Tabăra Engleză Cambridge – Ziua 12

Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 12 – Farewell party & glow in the dark t-shirts

Joi a fost o zi caldă cu mult soare și pe alocuri cu câțiva nori și vânt, să ne mai răcorim puțin. Soarele pare să strălucească destule de tare pentru că majoritatea tinerilor s-au trezit cu nasul bronzat după doar câteva ore de activitate. 🙂

1 - tabara engleza cambridge 04082022

Pe măsură ce ne apropiem de final, programul plin al tinerilor dar și dorința de a participa la toate activitățile puse la dispoziție (fie ele și opționale) își arată colții. Elevii se resimt puțin, așa că diminețile sunt mai grele și alarma de la telefon e amânată de mai multe ori.

Chiar și așa în fiecare zi elevii ajung la masă, iar mai apoi la cursuri în timp util. Deja se cunosc cu toți profesorii și cu toți colegii atât internaționali, cât și din grup desigur; iar campusul parcă nu mai ascunde niciun secret. Când explorăm orașul, ne întrecem în orientare și găsirea unei scurtături și mi se pare că tinerii îl cunosc atât de bine acum, că-l pot parcurge și cu ochii închiși.

După micul dejun, la fel ca în fiecare dimineață, ne-am împărțit în grupuri internaționale. Astfel, o parte dintre elevi au plecat însoțiți de profesori spre sala de curs Church (care este chiar lângă campus), o altă parte a plecat la cursuri în clădirile din campus, iar restul au pornit împreună cu grupul Doctor Strange la activitatea zilei.

12 - tabara in strainatate uk 04082022

Cei care au avut cursuri de dimineață au susținut testul final pentru măsurarea progresului făcut în tabără. Acesta a fost organizat în sala Blythe, cea mai mare sală din campus, și a durat aproximativ 45 minute, după care tinerii s-au întors la programul obișnuit.

Pornind spre activitate, am străbătut orașul, am trecut de Quayside, apoi de Trinity College, unde am virat la dreapta, am continuat înainte până am ajuns la King’s College, am trecut de ceasul Corpus (cel din aur, cu lăcustă) și am virat la dreapta pe strada Mill, unde am continuat până în capăt. Străduța se termină chiar în râul Cam și în partea stângă este o potecă spre o poiană înconjurată de apă, bărcuțe, rațe, gâște și lebede.

2 - tabara in strainatate anglia 04082022

Acesta a fost locul în care ne-am oprit, iar elevii au fost împărțiți în grupuri mai mici și li s-au pus la dispoziție tricouri pe care să le decoreze cu vopsea glow in the dark pentru petrecerea de seara. Fiecare și-a lăsat amprenta cum a știut mai bine și a fost încurajat să se exprime folosind culorile preferate.

9 - tabara cambridge 04082022

8 - tabara engleza cu insotitor uk 04082022

7 - tabara cu insotitor de grup anglia 04082022

6 - tabara engleza anglia 04082022

4 - tabara anglia 04082022

Am revenit la prânz, unde cei care au avut activitate de dimineață au putut alege dintr-o selecție de sandvișuri, apă plată/carbogazoasă, un snack și un fruct. Cei care au avut cursuri de dimineață au fost îndrumați să ia prânzul în cantina școlii, unde s-a servit o budincă cu ciuperci și tortellini, friptură de porc la cuptor cu sos de usturoi, ciuperci și brânză, salată de paste, cartofi wedges, conopidă proaspătă și la desert brioșă cu fructe.

3 - tabara marea britanie 04082022

După prânz rolurile s-au inversat, iar cei care au avut testul de dimineață au plecat la activitate (cu aceeași sarcină de a decora tricourile pentru petrecerea de seara), iar ceilalți au plecat spre cursuri.

La ora 15.45 au susținut testul final și ceilalți elevi, care nu erau în campus de dimineață. Chiar dacă au avut emoții multe pentru acest test, bucuria a fost mare odată ce au încheiat.

10 - tabara cambridge cu insotitor 04082022

Cina a avut în meniu tigaie de legume cu soya în stil oriental, curry cu pui, o selecție de salate și la desert înghețată.

După cină a urmat petrecerea de rămas bun care s-a ținut în cortul din curte. Tinerii au fost încurajați să poarte tricourile la care au lucrat la activități, au ascultat muzică pentru toate gusturile și au dansat cât i-au ținut picioarele.

În general grupurile pleacă din campus sâmbătă dimineața și ni s-a părut straniu ca petrecerea de rămas bun să se țină joi. Ulterior am aflat de la cei cu mai multă experiență și vechime în campus că joi petrec pentru că vineri este ziua rezervată de obicei ceremoniei de absolvire și implicit suspinelor – ziua când elevii conștientizează că majoritatea prieteniilor legate aici vor trebui păstrate la distanță, iar amintirile și bucuriile trăite aici, cât și toate deliciile Cambridge, le vor lipsi foarte mult.

5 - tabara engleza marea britanie 04082022

Astăzi, câțiva dintre elevii taberei ne-au împărtășit câteva cuvinte despre experiența lor:

Sonia: Ieri de dimineață am avut activitate , unde am pictat tricouri cu Julius intr un parc.  Pentru ca noi am terminat mai repede tricoul , ne a lasat sa mergem sa ne luam un hot dog ( a fost foarte bun) . Dupa activitate, m am dus in camera . Am stat si m am odihnit pana la 15:45 , cand a inceput examenul.  M am trezit fix inainte cu 5 minute sa înceapă, dar am ajuns la fix in sala. Dupa examen , am ieșit in oras si am luat mâncare si cadouri . Intr un final am ajuns inapoi in campus seara si m am dus la ultima petrecere de aici.

Paula: Ziua de ieri a fost foarte mișto,când am colorat tricouri a fost foarte fain ca n am mai avut tricouri?Testul n a fost greu chiar cred ca ne am descurcat majoritatea dintre noi și petrecerea am făcut o noi mai buna așa cum stim noi ca playlist ul lor era același?

Radu: Paii activitataea a fost destul de plictisitoare. Asa ca eu, Zsig si Paula am mers sa ne luam sacouri cu cambridge.✨ Testul a fost destul de usor si a trecut repede. Nu am fost la petrecere dar am fost la locul secret unde am mancat paste si Mac’N Cheese (cred ca asa se scrie)–

Sofia: Ziua de ieri a fost super, distrându-ne de minune cu totii la activitate, cursuri si mai ales, la petrecere. La activitate, am mers într-un parc unde am primit tricouri pentru a le picta cu acuarele si carioci. Acolo am lucrat in grupe, alături și de copiii internaționali. După cursuri, toți elevii care urmau să plece au susținut un test de plasament, cu secțiune de listening si reading. Testul nu a fost deloc greu, asa ca puteai lua cu usurinta punctaj mare. Fiind ultima petrecere, am decis să profităm si am trăit momentele la maxim. Tricourile de la activitate erau agățate pe pereții cortului și ne-am putut picta pe față. Am petrecut mult timp cu prietenii mei, fericită, dar și ușor tristă pentru că nu i voi mai vedea pentru mult timp.

13 - tabara marea britanie 04082022

Amalia: Ziua de ieri a fost super interesanta,activitatea mi a plăcut foarte mult deoarece am pictat și mie îmi place foarte mult sa pictez,testul a fost ușor iar petrecerea a fost super.

Alexandra: A fost fain ieri, mi-a placut sa vb cu ceilalti si sa ne distram impreuna. Si petrecerea a fost faina dar am preferat sa stam impreuna si sa vorbim.

Ana: Faptul ca am făcut activitatea în natură mi-a făcut foarte bine. Petrecere era pe scurt MADNESS. Testul nu pot să zic că a fost  uşor, dar a fost ok.

Și mâine va fi o zi frumoasă în tabăra din Cambridge, așadar nu ratați jurnalul! Pe curând!

Mai multe imagini din a doisprezecea zi de tabără aici: Album Facebook Tabără Cambridge