Tabăra Engleză Cambridge – Ziua 1

Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 1 – Welcome to Cambridge!

Entuziasmați pentru experiența ce urmează, ne-am întâlnit cu toții în aeroport în jurul orei 9:00. Cu siguranță cele mai mari bagaje au fost emoțiile părinților, dar și ale copiilor, însă și mai mare a fost anticiparea și bucuria unei noi aventuri.

După ce am verificat documentele, pentru a ne asigura că nu ne lipsește nimic pentru zborul cu avionul în Marea Britanie, tinerii din tabăra Qdays Cambridge au îmbrăcat tricourile de tabără pentru imortalizarea momentului cu prima poză de grup și începerea oficială a acestei tabere.

1 - tabara engleza cambridge 24072022

Am petrecut următoarele minute încercând să ne cunoaștem puțin înainte de călătorie, dar și ca să discutăm despre câteva dintre așteptări și reguli, unde unul dintre cele mai importante elemente este comunicarea dintre liderul de grup și elevi, astfel încât să ne putem asigura că toată lumea are o experiență minunată. Desigur că vom mai discuta pe parcurs despre toate aceste lucruri, școala urmând să ne prezinte de asemenea regulile proprii în zilele ce urmează.

Am continuat prin a ne lăsa bagajele la birourile de check-in, unii dintre noi cu emoții pentru numărul de kilograme, alții cu gândul că la întoarcere vor fi mai pline, nu doar de amintiri și experiențe noi, dar si de câteva lucruri care să ne amintească fiecăruia dintre noi de tabăra de engleză din Cambridge, 2022.

2 - tabara in strainatate anglia 24072022

După ce ne-am luat rămas bun de la părinți sau de la cei dragi, ne-am îndreptat către controlul de securitate, unde totul a decurs fără probleme, iar în scurt timp eram în fața porților de îmbarcare, unde după câteva minute de așteptare am urcat în avion.

Cu o mică întârziere, la ora 13.00 (ora României) am decolat pe o vreme însorită și cu multe grade în termometre, iar la ora locală (UK) 14.30 am aterizat în Londra pe aeroportul Heathrow.

rpt

rpt

Am coborât din avion și am pornit spre control pașapoarte, unde am simțit că facem un pas în viitor, pentru că în loc să așteptăm la o maaare coadă la ghișeu, tinerii au scanat pașapoartele și ușile britanice li s-au deschis. Am continuat traseul prin aeroport spre banda bagajelor de cală și după doar câteva minute de așteptare acestea au început să se învârtă sub ochii noștri. Chiar când eram în toiul identificării bagajelor corecte reprezentanții școlii EF Cambridge ne-au sunat pentru a ne informa că autocarul care urma să ne facă transferul spre Cambridge ne aștepta în parcarea aeroportului. Chiar înainte să ne urcăm cu toții în autocar am întâlnit încă un grup sosit din Italia, care ni s-a alăturat pentru transfer, continuându-ne drumul împreună până în campus.

5 - tabara engleza marea britanie 24072022

Pe parcursul unei ore și jumătate cât a durat drumul, deja au început să se formeze prietenii frumoase. Și pentru că toată lumea era plină de energie, copiii din grupul nostru au pornit muzica și întreg autocarul (chiar și grupul italian care era ceva mai reținut) a început să cânte, de la melodii românești din anii ’70, până la melodii rock din prezent.

6 - tabara engleza anglia 24072022

7 - tabara cu insotitor de grup anglia 24072022

La ora 17.30 eram în campus, cu ochii mari și gura căscată, uimiți de frumusețea locului și de clădirile istorice. Locul vuia de tineri din toate țările care erau nerăbdători să îi cunoască pe noii veniți, iar noi ne adaptam ușor atmosferei internaționale. După o scurtă ședință de înregistrare, fiecare elev a primit cheia camerei sale și după câteva peripeții, a ajuns fiecare în camera potrivită. Marea majoritate a tinerilor împart camera cu alți elevi internaționali sosiți din diverse colțuri ale lumii (Franța, Spania, Polonia etc.), acest lucru oferindu-le elevilor oportunitatea ideală de a-și practica limba engleză chiar și în afara cursurilor sau activităților organizate de școală.

8 - tabara engleza cu insotitor uk 24072022

Fiind un loc nou pentru toată lumea, ne-a luat puțin timp să ne orientăm în spațiu și să găsim locațiile tuturor spațiilor comune. Cu siguranță ne adaptăm ușor ușor cu toții și încercăm să găsim soluții pentru fiecare dintre situațiile neprevăzute ce pot apărea într-un astfel de context.

După ce am servit cina, care s-a încheiat la ora 20.00 am plecat la pas prin Cambridge ca să facem câteva cumpărături de strictă necesitate (apă, snack-uri, geluri de duș sau creme etc.). După toată oboseala zilei, suntem chiar mândri de noi, plimbarea până la cel mai apropiat supermarket nefiind una foarte scurtă.

La întoarcere gândul tuturor era la un duș cald și o pernă moale pe care să visăm la aventurile din ziua următoare. 

Așadar jurnalul primei zile se încheie aici. Nu ratați jurnalul de mâine pentru că tinerii urmează să exploreze orașul Cambridge alături de angajați ai școlii EF, de la care cu siguranță vom învăța cu toții o mulțime de lucruri noi și interesante.

Pe mâine!

Mai multe imagini prima zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge