Tabără Internațională Cambridge – Ziua 3

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21

Ziua 3 – Am început cursurile de engleză

Nu am niciun dubiu că sunteți curioși să aflați cum ne-am petrecut și a treia zi în tabăra de engleză din Cambridge. Ei bine, pe zi ce trece ne crește entuziasmul în campus (500 de elevi suntem în prezent), iar cei de le EF chiar știu cum să ne țină țină antrenați în activitățile caracteristice taberei.

2 tabara internationala copii anglia 100718

Deja ne-am intrat în ritm, funcționăm tot mai bine pe fusul orar din Anglia, ne trezim devreme pentru micul dejun și fără a fi morocănoși de somn ne aliniem la rând să ajungem să luăm micul dejun. Azi am avut tot un mic dejun clasic (șuncă, cașcaval, unt, ouă fierte, legume, croissante, gem, miere și mai multe feluri de cereale, suc de mere sau de portocale). Foarte ok!

1 tabara internationala copii anglia 100718

N-am zăbovit prea mult la masă, căci azi am început cursurile de engleză și activitățile sportive/extrașcolare și a trebuit să ne găsim fiecare grupa în care am fost repartizați și sălile de curs.

Elevii au fost repartizați în grupe în funcție de nivelul de cunostințe de limba engleză, iar materialele de curs au fost diferite pentru fiecare nivel. Ne-am cunoscut mai bine profesorii de engleză (sunt super buni!) și am avut ocazia să comunicăm mai mult cu elevii internaționali în activități de comunicare și dezbateri pe diverse teme. Profesorii ne confirmă că elevii din România vorbesc foarte bine engleză și, dacă simțim că grupa în care am fost repartizați nu e cea potrivită, ne putem muta la un nivel de limbă mai avansat sau mai scăzut.

3 tabara internationala copii anglia 100718

4 tabara internationala copii anglia 100718

O parte dintre elevi au avut cursuri de dimineață, timp în care ceilalți au avut activități sportive (de ex. fotbal și jocuri în parc sau bowling), iar după prânz orarul a fost inversat – cei care au avut activități sportive dimineață au intrat la cursurile de engleză.

9 tabara engleza cambridge 100718

Până la pauza de prânz timpul a trecut foarte repede, iar de la cursurile de engleză copiii au ieșit entuziasmați și energici, cu manuale de engleză special concepute de EF. Toți au fost foarte mulțumiți de modul în care s-au desfășurat orele de engleză și au apreciat în mod deosebit profesorii și faptul că lecțiile sunt interactive și axate pe conversație.

 

5 tabara internationala copii anglia 100718

Prânzul a fost încă un motiv în plus de satisfacție căci toți adolescenții din generațiile actuale de pretutindeni sunt mari amatori de hamburgeri… iar cei de la EF azi i-au primit în “ediția” mai sănătoasă, cu carne de miel, fără sosuri artificiale și cu cartofi la cuptor. Desigur, au putut alege și un meniu vegetarian (plăcintă cu spanac și mâncare de legume – ratatouille ca garnitură pentru cartofii la cuptor, cât și paste cu legume). Cred că este lesne de înțeles ce a preferat majoritatea :)… Știm că dulciurile trebuie consumate cu moderație, dar prăjiturile de la EF sunt delicioase, prezente la prânz și la cină. Ne abținem cât putem :)!

6 tabara internationala copii anglia 100718

Cu diversitatea de activități zilnice școala reușește să ne țină în spațiile comune ale campusului, aproape toată ziua, împărțindu-ne timpul între sălile de clasă, saloanele pentru elevi sau curtea superbă unde ne petrecem de regulă și timpul liber, fiind locul ideal pentru socializare. Cina am luat-o ca de obicei la ora 18: risotto cu unt la meniul vegetarian și piept de pui în stil marocan, cu legume și sos salsa sau couscous. S-a adăugat și salata de crudități, iar la desert o plăcintă delicioasă cu smochine și fistic.

8 tabara in strainatate anglia 100718

Învățăm, învățăm, dar “cireașa de pe tort” a zilei a fost petrecerea EF din clubul Kuda: muzică suuuper bună de disco și spumă peste tot, deci e posibil să fi rezolvat cu succes orice eventuale probleme de comunicare. Pozele și video-ul vorbesc de la sine… :). Weeee PAAARTYYYYY! Elevii care au participat la petrecere s-au distrat copios iar pauzele de la dans au fost foarte scurte și foarte rare. Sara, Alicia, cei doi Luca și Andrei au ales să rămână în campus pe perioada petrecerii, activitățile de seară fiind opționale însă recomandate, mai ales când e vorba de activități în afara campusului, acestea de regulă fiind foarte distractive și menite să înlăture barierele de comunicare dintre elevi. Totuși, cei 5 s-au relaxat în campus și s-au odihnit, având și aici ocazia de a întâlni alți elevi internaționali cu care au putut petrece timpul.

7 tabara internationala copii anglia 100718

10 tabere engleza cambridge 100718

Urmăriți-ne în jurnalul de tabără și în ziua următoare!

Mai multe imagini din tabăra de engleză de la Cambridge aici: Album Facebook Tabără Cambridge

Puteți viziona și filmări de la petrecere: Video I și Video II

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Cambridge 2018 – ziua 3