Tabăra Engleză Cambridge – Ziua 2

Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 2 – Descoperind Cambridge, un oraș uimitor!

Ziua numărul 2 a început în forță cu un mic dejun variat, unde elevii din tabără au putut degusta diferite specialități englezești, dar și alte produse similare celor cu care suntem deja obișnuiți, precum cerealele cu lapte (de vacă sau soia în funcție de preferințe), ceai, dulceața, unt și pâine.

La ora 8:30 ne-am întâlnit cu toții în curte, unde grupul nostru a fost împărțit în două grupuri mai mici, astfel încât o parte a grupului a mers în sala Blythe pentru o prezentare, iar ceilalți s-au alăturat unui alt grup de elevi internaționali pentru a porni împreună într-un tur al orașului Cambridge. 

1 - tabara cambridge 250722

Prezentarea de bun venit din sala Blythe a oferit elevilor informații despre ce presupun următoarele două săptămâni de tabără. De asemenea, au fost comunicate regulile școlii, programul meselor, precum și cel de activități pentru această săptămână și totul sună foarte interesant: 4 sesiuni a câte 40 de minute de cursuri interesante de limbă engleză/zi prin metoda EF cu profesori experimentați (inclusiv o sesiune din materia de interes special în unele dintre zile), tur al orașului Cambridge,  petreceri, diferite seri tematice, jocuri de seară cu ceilalți colegi și desigur, vizitele din weekend la care suntem deja înscriși.

2 - tabara engleza cambridge 250722

Este important ca ei să știe faptul că în fiecare zi vor avea cursuri în clase diferite împreună cu colegii internaționali, dar desigur că se vor întâlni și cu colegii din grupul nostru.

Zilele vor fi împărțite după cum urmează: dacă în prima parte a zilei vor avea cursuri în campus, în cea de-a doua parte a zilei vor avea activități în aer liber, urmând ca următoarea zi să înceapă cu activități în aer liber și după prânz să urmeze cursurile din campus.

Așadar, după prânzul de la ora 12.00 grupurile au făcut schimb și cei care au fost dimineață în sala Blythe au plecat acum spre Cambridge pentru a descoperi orașul.

3 - tabara anglia 250722

Pentru că se desfășoară destul de multe activități pe perioada prânzului, elevii au de ales între a servi o masă caldă în cantina campusului sau un pachet rece care cuprinde un sandviș la alegere, un fruct, o gustare și o sticlă de apă (ideale pentru cei care mergeau la activități în aer liber).

rpt

Descoperim încet și ne obișnuim treptat cu ceea ce înseamnă “tipically british” – mâncarea, stilul de viață, impunătoarele clădiri istorice, case cu aceeși arhitectură și legate una de cealaltă, fără curte, ci doar o mică grădină cu flori în fața casei, dar toate foarte frumoase și cochete, care alături de grandioasele colegii din Cambridge (printre care Trinity College și King’s College) fac ca acest oraș să fie o îmbinare armonioasă de stiluri arhitecturale.

La cină am avut friptură de porc la cuptor, broccoli, salată grecească, lasagna vegetală, cartofi în coajă la cuptor și la desert o tartă delicioasă cu caramel care a făcut furori printre adolescenți.

După cină a urmat petrecerea de bun venit care după cum mi-au mărturisit elevii, a fost cel mai frumos moment al zilei. De la ora 20.30 la ora 22.00 au dansat si s-au distrat în aer liber, cu brățări fluorescente și picturi cu sclipici pe față. Muzica a fost variată și ne-am bucurat nespus să putem dansa și fredona chiar și pe renumitul cântec al trupei O-zone – Dragostea din tei. 

6 - tabara internationala in strainatate 250722

7 - tabara anglia pentru elevi 250722

Am încheiat ziua, ca de obicei, la ora 23.00 când toți copiii au fost vizitați de staff-ul EF pentru a ne asigura că sunt în camerele lor, pregătiți pentru odihnă și entuziasmați pentru aventura zilei următoare, când vor începe și cursurile propriu-zise.

Până atunci, vă doresc o zi frumoasă! Pe mâine!

Mai multe imagini din a doua zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge