Tabăra Engleză Cambridge – Ziua 3

Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 3 – Prima zi de cursuri și activități!

Azi ne-am trezit din nou devreme și am plecat împreună spre micul dejun, unde s-au servit câteva specialități de brânză, pain au chocolat, croissante, cereale (dulci, cu miere sau cacao sau fulgi de porumb simpli), lapte de vacă, lapte de soia, ceai, cafea și multe altele.

După micul dejun ne-am întâlnit cu toții în fața clădirii Castle Brae pentru ce urma să fie o provocare bine venită: plasarea pe grupe internaționale de elevi pentru activități și clase de studiu. Considerăm acest lucru o provocare pentru că plecăm din grupul nostru în alte grupuri noi, unde suntem nevoiți să ieșim din zona noastră de confort, să interacționăm, să ne adaptăm, să rezolvăm situații, să luăm decizii și să rezolvăm anumite situații. Cu siguranță, în acest fel, fiecare vom reuși să ne dezvoltăm diferite abilități, vom crea și alte prietenii și ne vom aminti cu mult drag de experiența imersiunii culturale britanice.

2 - tabara in strainatate anglia 26072022

Ni s-a părut interesant că grupurile internaționale în care elevii au fost împărțiți poartă nume de supereroi (Batman, Doctor Strange, Wonder Woman, Captain America), lucru foarte util pentru ca aceștia să rețină fiecare numele grupului în care a fost repartizat. Astfel o parte din tineri au plecat spre parcul Jesus Green, conduși de liderul EF pentru activități, iar ceilalți au început cursurile în campus, urmând ca după prânz să se facă schimbul.

1 - tabara engleza cambridge 26072022

Parcul Jesus Green, situat la doar 5 minute de mers pe jos de campus, mărginit de copaci uriași și de râul Cam, este o adevărată oază de verdeață în mijlocul orașului, unde tinerii pot juca frisbee, volei, ping pong sau cricket.

De dimineață a fost mare forfotă: găsirea sălilor de curs și a clădirilor potrivite reprezentând o altfel de activitate – de orientare, astfel încât tinerii au folosit pentru prima dată harta campusului, primită în welcome pack. Majoritatea s-au descurcat destul de bine, iar atunci când au avut nevoie de ajutor au fost ajutați de către mine sau alți angajați ai școlii EF. După sesiunea de explorare,  cu siguranță le este mai ușor să navigheze prin campus, iar mâine va fi mult mai simplu pentru că vor folosi aceleași săli de clasă.

10 - tabara cambridge cu insotitor 26072022

Noutatea de anul acesta o reprezintă o clădire din imediata vecinătate a campusului care este folosită pentru unele cursuri și care este chiar o biserică. Astfel, studenții care au avut astăzi cursuri în această clădire au fost însoțiți de profesori la dus și la întors, urmând ca de mâine aceștia să fie preluați de profesorul grupei de la punctul de întâlnire din campus. Înainte de plecare, se va face prezența, astfel încât trebuie să fim foarte organizați și punctuali.

La activitatea din parcul Jesus Green tinerii au avut activități de cunoaștere a studenților din grup, astfel că au avut ocazia să discute între ei pentru câteva minute, pentru a afla din ce țară provin, ce preferințe au în materie de filme, hobby-uri și obiceiuri. Elevii din grupul nostru au colegi internaționali din Franța, Italia, Polonia, Finlanda, Japonia, Portugalia, Cehia etc.

6 - tabara engleza anglia 26072022

4 - tabara anglia 26072022

5 - tabara engleza marea britanie 26072022

9 - tabara cambridge 26072022

La prânz au avut două opțiuni: pentru cei care au venit de la activitatea din parc a fost servită o varietate de sandvișuri (cu brânză, salată, carne, etc.) astfel încât să satisfacă toate poftele, împreună cu un fruct (măr, banană, mandarină), o sticlă de apă și un snack (sub forma unui mic pachet de chipsuri sau a unui baton cu cereale și fructe), iar pentru cei care au avut cursuri de dimineață s-a servit în cantină o masă caldă, unde au avut de ales între o salată de tofu și fasole pentru preferințele vegetariene, friptură de curcan cu ciuperci și sos de praz, salată de paste cu andive, cartofi, legume la cuptor și la desert o selecție rece (salată de fructe).

3 - tabara marea britanie 26072022

Cina a reprezentat un moment special, bucătarul pregătind masa lângă marquee (cort) într-un vas gigantic – învârtind paella cu pui sau vegetală cu o lingură la fel de mare. Masa a fost însoțită de o băutură racoritoare (Cola sau Fanta) care i-a bucurat pe copii, dar și desertul a fost unul dintre preferatele lor – înghețată la cornet. Elevii au servit în cortul special amenajat (marquee) sau afară, împreuna cu prietenii lor.

Dupa cină, ne-am adunat cu toții în sala Blythe unde am vizionat împreună filmele făcute astăzi de studenții altor grupe în cadrul unora dintre activități. Tema a fost reinterpretarea unei scene dintr-un film preferat, iar rezultatul a fost foarte simpatic, preferatul studenților fiind reinterpretarea filmului Titanic.:) După vizionarea filmulețelor (1-3 minute fiecare) petrecerea a continuat cu o sesiune de karaoke.

7 - tabara cu insotitor de grup anglia 26072022

8 - tabara engleza cu insotitor uk 26072022

Le-am rugat pe Sara și Paula să ne spună câteva impresii ale zilei de astăzi. Iată ce ne-au mărturisit:

Sara: Mi-a placut foarte mult la activitati pentru ca am vorbit cu copii din foarte multe tari. Dupa ce ne-am cunoscut am avut cetav minute la dispozitie sa jucam niste jocuri la alegerea noastra si noi i-am invatat sa joace rata rata gasca. Le-a placut asa mult incat la sfarsit cu totii spuneau ca grupul romanilor stie cele mai distractive jocuri.

 

Paula: Mi-a placut cursul Film and Media cu Artemisia pentru ca am pornit de la serialul Stranger Things pe care eu nu l-am vazut inca, dar mi-au povestit colegii. A trebuit sa jucam cate un rol si mie mi-a placut foarte mult rolul pe care l-am nimerit.

 

La  ora 23.00, după ce ne-am asigurat că toți elevii sunt în camerele lor, ziua s-a încheiat, deoarece mâine urmează o nouă zi plină de cursuri și activități distractive ce necesită multă energie. Nu ratați jurnalul de mâine!

Mai multe imagini din a treia zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge