Tabăra Engleză Cambridge – Ziua 11

Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 11 – Punting, cursuri și seară de film

Astăzi a fost o zi mult așteptată de tineri în tabăra din Cambridge – ziua de punting. Dacă până acum treceam pe podul Quayside în fiecare zi în drum spre activități sau pentru o scurtă sesiune de shopping, admirând bărcuțele (punts) cum trec și încercând să ascultăm poveștile interesante pe care le aflau turiștii de la persoana care conducea barca, iată că a venit și rândul nostru să ne bucurăm de această experiență unică, ce nu trebuie ratată într-o vizită în Cambridge.

2 - tabara in strainatate anglia 03082022

Astfel după micul dejun, care a fost și de această dată destul de variat, tinerii s-au împărțit ca de obicei în două grupuri care au pornit fie spre cursuri, fie spre activitatea zilei. Grupul Wonder Woman din care fac parte câțiva dintre tinerii noștri a fost printre primele care s-au bucurat de experiența de punting.

1 - tabara engleza cambridge 03082022

Ne-am revăzut la prânz când norocoșii de dimineață erau cu zâmbetul până la urechi și le povesteau cu multă pasiune colegilor despre plimbarea superbă și despre toate lucrurile interesante aflate pe parcursul traseului.

La prânz, adolescenții au avut de ales între chilli cu 3 feluri de fasole, piept de pui cu sos de muștar și miere, o selecție de salate, cartofi copți, broccoli gătit la abur, salată de fructe și o selecție de iaurturi.

7 - tabara cu insotitor de grup anglia 03082022

După masă a plecat și grupul Doctor Strange spre sesiunea de punting, colegii din Wonder Woman mergând acum la cursuri. Astfel am pornit spre centrul orașului și pentru că mai aveam încă o oră până la programarea noastră de la ora 15.15, tinerii au fost împărțiți în grupuri de cel puțin 4 persoane și li s-a dat puțin timp liber. În plus, pentru că este apreciată punctualitatea lor au fost rugați să fie înapoi la punctul de întâlnire cu doar 15 minute înainte de programarea plimbării. Astfel la ora 15.00 ne-am întâlnit cu toții în fața King’s College Chapel (un obiectiv bine cunoscut de tineri) și am pornit spre Quayside, unde avea să se desfășoare activitatea.

4 - tabara anglia 03082022

Bărcuțele sunt pentru maximum 12 persoane, și cum noi eram un grup numeros, am avut nevoie de 4 bărcuțe. Ne-am organizat așadar în grupuri mai mici, îndreptându-ne fiecare spre puntul său, pentru a se așeza cât mai confortabil.

Soarele strălucea pe cer și era neobișnuit de cald pentru celebra vreme britanică, cu așa mult soare că aproape ne lipsesc norii gri. Ne-am bucurat să vedem că în majoritatea bărcuțelor erau disponibile umbrele de soare, foarte utile care desigur putea fi folosite și pentru a evita stropii de apă accidentali.

6 - tabara engleza anglia 03082022

3 - tabara marea britanie 03082022

Plimbarea a durat 45 de minute timp în care am admirat din bărcuța noastră King’s College Chapel, Biblioteca Wren de la Trinity College, the Bridge of Sighs și poate cel mai fascinant: Podul Matematicienilor – făcut în totalitate din bârne de lemn netratat, care deși au unghiuri drepte formează un arc perfect (a apărut în celebrul film despre viața lui Stephen Hawking).

5 - tabara engleza marea britanie 03082022

Seara tinerii au avut posibilitatea să iasă la una dintre ultimele sesiuni de shopping, în grupuri de minimum 5, iar apoi ne-am văzut cu toții pentru cina specială: street food – hamburgeri de vită sau de pui acompaniați de salată verde și sosuri la alegere. După spusele copiilor, hamburgerii au fost la fel de buni sau chiar mai buni ca la Five Guys (local frecventat de ei).

După cină, școala a organizat în sala Blythe o seară de film, unde elevii au putut viziona – Planet Earth (Planeta Pământ) cu binecunoscuta voce a lui Sir David Attenborough . O parte dintre studenți au fost foarte entuziaști să vizioneze această serie de documentare, restul dorind să mai petreacă ceva timp împreună pe iarba din campus sau la jocurile puse la dispoziția lor.

8 - tabara engleza cu insotitor uk 03082022

9 - tabara cambridge 03082022

Sfârșitul taberei se apropie și zâmbetele par ceva mai triste pentru că s-au legat prietenii strânse și tuturor le este deja dor de colegi și întreaga experiență. Mai avem totuși câteva zile să ne bucurăm de tabără, așadar pe mâine!

Mai multe imagini din a unsprezecea zi de tabără aici: Album Facebook Tabără Cambridge