Tabără Internațională Cambridge – Ziua 12

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21

Ziua 12 – Plimbare cu barca prin orașul universităților

Deși v-ați aștepta poate ca, după atâtea zile în Cambridge programul nostru să fie mai lejer, ziua de joi, a 12-a din tabăra noastră în Cambridge s-a dovedit a fi plină de activități.

1 - tabara engleza cambridge 190718

2 - tabere engleza cambridge 190718

De dimineață vorbeam deja între noi despre testul final pe care urma să îl dăm astăzi și ne întrebam oare cum va fi. După micul dejun am intrat în cursuri și activități conform programului (de ex. volei în parc sau „Draw your country”). Elevii au încercat să își ilustreze cât mai bine țara și au făcut niște desene reușite pe care la finalul activității le-au prezentat în engleză și au încercat să-i convingă pe colegii de grup să le viziteze țara.

4 - tabere engleza anglia 190718

După prima serie de cursuri și activități, între 11:35 și 12:45 am susținut testul de final de curs. Am avut 70 de întrebări, stucturate pe exerciții de ascultare, vocabular și gramatică și citirea unui text (reading comprehension). Nu ni s-a părut extraordinar de dificil și am încercat să răspundem la cât mai multe dintre întrebări. Suntem curioși privind rezultatele, pe care le vom afla mâine când vom primi și diplomele.

3 - tabara engleza anglia 190718

Cel mai așteptat moment al zilei a fost însă plimbarea cu barca pe râul Cam. Am avut rezervare făcută cu o zi înainte deoarece în perioada aceasta este foarte aglomerat, iar prin EF School am obținut și un preț mai bun pentru bilet (10 lire/pers. în loc de 15/17 lire). Am avut și ghid care ne-a dat informații interesante despre Cambridge.

5 - tabara cambridge 190718

Faimos în întreaga lume pentru universitatea cu același nume, orașul Cambridge se mândrește cu cea mai mare concentrație de clădiri istorice perfect prezervate din Anglia. Majoritatea splendorilor arhitecturale se află în jurul celor 31 de facultăți ce aparțin Universității Cambridge, fiecare cu propria istorie fascinantă.

Punting (plimbare cu barca) pe râul Cam este o experiență de neratat și nu se poate să vizitezi Cambridge fără să faci o plimbare relaxantă cu barca și să te bucuri astfel de priveliștea oferită de râul pe al cărui mal se pot vedea atât unele dintre universitățile și clădirile istorice din oraș, cât și frumoase și celebre poduri.

Râul de peste 64 de kilometri trece prin mijlocul orașului și oferă peisaje superbe fiind un loc popular pentru plimbări, restaurante, locuri pentru turiști și familii.

14 - tabara engleza vara anglia 190718

13 - tabara in strainatate pentru elevi 190718

În Cambridge se simte într-adevăr atmosfera de studii superioare la cel mai înalt nivel, King’s College, Trinity College, St.John`s College, Queen’s College, Clare College și nu numai având porțile deschise pentru cei mai buni studenți din lume. De pe râul Cam am văzut și internatul unde sunt cazați cei mai buni studenți din Cambridge (cu doar 400 lire/lună).

9 - tabara engleza in strainatate anglia 190718

De asemenea, am trecut pe sub frumoasele poduri care fac punte între fiecare colegiu și grădinile din spate, peste râul Cam: Podul suspinelor (Bridge of Sights) de la St. John`s College (numit după cel din Veneția care, chipurile, era ultima priveliște pe care o vedeau întemnițatii în drum spre palatul dogelui). În prezent podul face aluzie la suspinele studenților din Cambridge în perioada examenelor ?; Mathematical Bridge traversează râul Cam spre minunatele grădini ale Colegiului Reginei/Queen`s College. Este un pod din lemn care a primit acest nume deoarece a fost construit fără cuie, astfel că stabilitatea sa se datorează unor calcule meticuloase. Se spune că a fost construit de Newton după o complexă problemă de matematică.

7 - tabara anglia 190718

6 - tabere cambridge 190718

Cel mai vechi colegiu din Cambridge, și cel mai mic, este Colegiul Peterhouse, înființat în 1284 dar poate cea mai cunoscută clădire din Cambridge este King’s College și King’s College Chapel-a început să fie construită în 1446 la porunca regelui Henric VI dar lucrările au fost încheiate în 1515 în timpul domniei regelui Henric VII.

8 - tabere anglia 190718

Orașul universitar Cambridge atrage studenți de aproape 800 de ani și este un oraș englezesc tipic, superb. Din Capela King`s College se transmite la televizor în fiecare an slujba de Crăciun. Sperăm că v-am convins că plimbarea pe râul Cam a fost foarte plăcută și interesantă și că nu o veți rata dacă veți vizita Cambridge.

După această plimbare am sărbătorit-o pe Victoria, colega noastră de grup care azi a împlinit 16 ani și ne-am răsfățat cu delicioase prăjituri de la Patiseria Valerie.

12 - tabere engleza pentru elevi anglia 190718

La întoarcerea în campus era mare forfotă căci se făceau pregătiri pentru evenimentul de seară `EF’s got Talent`. Oricine care avea un talent deosebit și pe care a dorit să îl etaleze, s-a putut înscrie în concurs: dans, cântece și demonstrații cu mingea au fost doar unele dintre momentele care ne-au ținut implicați la maxim și ne-au binedispus.

11 - tabere internationale cambridge 190718

10 - tabara internationala cambridge 190718

Și uite așa am petrecut încă o zi frumoasă în tabăra din Cambridge, iar noi, grupul din România, ne-am dat seama că am dori să mai rămânem încă o săptămână.

Urmăriți-ne și mâine în jurnalul de tabără. Mâine vom avea festivitatea de absolvire a cursurilor.

Mai multe imagini din a 12-a zi a taberei: Album Facebook Tabără Cambridge

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Cambridge 2018 – ziua 12