Tabăra Engleză Cambridge – Ziua 13

Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 13 – Activități, surprize și ceremonia de absolvire

Pentru mulți dintre noi numărul 13 este considerat ghinionist, dar pentru noi singurul ghinion de astăzi este că nu putem opri timpul în loc. A început ultima zi în campusul Cambridge Clare College the Colony. Zumzetul studenților entuziaști să descopere noi lucruri este omniprezent.

6 - tabara engleza anglia 05082022

În jurul orei 8.00 ne-am îndreptat spre cantină, unde am luat pentru ultima dată micul dejun împreună. Am plecat apoi spre locurile în care eram așteptați: sălile de curs sau grupul pentru activitate.

De dimineață, grupul Wonder Woman s-a bucurat de activitatea selfie challenge pe care ceilalți colegi au făcut-o la începutul săptămânii.

La prânz elevii au mâncat tipic britanic: fish and chips (inclusiv versiunea vegetariană) cu mazăre și sos de ciuperci, alături de o selecție de felii de tort. La ora 13.45 grupul Wonder Woman a plecat spre cursuri și a venit rândul grupului Doctor Strange să meargă la activitate. Provocarea zilei pentru acest grup a fost să vâneze uși micuțe ascunse prin oraș – un fel de vânătoare a comorilor. Au primit de la Kitty, activity leader-ul zilei o hartă și timp suficient să găsească cel puțin 5 uși în miniatură, urmând ca premiul să fie puțin timp liber pentru cumpărăturile de ultim moment.

7 - tabara cu insotitor de grup anglia 05082022

După activitate ne-am întors în campus unde toată lumea se pregătea de festivitatea de absolvire și aștepta cu nerăbdare cina. Din nou, tinerii au fost plăcut surprinși cu gusturi preferate de ei: hamburger, cartofi prăjiți, porumb copt, băuturi acidulate (Cola, Fanta etc) și la desert o felie de tort.

O mică surpriză i-a așteptat pe elevi după prânz. Trebuie să vă mărturisesc că nici mie nu îmi este foarte ușor, gândindu-mă că se termină această tabără. Am petrecut împreună momente de care cu siguranță eu îmi voi aminti cu mare drag și de aceea le-am dăruit tinerilor câte o vedere cu un mesaj, care să le aducă și lor aminte, peste ani și ani, de această experiență unică pentru fiecare…

11 - tabara engleza cambridge 05082022

La ora 18.35 a început ceremonia de absolvire, care s-a ținut în sala Blythe. Rând pe rând tinerii au fost chemați în fața tuturor, unde au primit diploma și certificatul de absolvire. Fiecare elev a primit câte o tocă așa cum este tradiția în Cambridge. Ne-am amintit pe această cale că îmbrăcămintea specifică absolvirii care astăzi este folosită aproape peste tot în lume, a început de fapt în Cambridge.

9 - tabara cambridge 05082022

3 - tabara marea britanie 05082022

În tot timpul acesta tinerii noștri au părut că ascund ceva. La 19.30 cu figuri foarte serioase au venit în căutarea mea, ca și cum ceva rău se întâmplase. Puțin îngrijorată recunosc, am ajuns la locul nostru preferat de întâlnire și socializare unde ne aștepta pe toți o petrecere surpriză cu băuturi răcoritoare, fursecuri și chipsuri, pe care ei au organizat-o tocmai pentru a mai petrece puțin timp împreună. Eram cu toții tare obosiți și cu bagajul pe jumătate făcut, dar nu ne venea să ne întoarcem în camerele noastre. La fel ca lăcusta de pe ceasul Corpus ne chinuiam și noi să oprim timpul în loc pentru că ne-a plăcut mult această experiență internațională și a fost parcă prea scurtă. ?

5 - tabara engleza marea britanie 05082022

8 - tabara engleza cu insotitor uk 05082022

4 - tabara anglia 05082022

La ora 23.00 s-a dat stingerea ca în fiecare seară și cu lacrimi șiroind, tinerii s-au despărțit și cu greu au plecat spre camere. Urma ultima noapte în campus, iar mâine dimineață transferul către aeroport și mai apoi zborul spre casă.

Mai multe imagini din a treisprezecea zi de tabără aici: Album Facebook Tabără Cambridge