scurt timp, ne aflam în fața porților unde avionul era pregătit pentru decolare.

3 - tabara engleza 080718

Deși am plecat cu o întârziere de 25 de minute, aceasta a fost recuperată pe durata călătoriei, astfel că la ora 10 aterizam entuziasmați pe aeroportul din Londra. Zborul a fost lin și ne-am relaxat timp de 3 ore povestind, ascultând muzică și dormind.

Odată sosiți în Londra, am efectuat formalitățile vamale și am recuperat bagajele, urmând să ne întâlnim cu transferul ce avea să ne ducă la destinația noastră. Drumul nu a fost foarte aglomerat, astfel că peste 1 oră și 45 de minute soseam la Cambridge Clare College. Era o vreme însorită, Anglia fiind învăluită de un front atmosferic foarte cald și foarte neobișnuit pentru ei, cu temperaturi ce ajung și la 30 de grade.

7 - tabara internationala 080718

10 - tabara cambridge 080718

Angajații școlii ne-au primit cu mult entuziasm! Ne-au fost atribuite camerele și prezentate regulile campusului.  La sosire am primit și un pachețel de mâncare (sandviș cu cașcaval sau ton, o banană, o sticlă de apă, o pungă de chipsuri sau o ciocolată).

4 - tabara in strainatate 080718

La ora 17:30 s-a dat strigarea pentru cină, unde am avut la fel principal pulpă de pui umplută sau ruladă de legume la tavă (pentru vegetarieni), cu broccoli sau cartofi piure, salată couscous, iar la desert toffee cheesecake sau tartă. Delicios! Pe drumul spre cantină, am putut admira câteva clădiri reprezentative pentru oraș Trinity College, St.John Church și bineînțeles că nu am ratat ocazia de a face câteva fotografii pe Trinity Street și lângă râul Cam. Copiii sunt foarte încântați că suntem atât de aproape de centru, campusul școlii fiind la câteva minute de mers pe jos de centrul orașului!

5 - tabara anglia 080718

6 - tabara engleza in strainatate 080718

După cină, ne-am întors în campus, și spre încântarea noastră, acesta se umpluse de elevi internaționali, astăzi fiind cea mai aglomerată zi de primire din întreg sezonul pentru școala EF Clare College. Avantajul nostru fiind acela că în campus sunt foarte mulți elevi, având așadar ocazia să ne facem noi prieteni la tot pasul. Mara a jucat tenis de masă demonstrându-le băieților că se pricepe la fel de bine ca ei, în timp ce restul elevilor au socializat în spațiile comune din campus.

8 - tabara engleza anglia 080718

9 - tabara engleza pentru elevi 080718

La ora 22 toată lumea era în camere. A fost o zi lungă, iar mâine dis-de-dimineață intrăm în programul școlii, astfel că trebuie să fim foarte odihniți.

Reveniți și mâine pentru jurnal!

Mai multe imagini din tabăra de engleză de la Cambridge aici: Album Facebook Tabără Cambridge

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Cambridge 2018 – ziua 1